Dan Alexa face minuni cu o echipă minusculă!

dan alexa
Dan Alexa antreneaza la Călăraşi

Dunărea Călăraşi îşi continuă parcursul perfect în campionat şi după meciul din deplasarea de la Timişoara, contra Politehnicii. Echipa lui Dan Alexa a ajuns la şapte victorii consecutive după ce a trecut cu 1-0 de ASU. Şi a menţinut poziţia secundă în clasament, ba chiar a profitat de pasul greşit al liderului AFC Hermannstadt. Şi s-a apropiat la doar trei puncte de acesta. La primul meci împotriva echipei suporterilor Politehnicii, chiar pe stadionul ”Dan Păltinişanu”, Alexa obţine un succes.

Dan Alexa a recunoscut superioritatea lui Poli

Chiar dacă Dunărea a câştigat cu 1-0 prin golul marcat de Bogdan Manole în prima repriză, Alexa declară că nu a fost mulţumit de jocul echipei sale. Recunoscând că ASU Poli a fost mai bună. Antrenorul îl laudă pe portarul timişorenilor, chiar dacă acesta a greşit la singurul gol al meciului. „Un joc dominat în mare parte de Poli. Am arătat foarte rău din punct de vedere fizic. Cred că a fost cel mai slab joc al nostru de când sunt eu antrenor la Dunărea. Nu pot să trec însă cu vederea faptul că am avut ocaziile cele mai mari, situaţii de unu la unu cu portarul. Chiar dacă şi Ignea a replicat cu acea bară. Pe mine m-a surprins evoluţia portarului lui Poli (n.r. – Cosmin Dur-Bozoancă). Deşi nu a avut foarte mult de lucru, ce a avut de apărat a apărat şi am înţeles că e şi junior. Îl felicit pentru acest lucru!”

„Am făcut un joc slab!”

„Pentru noi e o victorie importantă! Ne-am rupt de locul 3, iar acesta e marele câştig. Dar repet, din punctul meu de vedere, am făcut un joc slab. Sunt şi anumite cauze, pe care eu le cunosc şi ţin doar de programul care a fost. Dar, aşa prost cum am jucat, am avut trei situaţii imense. Iar dacă Vali Alexandru înscria la acea lovitură de cap, cu siguranţă aveam un joc mai uşor. Poli m-a surprins plăcut, e o echipă schimbată faţă de sezonul trecut, când am văzut-o la câteva jocuri. E o echipă periculoasă, care încearcă să joace, a încercat în repriza a doua să pună presiune pe fundaşii noştri centrali. Cu doi atacanţi, au avut două situaţii bune. Una peste alta, sunt trei puncte foarte importante. Foarte importante!”, a spus, citat de Druckeria, Dan Alexa, la finalul partidei de sâmbătă.

Provocarea carierei pentru Dan Alexa

„Chirurgul” a vorbit şi despre seria de victorii pe care o înregistrează Dunărea. De când a preluat echipa, aceasta a ajuns la şapte succese consecutive. Fiind cea mai în formă formaţie din Liga 2. „Când am preluat echipa, Dunărea era pe penultimul loc şi avea doar un singur punct. E foarte important pentru mine faptul că sunt respectat ca antrenor, ca personalitate, de cei din conducere. Iar aici îl amintesc pe Florin Brişan. Dânsul a încercat să mă aducă la Călăraşi, nu a crezut că va şi reuşi. Pentru mine e cea mai mare provocare a carierei. La Rapid, era normal să promovăm, pentru că eram favoriţi cerţi, la fel şi la ACS Poli. La Călăraşi, lumea nu ne dădea nicio şansă şi abia acum începe să se vorbească despre noi ca despre o candidată la promovare. Drumul e foarte lung. Dar, sincer, dacă la început îmi spuneaţi că voi câştiga următoarele şapte meciuri, aş fi total lipsit de modestie să spun că mă aşteptam. În schimb, mă aşteptam ca până în iarnă să duc echipa în primele patru”, a mai spus Alexa.

Meci uşor pentru a opta victorie la rând

Aflată pe locul 2 în clasament, poziţie care îi asigură promovarea directă în Liga 1, Dunărea e una dintre surprizele acestui sezon. Dan Alexa spune care ar fi contracandidatele. „Cred că se va mai lupta Chindia Târgovişte la promovare. O vedeam printre candidate şi pe UTA, dar ei cred că au ieşit total din cursă. Ripensia e o echipă frumoasă, am văzut-o şi astăzi, au jucători care au evoluat împreună şi în Liga a 4-a, dar nu cred că au forţa necesară pentru a se bate până la final. Mioveniul ar putea fi şi ea o candidată, dar cred că au pierdut foarte multe puncte până acum”, a mai spus Alexa. Cu 22 de puncte acumulate în 10 etape, Dunărea a profitat de paşii greşiţi ai echipelor din jurul ei şi s-a distanţat la patru puncte de a treia clasată, Chindia acum, şi s-a apropiat la trei puncte de liderul AFC Hermannstadt. Etapa viitoare o va întâlni pe teren propriu pe Ştiinţa Miroslava, o victimă sigură în acest meci.

Sursa: liga2.ro

Doreşti ca AFC Rapid, Academia Rapid și ACS Rapid FNG să devină un tot unitar?

Loading ... Loading ...
Loading...

1 COMENTARIU

  1. […] Dunărea Călăraşi este tot mai aproape de o promovare istorică în Liga 1. Ar fi prima din toate timpurile pentru oraşul de la Dunăre! Şi asta în proporţie de 90 la sută datorită lui Dan Alexa. Tehnicianul care a promovat SC FC Rapid SA în prima ligă în primăvara lui 2016 a preluat echipa călărăşeană în urmă cu 10 etape. Iar de atunci a înregistrat numai victorii. Adică zece la rând! Performanţă uluitoare pentru orice campionat de fotbal din lume. Ultimul succes a fost obţinut în ultimele secunde, 1-0 cu Luceafărul Oradea, echipa de pe ultimul loc. […]

LĂSAȚI UN MESAJ