Interviuri

Florin Călin îşi spune povestea pe 1923.ro!

Pe lângă toate lucrurile minunate pe care Viorel Moldovan le-a făcut pentru Rapid şi pe care vi le-am prezentat într-un articol anterior, actualul antrenor şi, sperăm, viitor patron, al Rapidului, a mai bifat o chestie ultra pozitivă. A promovat un tânăr, Florin Călin, care la Constanţa, împotriva Farului, a marcat primul său gol pentru Rapid. Tânărul de 21 de ani a fost în cantonament şi cu Rapidul lui Răzvan Lucescu, în urmă cu doi ani, dar numeroasele accidentări i-au întârziat o carieră care se anunţă extrem de promiţătoare. Nici nu are cum altfel, având în vedere că părinţii săi s-au văzut să-l ducă la fotbal datorită pasiunii sale nebune, de a fugi să se joace, uitând să vină acasă chiar şi să mănânce! Iar faptul că de la şase ani e nelipsit de pe Giuleşti e un amănunt asupra căruia nici măcar nu trebuia să avem vreun dubiu!

Cum și când te-ai apucat de fotbal?

(Râde cu poftă) Să îţi spun că m-au dus ai mei la fotbal pentru că plecam pe maidane şi nu mă mai găseau zi-lumină? Uitam că mai am şi casă, că mai trebuie să şi mănânc. Veneam de la şcoală, primul lucru pe care îl făceam era să îmi termin repede temele, pentru că nu puteam să ies decât după ce le vedea mama, iar după, numai ea, săraca, ştie cât mă căuta pe toate străzile! Uite aşa am ajuns eu la fotbal… S-au gândit ai mei că decât să mă ştie pe toate drumurile pierdut, mai bine să fac ceva într-un cadru organizat!

Dar la Rapid cum ai ajuns?

Am venit la Rapid  acum 10-11 ani de la Pro Luceafărul, când am auzit că nea Marian este antrenorul grupei de copii născuţi în anul 1993. Condiţiile au fost la început foarte grele pentru că ne antrenam prin vechiul bazin din Giuleşti, dar gândul că voi juca la prima echipă a Rapidului într-o zi m-a determinat să-mi pun în cap că nu trebuie să renunţ orice ar fi!

Acum mai bine de doi ani, ai fost și cu Răzvan Lucescu în cantonament. De ce nu ai rămas atunci?

Da, am fost în Antalya în 2012. Mă antrenam cu echipa mare şi am făcut parte din lotul care a plecat în cantonament. Am avut şansa să mă antrenez cu jucători foarte buni, dar, din păcate, doar atât …

_-_poza-crop-0x0-upl_-_photos_-_-articles_21050_26118

Atunci a fost şi momentul în care i-ai spart pometele lui Dan Alexa. A ieşit urât pentru tine?

Mereu îmi vine să râd când mă gândesc la acel moment. Nici nu ştiam cum să reacţionez după ce l-am lovit. Mă aşteptam să fiu puţin urcat pe garduri, dar a fost exact invers. Colegii au făcut câteva glume la început, după care m-au încurajat să joc cu aceeaşi determinare orice ar fi!

Descrie-mi momentele pe care le-ai trăit atunci când ai marcat cu Farul, primul gol al tău la Rapid!

Au fost momente unice, foarte frumoase, în care trăiesti visul pe care îl ai de mic, să joci în tricoul vişiniu, să ai mii de suporteri rapidişti în spatele tău care să te facă să pluteşti… Ce pot să spun mai mult de atât? Chiar n-am ce!

E Moldovan cel mai important om din cariera ta, având în vedere că el te-a titularizat?

Fiind de atât timp aici, am avut ocazia să lucrez cu destui oameni importanţi de la care am avut foarte mult de învăţat. Dar pentru faptul că domnul Moldovan mi-a dat şansa să joc, cu siguranţă că îl pot numi pe el cel mai important din cariera mea de până acum.

1185080_736214119757104_2051881372_n

Descrie cele mai frumoase trei momente trăite alături de Rapid, dar și pe cele mai triste.

De-a lungul anilor am trăit destule aici. Şi dezamăgiri profunde, dar si momente foarte frumoase, care îţi rămân întipărite în minte. Cu siguranţă unul dintre cele mai frumoase e şi golul ăsta de la Constanţa. Mai sunt victoriile de când eram copii, cu s****a, cu dinamo, când noi chiar dacă eram umiliţi de arbitri, ne băteam an de an să mergem la turneele finale. Iar când mă gândesc la dezamăgiri, primul lucru ce-mi vine în minte, de fapt primele lucruri, sunt accidentările… Destule la număr şi care m-au privat de multe ori să debutez in tricoul Rapidului.

Cum visezi să arate cariera ta?

Deocamdată nu visez nimic! Trăiesc clipa şi o exploatez la maximum. Am multe de demonstrat şi sper să nu dezamăgesc! Am oportunitatea să joc la această echipă minunată, chiar dacă sunt destule probleme ce ne dau bătăi de cap, iar pe parcurs vom vedea ce se va mai întâmpla.

Când nu ești în lot mergi mereu în tribunele Giuleştiului?

Sunt mereu în tribune de pe la şase ani, de când m-a adus tata prima dată pe stadion. Cum aş putea să ratez acum vreun meci?! Nu aş avea cum, te asigur!

1962836_739510609427455_2134883750_n

Un RAPIDIST din peluză

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

  1. Bv ma frumoasa poveste dar sa zici si cati bani a dat tactu ca sa ajungi in acele cantonamente..adika ti.ai platit singur cazare mancare..asa se duc toti la fotbal..in rest e greu sa ai pretentii mai sus de atat..eu zik sa te apuci de afacerile lu tactu ca asta e doar un pretext de a pleka de akasa cu fotbalu..bft oricum dar golu de la constanta a fost apogeul tau..bagal in rama

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.