Gândurile lui LeasăRapidȘtiri Rapid București

Retragerea lui Bocciu de la conducerea Galeriei Rapidului, un moment de importanță istorică

Lui Bocciu nu i se datorează doar renașterea Galeriei Rapidului, ci chiar renașterea Rapidului. Sigur, nu doar lui, dar rolul său e de o importanță majoră.

Motivele pentru care spun acest lucru sunt multe, dar mă rezum strict la unul singur pe care vi-l redau sub forma unei întrebări:

Credeți că proiectul pornit de Daniel Tudorache, la inițiativa lui Ovidiu Burcă ar fi avut succes fără sprijinul Galeriei conduse de Bocciu?

Într-o vreme în care cunoșteai după nume și prenume pe toată lumea care vorbea despre Rapid și toți cei care vorbeau despre Rapid alergau haotic în direcții diferite, Bocciu i-a strâns pe toți în jurul lui și a dat un sens extraordinar expresiei „a renaște din propria cenușă”.

Că a făcut și greșeli? Să arunce primul cu piatra cel care n-a greșit niciodată! Dar când tragem linie, lucrurile bune sunt mult mai multe și mult mai importante.

Cu bunele și cu relele lui, Bocciu s-a făcut nu numai respectat, ci și iubit și tocmai de aceea cine va veni după el are o misiune al naibii de grea. Pentru că ștacheta e ridicată foarte sus, așteptările sunt foarte mari, iar răbdarea nu a fost niciodată punctul nostru forte.

De aceea, putem concluziona că suntem într-un moment de cotitură, un moment de importanță istorică pentru Rapid, moment care nu trebuie, totuși, privit deloc cu neîncredere. Am trecut noi prin clipe mult mai grele.

Dragoș Leasă

1923.ro

S-ar putea sa te intereseze

14 Comments

 1. Leasă prin slugărnicia ta ai dat iar cu mucii în fasole.
  Drum bun și cale bătută alături de șefu tău Bocciu

 2. Bau bau * Bocciu n-a bătut T2 ,da ? Să nu confundăm . Torcida vișinie, care de fapt era neagră , ca se credeau și ăia niște smardoi de umblau toți în negru, nu era T2 , da? Să ne înțelegem totuși și să nu ducem lumea în eroare . Am fost în tribună , iar când a intrat bocciu a dat în tot ce era în negru(ca a văzut omul negru în fața ochilor de supărat ce era :)))) ) Nu mai mânca răhățel și scrie pe aici ca a bătut Bicciu tribuna 2 și de asta n a fost la meciuri în ligile inferioare :)) Aia de au fost bătuți erau niște huligani care ar fi vrut să facă exact ce a făcut bocciu .. Sa aibă de unde trăi ei și copiii lor. Ăia erau beți în fiecare zi și puși pe scandal în fiecare zi.Pt ca au văzut ca n au șanse să ajungă lideri și să fure si ei cum au furat toți ,s-au dus bețivii în tribună ai cântau total pe lângă ce cânta peluza ,doar așa ca sa strice și sa dezbine . Îmi amintrsc la fel de bine cat de urat era pe stadion ca peluza cânta ceva, și bețivii ăia îmbrăcați în negru erau în lumea lor cu cântecele lor. Așa ca singura soluție era să fie umiliți și cotonogiti. Dacă erau cu capul limpede si nu îmbibat cu alcool, poate ar fi dat și ei două palme atunci dacă nu erau prea beți. E de recunoscut și o știe toată lumea ca de la Corsican încoa liderii de galerie au trăit bine pe spatele cindocerii rapidului, însă nu toți ( iar cei care n au vrut să aibe beneficii , cececetati și vedeți ca nici n au stau prea mult )Dezinformeaza în altă parte lumea și nu mai numi toate cacaturile de brigăzi – Tribuna 2 . Si daca tot ai pomenit de video, am căutat așa de dragul de a-ți arăta ca nu ești decât un frustracel care probabil a făcut parte din Torcida Vișinie ce venea îmbrăcată în negru mereu( ca deh, astea s culorile clubului iubit , negru ,nu ?)pusă pe scandal, și am să atașez acel link la final.
  Și ca să nu zică lumea ca mănânc eu rahat , se vede clar în video cum undeva în mijloc o brigadă cu niște smardoi îmbrăcați în negru fug când se bagă brigada lui bocciu în ei de nu găseau șina de tren . Nu a tras nimeni în ceilalți suporteri aflați în tribună , decât în unii care mai erau pe acolo uniți cu cei de la Torcida . PUNCT și du te de cântă la altă masă .

  Și m am uitat și eu mai bine , nici n au intrat cu gândul să se bată pe stadion .. se vede clar cum îi împinge spre ieșire, deci intenția a fost să îi dea afară din Giulești pe armăsarii în negru , dar s-au trezit unii mai cocoși de acolo și au vrut ei să riposteze, și clar se vede cum doar după aia s-au mai aruncat câte un pumn . Restul armăsarilor au fugit așa cum se vede în video , au ieșit de pe stadion și stăteau la peco de vizavi cu sticla de bere în mână așteptând să iasă bocciu și mustața sau pe cine mai arunci tu vina, ca să le arunce cu sticla în cap. Din punctul meu de vedere toate brigăzile sunt niște jeguri , dar ăia de la Torcida erau tata jegurilor .

  https://youtu.be/hyX4BTq1WQU?si=t04AsbrmTs4WvR_X

 3. Bau bau * Bocciu n-a bătut T2 ,da ? Să nu confundăm . Torcida vișinie, care de fapt era neagră , ca se credeau și ăia niște smardoi de umblau toți în negru, nu era T2 , da? Să ne înțelegem totuși și să nu ducem lumea în eroare . Am fost în tribună , iar când a intrat bocciu a dat în tot ce era în negru(ca a văzut omul negru în fața ochilor de supărat ce era :)))) ) Nu mai mânca răhățel și scrie pe aici ca a bătut Bicciu tribuna 2 și de asta n a fost la meciuri în ligile inferioare :)) Aia de au fost bătuți erau niște huligani care ar fi vrut să facă exact ce a făcut bocciu .. Sa aibă de unde trăi ei și copiii lor. Ăia erau beți în fiecare zi și puși pe scandal în fiecare zi.Pt ca au văzut ca n au șanse să ajungă lideri și să fure si ei cum au furat toți ,s-au dus bețivii în tribună ai cântau total pe lângă ce cânta peluza ,doar așa ca sa strice și sa dezbine . Îmi amintrsc la fel de bine cat de urat era pe stadion ca peluza cânta ceva, și bețivii ăia îmbrăcați în negru erau în lumea lor cu cântecele lor. Așa ca singura soluție era să fie umiliți și cotonogiti. Dacă erau cu capul limpede si nu îmbibat cu alcool, poate ar fi dat și ei două palme atunci dacă nu erau prea beți. E de recunoscut și o știe toată lumea ca de la Corsican încoa liderii de galerie au trăit bine pe spatele cindocerii rapidului, însă nu toți ( iar cei care n au vrut să aibe beneficii , cececetati și vedeți ca nici n au stau prea mult )Dezinformeaza în altă parte lumea și nu mai numi toate cacaturile de brigăzi – Tribuna 2 . Si daca tot ai pomenit de video, am căutat așa de dragul de a-ți arăta ca nu ești decât un frustracel care probabil a făcut parte din Torcida Vișinie ce venea îmbrăcată în negru mereu( ca deh, astea s culorile clubului iubit , negru ,nu ?)pusă pe scandal, și am să atașez acel link la final.
  Și ca să nu zică lumea ca mănânc eu rahat , se vede clar în video cum undeva în mijloc o brigadă cu niște smardoi îmbrăcați în negru fug când se bagă brigada lui bocciu în ei de nu găseau șina de tren . Nu a tras nimeni în ceilalți suporteri aflați în tribună , decât în unii care mai erau pe acolo uniți cu cei de la Torcida . PUNCT și du te de cântă la altă masă .

  https://youtu.be/hyX4BTq1WQU?si=t04AsbrmTs4WvR_X

 4. Catre ce;l ce se intreaba retoric unde era T2 in ligile inferioare ii amintesc faptul ca peluza nord a batut T2-ul cu ajutorul lui mustata. Vezi ca est epe youtube filmuletul.

 5. Nu isi mai aduce aminte nimeni de meciul cu UTA, acasa pe Giulesti, in care s-a afisat un banner in care „batrana doamna” ii sugea maciuca lui Bocciu?

 6. Nu sunteți normali ! Auzi: „moment istoric” !?! Dacă a ajuns un interlop să însemne istorie pentru Rapid, atunci suntem vai de capul nostru ! La revedere !

 7. Buna seara.
  Cu bune si cu rele, se incheie o alta etapa din viata galeriei Rapid, este istorie.
  Eu stau la a doua de o viata, am stat la peluza doar la meciurile de baraj din liga a IV a, s-au jucat toate pe Giulesti.
  Nu mi-a placut atmosfera de acolo.
  Respect celor din galerie pentru deplasari, cheltuieli, timp pentru Rapid, cantecele de 100 de minute dar, o spun oricui, as schimba multe.
  E o lume care are tristetea ei.
  Bravo cui l-a sfatuit pe Bocciu sa se retraga, sper, visez ca o sa apara un lider care sa conduca galeria la un alt nivel, ma refer la un progres normal, in armonie cu perspectivele si faptele conducerii. Si in asentimentul multor, multor rapidisti care nu mai vor injuraturi, mahalagisme, comportament nepotrivit (nu folosesc alte cuvinte) intreruperi de meci si amenzi inutile !!
  E nevoie de un mare lider care sa stie si sa transmita intregii galerii ca adevarata pasiune pentru club este in cea mai mare masura Sportivitate !!
  Si cu boemia, istoria, traditia si fericirea Giulestiului, atunci, doar atunci vom fi de neegalat !
  Succes si sper sa aveti toata intelepciunea sa alegeti un lider cu clasa, Gentelman si inteligent !

 8. Unora le place sa se tot invarta dupa coada. Nu este nici un moment de importanta istorica retragerea lui Bocciu din fruntea galeriei. Sa fim sinceri, cu belelele pe care le are nici nu ar mai putea continua. Aceasta atitudine a galeriei, parerea mea, are la baza faptul ca nu sunt luati in seama de conducere in luarea deciziilor vis a vis probleme care nu ii privesc, cum ar fi, numirea antrenorului, conducere sportiva, transferuri si alte chestiuni tehnice. Faptul ca a venit cineva din afara, nefiind rapidist cu state vechi, care nu canta muzica lor i-a bulversat. Cum poti sa vii si sa spui la un asemenea eveniment, aniversarea a 101 ani de existeta a echipei Rapid, ca nu ai fost invitat, ca e cineva acolo in conducere care vrea dezbinarea, cineva, nu se stie cine, de la birouri si sa ceri sa ridice mana, sa recunoasca greseala si sa le ceara iertare. Ruptura s-a accentuat in momentul in care Sucu a refuzat numirea ca antrenor a preferatului lor, prietenul lor cel mai bun. Declaratiile de intentie cu privire la sustinerea patronatului si a conducerii sunt de parada, nu contin nici un dram de adevar. Cu Bocciu, fara Bocciu, Rapidul va merge mai departe si istoria lui va continua si cu bune si cu rele.

 9. Exagerata chestia cu importanta istorica. Daca un om cu potenta financiara ca Dan Sucu a ales sa investeasca la Rapid si nu la Prefab Modelu, asta s-a datorat faptului ca echipa are suporteri nu numai in Bucuresti ci in toata tara. Da, fara indoiala ca galeria sub conducerea lui Bocciu a avut un rol important si in multe momente a fost cea mai frumoasa din tara. Dar au fost si momente deplorabile cum ar fi incidentul cu Cristina Neagu (spre cinstea ambelor parti dupa un an s-au impacat) sau comportarea din play-off la meciul cu Farul. Ar mai fi scandarile obscene la adresa ,,dusmanilor”, folosirea petardelor si materialelor pirotehnice pentru care clubul a platit amenzi. Bocciu este totusi un interlop fudul ce nu si-a vazut lungul nasului si care a facut praf imaginea naivului Daniel Niculae. Nu-mi face placere sa stiu ca in fruntea galeriei se afla un om care are probleme cu legea. Ii doresc sa faca un pas in spate si nu in lateral, sa aiba parte de un proces corect iar interdictia de intrare pe stadion sa-i fie cat mai scurta.

 10. Tare mă tem domnule Kant , ca nu ești pe aici decât pt a arunca artificii , doar așa de a scoate un pic de fum . Crezi dumneata ca Sucu e chiar atât de inconștient să fugărească suporterii ăia “adevărați” cum le spui tu ( probabil te referi la cei care aruncă în teren ca să poată plăti Sucu amenzi), pt majoritatea, ăia sunt suporteri adevărați .Cei cu “sânge autentic” care tot dumneata îi numești așa, dacă au sânge autentic și sunt suporteri adevărați vin la meci și își susțin echipa indiferent ca e Bocciu, Cacamiu sau pişiu lider de galerie . Nu mai încercați să păreți interesanți cu părerile voastre și conspirațiile voastre . Sunteți suporteri adevărați și cu sânge autentic , veniți pe stadion și încurajați echipa . PUNCT ! Să văd unde e dezbinarea dacă cei cu sânge adevărat isi încurajează echipa necondiționat indiferent de rezultate . Crezi ca Sucu e atât de idiot încât să încerce să îndepărteze oamenii de la stadion . Păi din banii de bilete știe ca are un venit destul de consistent și automat știe ca dacă fanii nu vin la stadion, pula bani, pula rezultate . Du-te cu conspirațiile astea la brigăzile tale și succes în continuare la încercarea de a dezbina.

 11. Intrebarea pe care mi-o pun este daca Bocciu s-a retras sau a fost inlaturat de cei din conducere, carora se pare ca nu le prea plac cei cu sange visiniu autentic. Tare ma tem ca a fost o manevra, la fel ca si umilirea lui Sumi si indepartarea unora dintre legendele Rapidului, pentru dezbinarea suportorilor adevarati. Pentru cei din conducere nu cred ca ar fi o problema sa umple nationalul cu turisti dupa modelul Becali si sa ne alunge astfel si din templul nostru din Giulesti, doar pentru a-si umple mai mult buzunarele.

 12. Trebuie să apară unul altul pe aici, care plin de el ,să-l trimită pe Bocciu și Corsicani la origini și să spună ca ne-a părăsit peluza în playoff și doar tribuna a ținut steagul sus , și aceleași cacaturi citite mereu.

  Așa ca apar eu și întreb : unde era tribuna când Rapidul era în ligile inferioare și mai ales în liga 3 și 4 ? Aaa, fost prezenta la meciul cu steaua și atât ? Asa ca sa fie la numar , sa arate ca și ei susțin Rapidul la greu .

  De ce nu s-a încumetat cineeva de la tribuna sa facă o galerie care sa fie unică in istorie atunci când nimeni nu mai credea ca acest club va renaște ?
  Indiferent de tot ce a făcut rău acest Bocciu , hai sa nu uitam binele pe care l-a făcut susținând echipa în în morcirla ,în tot felul de sate ,în timp ce tribuna mânca semințe la tv . N are nimeni nici un drept sa conteste faptul ca fără Bocciu și băieții lui, Rapidul , poate s-ar fi bătut și acum pt promovare . Să nu ne mirăm ca ziariștii fac can can din orice cacat , când voi, așa auto proclamați suporteri ai Rapidului, în loc să veniți cu ceva constructiv indiferent din ce, bun sau rău, nu faceți decât să criticați și să dezbinați . Mai bine tăceți dacă nu știți să mulțumiți omului pt ce a făcut bine și sa ne rugăm să vină unul și mai capabil să facă ce a făcut el din galerie .

 13. Singurul și adevăratul lider de galerie al Eapidului a fost Mircea geamgiu.Acest om conducea galeria de la tribuna2 fără a cere ajutoare financiare de la club pt el, cum fac astăzi ciorsicanii și coccii făcând afacerii pe spatele clubului,asa l-au șantajat în trecut pe Copos,Nicolae,tradandu-i apoi Nu știu de ce cu Sucu n-o sa le tina.Afara cu indienii de la peluza nord din Giulesti! Obligatoriu înainte!Prea de multe ori a-ti trădat Rapidul inducând ideea ca fără voi nu se poate și noi trebuie sa suportam etape de suspendare din cauza voastră doar pt ca sunteți mafie tiganeasca

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.