Rapid

Unde vor putea vedea fanii meciurile amicale jucate de Rapid

Rapid se pregătește de startul sezonului 2024/2025 cu un nou staff, condus de principalul Neil Lennon

Cu un nou staff tehnic condus de Neil Lennon, Rapid București se pregătește intens pentru sezonul 2024/2025. Echipa se află în plin cantonament la Curtea de Argeș, unde va rămâne până pe 19 iunie. După această etapă, Rapid va disputa șase meciuri de verificare, primul în țară și următoarele cinci în Slovenia, ca parte a celui de-al doilea cantonament.

Antrenamente la Curtea de Argeș

Cantonamentul de la Curtea de Argeș este o perioadă crucială pentru Rapid, unde jucătorii se antrenează sub atenta supraveghere a noului staff tehnic. Neil Lennon și echipa sa se concentrează pe pregătirea fizică și tactică, asigurându-se că echipa va fi în formă maximă pentru startul sezonului. Acest cantonament este esențial pentru integrarea noilor jucători și pentru consolidarea relațiilor de joc dintre cei existenți.

Meciuri de verificare

Înainte de debutul noului sezon, Rapid va disputa șase meciuri amicale. Primul meci va avea loc în România, iar următoarele cinci vor avea loc în Slovenia, în cadrul celui de-al doilea cantonament. Aceste meciuri sunt esențiale pentru testarea formației și pentru a oferi jucătorilor oportunitatea de a-și demonstra abilitățile în fața noului antrenor.

Adversarii Rapidului

 1. GLORIA BUZĂU (20 iunie)
   • Gloria Buzău este nou-promovată în Superligă și este antrenată de Andrei Prepeliță. În lotul buzoienilor se regăsesc trei foști jucători ai Rapidului: Radu Crișan, Alex Dandea și Daniel Benzar. Ultima întâlnire directă dintre cele două echipe a avut loc în 2021, când au remizat 0-0 în Liga 2.
 2. NK RADOMLJE (25 iunie)
  • Clubul NK Radomlje, fondat în 1972, a terminat pe locul 9 în ediția trecută a primei ligi slovene. Acesta va fi un test important pentru Rapid, având în vedere că vor juca două meciuri în aceeași zi.
 3. MFK RUZOMBEROK (25 iunie)
  • Clubul MFK Ružomberok, fondat în 1906, a terminat pe locul 5 în Slovacia și s-a calificat în Europa League după ce a câștigat finala Cupei Slovaciei. Echipa are în palmares un titlu de campioană a Slovaciei și două cupe ale Slovaciei.
 4. NK CELJE (28 iunie)
  • NK Celje, un club cu o istorie de 104 ani, este campioana Sloveniei, câștigând titlul cu 12 puncte în fața lui NK Maribor. Acesta va fi un adversar de calibru pentru Rapid, având în vedere succesul lor recent.
 5. ZAGLEBIE LUBIN (1 iulie)
  • Zaglebie Lubin, înființat în 1945, a fost de două ori campioană a Poloniei. Clubul a terminat pe locul 8 în ediția precedentă din Ekstraklasa și va reprezenta un test dificil pentru echipa românească.
 6. NK MARIBOR (4 iulie)
  • Vicecampioana Sloveniei, NK Maribor, este un club cu un palmares impresionant, având 16 titluri de campioană a Sloveniei și 9 Cupe ale Sloveniei. Meciul împotriva NK Maribor va fi un test final important pentru Rapid înainte de startul sezonului.

Toate meciurile vor putea fi urmărite pe canalul oficial de YouTube al clubului, fiind transmise de RAPID TV.

Pregătiri pentru sezonul 2024/2025

Perioada de pregătire este crucială pentru orice echipă, iar Rapid nu face excepție. Cu un nou staff tehnic și o serie de meciuri amicale împotriva unor adversari puternici, echipa se pregătește intens pentru a fi competitivă în sezonul 2024/2025. Antrenorul Neil Lennon are misiunea de a construi o echipă solidă, capabilă să facă față provocărilor din Superligă.

Importanța cantonamentelor

Cantonamentele sunt esențiale pentru pregătirea fizică și mentală a jucătorilor. La Curtea de Argeș, echipa a beneficiat de condiții excelente pentru antrenament, iar în Slovenia, Rapid va avea ocazia să joace împotriva unor echipe de top din Europa Centrală. Aceste meciuri vor ajuta echipa să se adapteze la stiluri diferite de joc și să-și îmbunătățească coeziunea pe teren.

Testarea noilor jucători

Un alt aspect important al perioadei de pregătire este testarea noilor jucători aduși în această vară. Neil Lennon va evalua performanțele individuale ale jucătorilor, dar și modul în care aceștia se integrează în echipă. Meciurile amicale vor oferi ocazia ideală pentru a testa diferite formule de joc și pentru a găsi cea mai eficientă combinație de jucători.

Ajustarea strategiilor

În funcție de performanțele din meciurile amicale, Neil Lennon și staff-ul său vor putea ajusta strategiile și tacticile echipei. Scopul este de a găsi cel mai bun echilibru între apărare și atac, astfel încât Rapid să fie competitivă în toate competițiile în care va participa. De asemenea, antrenorul va avea ocazia să identifice punctele slabe ale echipei și să lucreze la îmbunătățirea lor.

Așteptările suporterilor

Fanii Rapidului au așteptări mari de la noul sezon, mai ales după ce echipa și-a schimbat staff-ul tehnic și a adus noi jucători. Suporterii speră ca Rapid să aibă un parcurs bun în Superligă și să lupte pentru primele poziții ale clasamentului. Meciurile amicale din perioada de pregătire vor fi urmărite cu interes de fani, care așteaptă să vadă cum se prezintă echipa înainte de startul oficial al sezonului.

Sprijinul suporterilor

Unul dintre aspectele definitorii ale Rapidului este sprijinul necondiționat al suporterilor săi. Indiferent de rezultate, fanii sunt mereu alături de echipă, creând o atmosferă unică pe stadion. Acest sprijin va fi crucial și în noul sezon, iar jucătorii sunt conștienți de importanța suporterilor în parcursul lor.

Comunicare și transparență

În pregătirea pentru noul sezon, comunicarea dintre club și suporteri este esențială. Rapid a demonstrat că este deschis la dialog și la implicarea suporterilor în viața echipei. Transmisiunile meciurilor amicale pe Rapid TV sunt un exemplu de transparență și de dorință de a menține fanii informați și implicați.

Obiectivele pentru sezonul 2024/2025

Pentru Rapid, obiectivele pentru noul sezon sunt clare: o clasare cât mai bună în Superligă și, dacă este posibil, câștigarea unui trofeu. Echipa își dorește să fie competitivă în toate competițiile și să ofere suporterilor satisfacții pe măsura așteptărilor. Cu un nou antrenor la conducere și o perioadă intensă de pregătire, Rapid are toate șansele să își atingă aceste obiective.

Competițiile interne

În Superligă, Rapid va lupta pentru o clasare în primele locuri, care să le asigure participarea în cupele europene. De asemenea, Cupa României este o competiție importantă pentru club, iar echipa va încerca să ajungă cât mai departe și, de ce nu, să câștige trofeul.

Participarea în cupele europene

Un alt obiectiv important pentru Rapid este calificarea în cupele europene. Aceasta ar fi o realizare semnificativă pentru club și ar aduce beneficii atât pe plan sportiv, cât și financiar. Participarea în competițiile europene ar oferi jucătorilor experiență internațională și ar crește vizibilitatea clubului.

Dezvoltarea tinerilor jucători

Rapid are în lot mai mulți tineri talentați, iar unul dintre obiectivele clubului este dezvoltarea acestora. Neil Lennon este cunoscut pentru abilitatea sa de a lucra cu tinerii jucători și de a le oferi oportunități de a se afirma. În acest sezon, clubul va încerca să promoveze cât mai mulți tineri din propria academie și să le ofere șansa de a juca la cel mai înalt nivel.

Concluzie

Perioada de pregătire a Rapidului pentru sezonul 2024/2025 este esențială pentru succesul echipei. Cu un nou antrenor la conducere și o serie de meciuri amicale importante, echipa se pregătește intens pentru a fi competitivă în toate competițiile. Suporterii au așteptări mari, iar echipa este determinată să își atingă obiectivele și să ofere satisfacții fanilor. Rapid este gata să înceapă noul sezon cu ambiție și determinare, iar cantonamentele și meciurile de verificare sunt pași importanți în acest proces.

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.