Rapid

VIDEO | Neil Lennon scoate untul din ei! Imagini de la antrenamentele Rapidului

Rapid se pregateste din greu pentru startul noului sezon, iar Neil Lennon impreuna cu staff-ul sau nu-i menajeaza deloc pe jucatorii clubului, care trag tare pentru a fi 100% pregatiti de duelurile oficiale care urmeaza.

Imaginile sunt concludente si le puteti urmari AICI.

Antrenamentele echipei Rapid București sunt intensificate de utilizarea unor echipamente tehnologice de ultimă generație. Printre acestea se numără și vestele speciale, parte integrantă a setului STATSports Apex Athlete Series. Aceste veste nu sunt doar piese vestimentare, ci instrumente esențiale pentru monitorizarea și îmbunătățirea performanțelor jucătorilor. Dar ce sunt exact aceste veste, cât costă și ce fac ele? Să analizăm în detaliu.

Ce sunt vestele STATSports Apex Athlete Series?

Vestele STATSports Apex Athlete Series sunt echipamente de monitorizare sportivă de ultimă generație, utilizate de echipe profesioniste din întreaga lume, inclusiv de Rapid București. Aceste veste sunt echipate cu un GPS tracker aprobat de FIFA, considerat cel mai puternic dispozitiv portabil din domeniul sportului.

Caracteristici principale

  1. Monitorizare în 16 metri cheie: Tracker-ul STATSports măsoară 16 metri esențiali pentru performanța sportivă. Printre acestea se numără distanța totală parcursă, viteza maximă, numărul de sprinturi și multe altele.
  2. Apex 2.0 Vest: Vestele sunt special concepute pentru a fi confortabile și pentru a susține GPS-ul performant, asigurându-se că dispozitivul este fixat în poziția corectă pentru măsurători precise.
  3. Aplicație mobilă dedicată: Utilizatorii au acces la aplicația STATSports Apex Athlete Series, disponibilă pentru iOS și Android, fără a necesita abonamente suplimentare. Aceasta aplicație permite analiza detaliată a datelor colectate în timpul antrenamentelor.
  4. Pro Score: Unică pentru această serie este funcția Pro Score, care oferă utilizatorilor un scor unic bazat pe performanța lor generală. Acesta este un sistem de evaluare care ajută sportivii să se compare cu profesioniștii și cu prietenii lor, oferind o perspectivă realistă asupra nivelului lor de joc.

Cât costă vestele STATSports Apex Athlete Series?

Costul exact al vestelor STATSports Apex Athlete Series poate varia în funcție de furnizor și de eventualele promoții disponibile. În general, aceste seturi complete, care includ GPS Performance Tracker, Apex 2.0 Vest, cablu de încărcare și acces la aplicația mobilă, se încadrează în intervalul de 250-400 de dolari americani. Este important de menționat că prețul reflectă tehnologia avansată și precizia de care beneficiază utilizatorii.

Ce fac vestele purtate de rapidiști la antrenamente?

Vestele STATSports sunt esențiale pentru monitorizarea și îmbunătățirea performanțelor sportivilor. Iată câteva dintre funcțiile principale și beneficiile lor:

  1. Măsurarea distanței totale: Jucătorii pot vedea cât de mult aleargă în timpul unui antrenament sau al unui meci. Această metrică este crucială pentru a înțelege nivelul de efort fizic depus și pentru a planifica recuperarea adecvată.
  2. Viteza maximă: Vestele permit monitorizarea vitezei maxime atinse de fiecare jucător. Acest lucru este important pentru evaluarea capacităților de sprint și pentru identificarea zonelor unde sportivul poate să-și îmbunătățească performanțele.
  3. Numărul de sprinturi: Antrenorii pot vedea câte sprinturi a efectuat fiecare jucător și cu ce intensitate. Această informație ajută la personalizarea antrenamentelor pentru a îmbunătăți explozivitatea și rezistența la efort.
  4. Heatmaps: Aplicația generează hărți de căldură care arată zonele unde jucătorii au fost cei mai activi pe teren. Aceste hărți sunt utile pentru analiza tacticilor și pentru ajustarea pozițiilor de joc.
  5. Compararea performanțelor: Funcția Pro Score permite jucătorilor să-și compare performanțele cu ale altor sportivi și cu standardele profesioniștilor. Acest lucru oferă un motiv suplimentar pentru îmbunătățirea continuă și pentru setarea unor obiective realiste.

Importanța acestor date pentru Rapid București

Datele colectate de vestele STATSports sunt analizate de staff-ul tehnic al Rapidului pentru a optimiza antrenamentele și pentru a personaliza regimurile de antrenament ale jucătorilor. Aceste informații ajută la prevenirea accidentărilor prin monitorizarea efortului și la maximizarea performanței prin identificarea nevoilor specifice ale fiecărui jucător.

De exemplu, dacă un jucător nu atinge vitezele maxime dorite, antrenorii pot implementa exerciții suplimentare pentru a îmbunătăți viteza. Similar, dacă un jucător arată semne de suprasolicitare, se pot face ajustări pentru a evita accidentările.

Concluzie

Vestele STATSports Apex Athlete Series reprezintă o investiție valoroasă pentru orice echipă de fotbal profesionistă, inclusiv pentru Rapid București. Acestea oferă date esențiale care ajută la îmbunătățirea performanței jucătorilor și la optimizarea antrenamentelor. Cu un preț de aproximativ 250-400 de dolari americani, aceste veste oferă un raport calitate-preț excelent, având în vedere tehnologia avansată și beneficiile pe care le aduc.

Rapid București demonstrează prin utilizarea acestor echipamente că este dedicată excelenței și inovației, pregătindu-și jucătorii la cele mai înalte standarde. Vestele nu sunt doar un instrument de monitorizare, ci și un partener în drumul către performanță maximă.

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

  1. Cu tot respectul, nu inteleg in ce consta scosul untului, ca in articol se vorbeste de vestele pe care le poarta jucatorii, iar in video se vede o „herghelie” care alearga de colo-colo.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.