Actrițe Hollywood

Actrițe de la Hollywood: TOP 10 Filme cu Meryl Streep în Rolul Principal

Meryl Streep este adesea considerată una dintre cele mai talentate și versatile actrițe din istoria cinematografiei. Cu o carieră care se întinde pe mai multe decenii, Streep a câștigat numeroase premii și a captivat audiențele din întreaga lume. Iată un top 10 al celor mai bune filme cu Meryl Streep în rolul principal.

1. The Devil Wears Prada (2006)

Meryl Streep o interpretează pe Miranda Priestly, redactorul-șef intimidant al unei reviste de modă de renume. Performanța sa rece și autoritară a devenit iconică, iar filmul este un amestec perfect de comedie și dramă.

2. Sophie’s Choice (1982)

În acest film dramatic, Streep joacă rolul Sophiei Zawistowski, o supraviețuitoare a Holocaustului. Interpretarea sa profundă și emoționantă i-a adus un Premiu Oscar pentru Cea mai Bună Actriță și este considerată una dintre cele mai mari performanțe ale sale.

3. The Iron Lady (2011)

Meryl Streep o aduce la viață pe Margaret Thatcher, fostul prim-ministru al Marii Britanii. Filmul explorează viața și cariera controversată a lui Thatcher, iar Streep a câștigat al treilea său Premiu Oscar pentru acest rol.

4. Kramer vs. Kramer (1979)

În această dramă emoționantă despre divorț și custodia copilului, Streep joacă alături de Dustin Hoffman. Performanța sa subtilă și complexă i-a adus primul său Premiu Oscar pentru Cea mai Bună Actriță în Rol Secundar.

5. Out of Africa (1985)

Streep joacă rolul lui Karen Blixen, o scriitoare daneză care administrează o plantație de cafea în Kenya. Filmul este o poveste de dragoste epică și a câștigat șapte Premii Oscar, inclusiv pentru Cel mai Bun Film.

6. Julie & Julia (2009)

În acest film biografic, Streep o interpretează pe celebra bucătăreasă Julia Child. Performanța sa carismatică și plină de viață a fost foarte apreciată și i-a adus o nominalizare la Premiul Oscar.

7. August: Osage County (2013)

În această dramă de familie, Streep joacă rolul Violet Weston, matriarha disfuncțională a unei familii care se reunește după dispariția tatălui. Filmul este o explorare intensă a relațiilor familiale și a problemelor nerezolvate.

8. The Bridges of Madison County (1995)

Alături de Clint Eastwood, Streep interpretează rolul Francescăi Johnson, o femeie casnică care are o scurtă, dar intensă aventură cu un fotograf. Filmul este o poveste de dragoste profundă și emoționantă.

9. Doubt (2008)

În acest film dramatic, Streep joacă rolul Sorei Aloysius, o călugăriță care suspectează un preot de comportament inadecvat. Filmul este o confruntare tensionată și morală, iar performanța sa i-a adus o nouă nominalizare la Oscar.

10. The Post (2017)

Regizat de Steven Spielberg, acest film istoric o are pe Streep în rolul lui Katharine Graham, editorul The Washington Post. Filmul explorează publicarea documentelor Pentagonului și lupta pentru libertatea presei. Performanța sa puternică și inspirată a fost foarte apreciată de critici.

Meryl Streep continuă să fie o forță majoră în industria filmului, aducând complexitate și profunzime fiecărui rol pe care îl interpretează. Aceste filme sunt doar câteva exemple ale talentului său remarcabil și al impactului său durabil asupra cinematografiei.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.