Rapid

Clubul Rapid a anuntat cine va fi secundul lui Neil Lennon: „Are o vasta experienta ca manager”

Iain Brunskill va face parte din stafful lui Neil Lennon, urmând să fie antrenorul secund al Rapidului, scrie fcrapid.ro, site-ul oficial al clubului.

Cine este Iain Brunskill

În vârstă de 47 de ani, antrenorul englez deține Licența UEFA Pro și are o vastă experiență ca manager, începându-și cariera la Liverpool FC, unde a condus formația U18 timp de 10 ani, între 1998 și 2008, când a preluat echipa secundă a lui Blackburn Rovers (2008 – 2010).

După doi ani, Brunskill a devenit „secundul” formației de seniori a lui Blackburn, în Premier League și Championship, iar în 2013 a fost antrenor principal, pentru un sezon, la Floriana FC, în Malta.

Între iunie 2013 și noiembrie 2014, a făcut parte din cadrul Federației Engleze, unde a activat printre altele ca antrenor al naționalei U18.

Au urmat doi ani în fruntea academiei lui Bolton Wanderers (2014-2016), după care a preluat naționalele U20 și U23 ale Iordanului (2016-2018).

A fost consultant în China, timp de șase luni, la Shanghai SIPG, iar apoi a condus timp de un an academia lui Molde, în Norvegia (2019-2020).

Din 2020, a fost antrenorul echipelor U18 și U20 ale Chinei, pe care le-a pregătit pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Brunskill a revenit în Anglia, unde a făcut parte din stafful echipelor Blackpool și Queens Park Rangers. În iunie 2023, a revenit la Blackpool, unde a fost „secundul” lui Neil Critchley.

Diplome:

 • AFC Professional Diploma
 • MSC Sport & Exercise Psychology
 • Pre Master Diploma in Leadership Development in Sport 
 • Pre Master Diploma in Business Research Methods 

Ca jucător, Brunskill a fost junior al lui Liverpool FC (1993-1996) și a mai evoluat pentru Bury, Leek, Hednesford și Runcorn.

S-ar putea sa te intereseze

8 Comments

 1. Prea umflat nu cred că face nici jumătate. Nu merge la bătaie, a fost obișnuit să joace echipa pentru el, hagisme…Sper să stea acasă. Antrenament englezesc și vedetă nu se prea pupă.Sper să rămână cu banii dl.Șucu.

 2. Și Messi dacă vine la Rapid tot veți avea ceva de comentat.
  Nimic nu vă mulțumește din ce fac alții dar voi în viața personală numai mizerii faceți.
  Tăceți în plm odată

 3. Mda… vine din poziția de secund in liga a 3-a. Doamne ferește! 😁

 4. Cel mai important: Brunskill a lucrat 10 ani ! cu jucatorii de 18 ani, si unde? la Liverpool ! Normal ca are o experienta enorma cu jucatorii tineri, in formare. Ochi de geambas. Atentie antrenorilor de la juniori. P.S. Problema v-a fi de comunicare, desi multi jucatori din lot vorbesc, bahuiesc, engleza. Oricum, pana invata romaneste le trebuie traducator.

 5. Ok, jucători luam rebuturi?
  Daca nici ăștia nu-l fac pe ciobi merita statuie, el cu toate oile.

 6. Da, asa pare ca se schimba lucrurile, dar sa speram ca în bine ….ca altfel o sa avem din păcate un alt sezon ratat , succes echipei și conducerii mult profesionalism și sa nu mai repetam greșelile din sezonul incheiat

 7. Mr. Șucu is on fire! Noul secund al Rapidului are un CV mai impresionant decât Neil Lennon, viitorul arată din ce în ce mai bine, se pare că Rapid București se schimbă cu adevărat din temelii și o face sănătos, aducând profesionalism în orice sector. Abia aștept să văd noile transferuri, vom avea un stil de joc exact cum s-a comunicat „mai ofensiv, mai atractiv”. Mulțumim, domnule Șucu! Începutul unei noi ere!!! <3

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.