Scandal

Cazier cu miros de brânză

 

E imposibil să întocmim un catalog complet cu toate momentele “glorioase” pe care s****a le-a realizat prin abuzuri şi prietenii. Dar puteam prezenta, cu argumente, o parte dintre cărămizile prin care această echipă de carton şi-a creat imaginea de-a lungul istoriei. Adică momente ridicole, pline de nedreptate, dar care prezintă faţa reală a ceea ce ei au făcut în scurta lor existenţă. Din păcate, nimeni nu a luat vreo măsură încă, deşi sunt cel puţin 40 de motive. Iată-le:

Finalul sezonului 1965-1966 – mai ţineţi minte că trebuia să ajungeţi în liga a doua??? La nici 20 de ani de la înfiinţare! Noroc cu presiunile făcute asupra unor jucători rapidişti. Nu au fost ameninţările de peste 20 de ani, dar oricum aţi avut grijă să aruncaţi două cuvinte, ca să fiţi siguri că bateţi cu 3-2. Halal drum spre glorie.

22 septembrie 1985 – Rapid i-a condus pe ceilalţi cu 1-0, dar regimul a ordonat: “dacă Rapid nu pierde pe Giuleşti, mai mulţi jucători vor fi trimişi în armată, la Sighetul Marmaţiei!” S-a terminat 1-2, printr-un gol marcat de Belodedici în minutul 87.

25 septembrie 1988 – Bihorul conduce cu 2-1, nu primeşte un penalty valabil, dar primesc ceilalţi unul imaginar. Egalează şi câştigă într-un final, cu un gol marcat în minutul 90+8. La sfârşit, orădenii au primit reproşuri că au vrut să câştige!

07 noiembrie 1990 – aţi devenit prima echipă din istoria Bucureştiului care a pierdut cu scorul general de 8-0 o dublă manşă din cupele europene. Şi în faţa cui, a lui Montpellier! Mare echipă, aşa, de nivelul vostru. Deocamdată recordul nu a fost egalat, dar vă puteţi revanşa!

01 mai 1991 – v-a scos din semifinalele Cupei Unirea Alba Iulia, echipă de liga a doua… Da, au câştigat cu 3-0 meciul tur, la masa verde, dar voi n-aţi fost în stare să păstraţi nici un avantaj ca ăsta, când aţi avut…

17 august 1996 – mai ţineţi minte umilinţa moldovenilor??? Când v-a bătut Bacăul cu 5-1, după ce v-a condus cu 5-0 şi a mai ratat vreo trei ocazii??? Da, la voi acasă!

27 august 1997 – 0-5 la PSG, după ce câştigaserăţi acasă cu 3-0, la masa verde, că deh… de voi se tot lipesc victoriile astea glorioase. Păi cum mă să ratezi calificarea aşa? Bine, dacă mă gândesc la Napoli, Middlesbrough… Şi să fie 4-0 de la pauză, ce ruşine! Ah, a fost aranjat meciul? Că aşa s-a mai auzit… Asta clar şterge orice urmă de ruşine!

29 iulie1998 – după 4-1 acasă cu Flora Talinn, să pierzi în Estonia cu 1-3, în condiţiile în care mai eşti şi ţinut în braţe de arbitru, nu e puţin lucru. Totuşi, s-a mai bifat o calificare glorioasă? Daaaa, s-a bifat! Aţi scris încă o filă de istorie maro!

26 august 1998 – 3-6 la Atena, cu Panathinaikos! C-aşa-i în tenis! Aaa, voi nu jucaţi tenis? Nu aveam cum să-mi dau seama!

28 august 2003 – După două remize muncite, chinuite, 1-1 la Grodno, printr-un gol marcat de Opriţa în ultimele minute şi 0-0 acasă, ei o elimină pe Neman!!! Încă o mare preformanţă, bineînţeles! Dacă nu ştiţi cine e Neman Grodno, nu vă îngrijoraţi că nimeni nu prea ştie…

26 august 2004 – conduc cu 4-0 la Zelejnik, bat 4-2. Acasă sunt conduşi cu 2-0, când ăia joacă în 10! Who the fuck is Zelejnik??? Nimeni n-a mai auzit de ei de atunci şi nici până atunci! Dar aşa, ca o echipă care nu are deloc noroc, ceilalţi s-au calificat marcând un gol chinuit pe final. Că altfel sigur mai luau!

13 octomrbie 2004 – ca să nu fie cu supărare, v-a scos din Cupă o echipă de tradiţie, dar din liga a doua. Unviersitatea Cluj v-a bătut cu 1-0 şi v-a reamintit unde e nivelul la care vă aflaţi în realitate

24 februarie 2005 – ei cred că prin eliminarea Valenciei de atunci au demonstrat lumii că sunt fenomenali. În realitate au întors rezultatul, printr-o execuţie datorată exclusiv gazonului execrabil, probabil cel mai prost care existat vreodată în România şi pe care, în mod sigur “liliecii” nu l-au avut nici la copii şi juniori

11 iunie 2005 – înaintea ultimei etape: “Olăroiu nu trebuie să joace azi cu răutate!” Timişoara a condus cu 1-0, dar a cedat “dramatic”, scor 1-2 şi s-a mai adăugat un titlu de carton în palmares, iar Olăroiu după nici juma’ de an a schimbat barca…

23 august 2005 – “noi suntem capi de serie, de aia avem adversari facili mereu!” Eh, na? Atunci nu aţi fost cap de serie şi v-a ieşit în cale Rosenborg, cel mai uşor oponent cu putinţă şi, normal, v-a eliminat. “La ce palmares au ăia, numai idioţii pot spune că sunt slabi”, ţipau pe atunci personajele de carton. În acea perioadă, din şapte meciuri jucate, norvegienii au pierdut cinci, printre care 1-5 cu Fredrikstad şi 2-5 cu Start. Doar echipa de carton nu i-a putut învinge

27 aprilie 2006 – după ce au condus cu 3-0 la general, au primit patru goluri într-o oră, de la Middlesbrough, care o eliminase în turul precedent pe Basel într-un mod identic! Asta aşa, ca să ne facem idee de ce mare antrenor stătea pe bancă atunci.  Şi chiar… mai ştie cineva pe unde joacă Boro acum? Marea echipă?

6 mai 2006 – Bistriţa câştigă cu 1-0,  rădoi îşi taie venele în geam…

7 iunie 2006 – ceilalţi au mers, în ultima etapă la Vaslui, o echipă în plină formă atunci. În minutul 20 era însă 3-0 pentru ei, iar la final 4-0. În acelaşi timp, la Petroşani, heleşteanu acorda cinci cartonaşe roşii pentru jucătorii Rapidului. La şase ani distanţă de la acel eveniment, fostul arbitru, acum oficial la FCM Târgu Mureş, exclama după ce echipa sa egala în Giuleşti, în minutul 90+4: “V-am mai luat un titlu!” !!!!!

01 noiembrie 2006 – Rapid va rămâne în istorie şi pentru golurile marcate de Niculae şi Buga, în poarta lui Hamburg. Voi veţi rămâne mai ales pentru golul marcat de Bănel. Pe Bernabeu. În poarta lui Cernea… Da’ lasă, măcar cu un tricou de la Beckham v-aţi ales şi voi!

21 noiembrie 2006 – vă asiguraţi calificarea în Cupa UEFA tati, dar după ce arbitrul vă face două cadouri cu Dinamo Kiev. Să conducă ucrainenii cu 1-0, să aibă două goluri anulate eronat şi să se termine 1-1, asta da dovadă că eşti o superforţă!!

30 noiembrie 2007 – Bunică înscrie pe final pentru Gloria Buzău, egalând la unu. După acel meci, jucătorul a fost scos din fotbal!!!!

20 martie 2008 – Rapid surclasează pe teren adversarul, îi conduce cu 1-0, dar o brichetă îl loveşte în cap pe Deaconu. Mi se pare corect să întrerupă meciul, spre marea fericire a lui Lovin, şi să le facă cadou un 3-0 la masa verde…

7 mai 2008 – la Cluj, ajunge o valiză cu peste un milion de euro, pentru jucătorii de la Universitatea Cluj. Deşi speţa s-a judecat patru ani, iar proprietarul ei ar fi trebuit pus sub acuzare, totul s-a lăsat cu happy end. Că doar trebuia să retrogradaţi iar, nu?

27 august 2008 – valoroşilor!!! Aţi eliminat-o pe Galata, dar off-side-ul în care era înainte de gol Bănel, cui îl lăsaţi?!?! Valoroşilor!

26 septembrie 2008 – 14 martie 2009 – una, două, trei, patru, cinci, aproape juma’ de an în care aţi câştigat un singur meci oficial din… 17!!! Noroc cu prietenii de la Urziceni, că altfel cine ştie ce premieră în fotbalul românesc aţi fi pecetluit. Da, da, ştiu, voi aţi jucat în perioada aia şi prin Liga Campionilor, cu Lyon, Bayern, adversari grei… Dar câte goluri aţi luat mai ţineţi minte? Sau nu ştiţi să număraţi până acolo?

14 octombrie 2008 – Sportul Studenţesc, echipă de liga a doua, vă scoate din Cupa României! 2-0 cât se poate de clar. Am şi eu o întrebare… Cât vă mai scot ăştia din ligile inferioare? Nu v-aţi săturat să vă umilească? De fapt, dacă asta vă e valoarea, nu văd de ce v-ar fi jenă…

17 decembrie 2009 – ei, care cică vin cei mai mulţi la meciuri, au stabilit recordul de cea mai slabă audienţă a unei echipe româneşti, în cupele europene, la meciul cu Twente, scor 1-1, când pe stadion nu au fost nici 300 de spectatori!!! Noroc că au venit de la Enschede 500 de suporteri!

30 septembrie 2010 – o conduc pe Napoli cu 3-0, acasă, în minutul 15, dar până la urmă se termină 3-3. Chiar dacă au avut doar 22 % posesia mingii din postura de gazde (!!!) şi chiar dacă trăgeau de timp, câte un minut la fiecare fază, au acuzat arbitrul că a prelungit prea mult meciul, ca să egaleze italienii. Se considerau un fel de FC Bihor…

08 noiembrie 2010 – Rapid remizează acasă cu ceilalţi, scor 0-0, iar ei, la final, găsesc scuza pentru care nu au câştigat: porţile erau micşorate!!!! Or fi fost mărite alea din aprilie, când le dăduserăm cinci, şi ne-a fost şi nouă milă de data asta…

06 martie 2011 – vă bate Braşovul acasă cu 3-0, vă puneţi în genunchi. În semifinalele Cupei picaţi tot cu ei. Peste o lună jumate, din nou nu-i bateţi acasă, 0-0. La ei, în retur, vă conduc cu 1-0, dar, absolut miraculos şi neaşteptat, Dică egalează şi vă califică. Frumoasă prietenie, nu am ce zice!

16 aprilie 2011 – Raţiu, de la Sportul, greşeşte copilăreşte în ultimele minute, iar ceilalţi marchează pentru 2-1. Inexplicabil, fundaşul scapă după meci de datoriile care-l constrângeau să-şi vândă maşina…

20 octombrie 2011 – la Haifa, Maccabi câştigă cu 5-0, în condiţiile în care mai ratează câteva ocazii rarisime, printre care şi un penalty. La finalul grupei însă, ei se califică, fapt unic în istoria fotbalului european. Dar în viziunea lor, e un nou succes.

27 octombrie 2011 – vă elimină din Cupa României Poli Timişoara, echipă care totuşi joacă în liga a doua… Nici măcar de nivelul ăsta nu aveţi valoare… Şi v-au mai bătut cu 2-0, ca să nu se mai lase loc de vreo interpretare!

30 octombrie 2011 – câştigă la masa verde cu Petrolul, după ce un fan a intrat pe teren şi l-a lovit pe Galamaz. În Olanda, într-o situaţie asemănătoare, meciul s-a rejucat…

26 noiembrie 2011 – înving Braşov cu 1-0, dintr-un penalty inventat de tuşier. Doar nu e prima oară…

22 martie 2012 – FCM Târgu Mureş, echipă care avea să retrogradeze învinge cu 1-0, iar ceilalţi au găsit scuza: “mingile nu erau umflate cum trebuie”!!!!!

31 martie 2012 – Pandurii împart cu ceilalţi punctele, la Târgu Jiu, scor 1-1. La final, Stocihiţă ţipă: “pentru cine aţi tras bă azi?! La ce vă trebuie vouă punctul?”!!!!!

17 iulie 2012 – Adi Rocha, jucător al celorlalţi, este surprins la Chiajna, cu doar şase zile înaintea meciului direct… Concordia a cedat cu 1-0 printr-un gol marcat din offside….

05 august 2012 – “Doar nu credeţi că o să mai am probleme cu Clujul, la fel cum am păţit cu Buzăul?!” Au bătut-o pe “U” cu 5-1…

02 septembrie 2012 – 2-1 împotriva Oţelului. La primul gol, offsie clar, nesemnalizat. La ultima fază a meciului, poziţie identică la un jucător gălăţean, acelaşi tuşier, bineînţeles, a ridicat fanionul…

 

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.