Istorie

Se nasc rapidişti şi în Brazilia?!

 

Aşa se pare când vine vorba despre portarul Peterson Pecanha, singurul jucător străin care se mai află actualmente în lotul Rapidului. Am mai vorbit despre el recent, după meciul cu Petrolul, dar vreau să o fac iar pentru că atitudinea sa m-a uimit. Ba nu! De-a dreptul m-a şocat! Neplătit de luni bune, el n-a avut bani să-şi dea copilul la şcoală şi nu a putut să se ducă de Sărbători în Brazilia, la rude, pentru că, atenţie!!!, conducătorii din Giuleşti l-au rugat să nu plece că nu au bani să-i plătească biletele de avion!!! E ca şi cum mi-ar spune cineva mie sau ţie sau oricui altcineva: “chiar dacă eram obligaţi să îţi plătim drumul, de Crăciun, ca să îţi vezi părinţii, mai bine îi vizitezi la anul…” Cum vine asta?! Păi dacă eu eram în locul lui Pecanha, într-o ţară străină, îmi luam tălpăşiţa şi îmi vedeam de viaţa mea. Dar Peterson a suportat şi, în fiecare interviu acordat în acest an, a subliniat cât de mult iubeşte el acest club şi că ar face orice pentru Rapid!

Dovezi au fost multe, dar elocventă e cea că în şase meciuri post insolvenţă, brazilianul a luat un singur gol! Unul! Atât! Cu Pandurii a apărat senzaţional, sacrificiul său lăsând cu gurile căscate toţi oamenii din peluză în repriza a doua când, ieşind să respingă o minge, a aterizat în cap! Brrrr… Ce teamă mi s-a făcut, dar, din fericire, totul s-a terminat cu bine, slavă Domnului! Totuşi el a continuat să spună tuturor cât de mult iubeşte Rapidul! E vorba totuşi despre un om de 33 de ani care nu joacă la o echipă ce se bate în prezent pentru trofee sau măcar un loc în Cupele Europene! Sunt afirmaţii făcute sincer, din suflet. Aşadar, să nu mai aveţi NICIODATĂ îndoieli că rapidismul este contagios. Dacă l-a căpătat şi un băiat care a ajuns în Giuleşti cu doar câteva luni în urmă, atunci nu trebuie să mai avem niciun dubiu. Adică, la ce probleme financiare sunt la Rapid, orice străin şi-ar face bagajele şi ar pleca.

În Brazilia sau în Portugalia, de unde este soţia sa, care l-a acompaniat şi în România, Pecanha poate trăi mult mai liniştit poate şi financiar şi din punct de vedere al stresului. Sau mai ales din acest al doilea punct de vedere! Dar “banii nu sunt cel mai important lucru din lume!” Afirmaţia îi aparţine tocmai lui Pecanha şi a făcut-o, de cel puţin două ori, în ProSport! Păi cum să nu respecţi şi să iubeşti un asemenea OM care pe lângă calităţile umane pe care le are este şi un portar grozav. Altfel nu juca zeci de meciuri pentru Pacos Fereira şi Maritimo Funchal, două echipe respectabile în Portugalia. Asta numai în prima ligă a Portugaliei şi în Cupele Europene! Ce să mai, avem un mare campion în echipă şi îi mulţumim pentru tot ceea ce face la Rapid, în condiţiile în care ne aflăm! Peterson, ai tot respectul nostru şi fii sigur că ţi-ai câştigat un loc în galeria selectă a simbolurilor rapidiste cu toate că ai jucat doar câteva luni în Giuleşti! Poate totuşi mai rămâi măcar vreo doi-trei ani aici!

Un RAPIDIST din peluză

 

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.