Istorie

Asul de Negru

Rapid se îndreaptă cu paşi mărunţi, dar siguri, spre revenirea în prima ligă! În mod normal, pe linie sportivă nu ar trebui să avem nicio problemă. Aşa că nu rămâne decât ca situaţia financiară să se stabilizeze şi totul va intra pe linia de plutire. Cel puţin aşa credem, sperăm şi ne dorim… Mai ales că Pancu a dat încă o măsură a talentului uriaş pe care îl are, prin reuşita din meciul cu SC Bacău, care ne-a mai băgat trei puncte în buzunar. Victoria cu moldovenii e una foarte importantă, dar mie gîndul îmi zboară, inevitabil, tot spre meciul de la mijlocul săptămânii trecute, când Rapid s-a deplasat la Tărlungeni. Am bătut cu 1-0, marcând în 9 contra 11. Omul meciului a fost, fără îndoială, micul Ioniţă, însă cheia lacătului celor tre puncte a fost scoasă din buzunar de altcineva.

fc-voluntari-rapid-0285-musca-231

Pe lângă Daniel Pancu, în lotul Rapidului mai există un jucător cu o experienţă deosebeită şi, în acelaşi timp cu ceva pedigriu giuleştean. Vorbim, desigur, despre Vali Negru, omul care a obţinut lovitura de la 11 metri, dinc are Ioniţă a băgat mingea în poartă. Poate că Vali este departe de forma din urmă cu mai mulţi ani şi poate că şi calităţile i s-au cam tocit,d ar experienţa acumulată l-a ajutat să obţină culoarul spre o victorie crucială pentru băieţii noştri. Veneam după două egaluri în primele etape şi un eşec şi la Tărlungeni putea lovi ca o dală de ciment în moralul jucătorilor, pe atunci, a lui Sandu Tăbîrcă.

negru-buga-rapid

Iar datorită acestui episod, mi-am amintit un altul când numele aceluiaşi Vali Negru se lega tot de un penalti. În 2006, când mijlocaşul se afla tot la Rapid, el şi-a asumat responsabilitatea să execute o lovitură de la 11 metri obţinută de Rapid pe Olympiastadion, la Berlin. Erau şaisprezecimile Cupei UEFA, iar Rapid tocmai se bucura de cel mai frumos sezon european din istorie. Vali a tras tare, pe centrul porţii şi a marcat, iar golul a fost singurul al meciului, pe care vişinii noştri l-au câştigat cu 1-0. Prima şi singura victorie românească în Germania. Şi tocmai la Berlin… Ştiu, privind în paralel, comparaţia dintre faza de la Tărlungeni şi golul de la Berlin pare deplasată, dincolo de rezultatul identic înregistrat pe tabelă. Dar tocmai asta e ideea. Pentru rapidişti o victorie în liga a doua, obţinută în nouă oameni, poate avea aceeaşi valoare cu un succes istoric în capitala Germaniei. Poate chiar o valoare mai mare. E un sentiment pe care alţii n-au cum să-l înţeleagă…

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.