Rapid

Cine este Iain Brunskill, noul antrenor secund al Rapidului?

Iain Brunskill este noul antrenor secund al echipei Rapid București, lucrând alături de antrenorul principal Neil Lennon. Are o experiență vastă în fotbal, atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Cariera de Jucător

Iain Brunskill s-a născut pe 5 noiembrie 1976 în Ormskirk, Lancashire, Anglia. A jucat ca mijlocaș și a fost un tânăr talent la Liverpool, unde a făcut parte din echipa de rezerve. De asemenea, a jucat pentru cluburi precum Bury, Leek Town, Hednesford Town și Runcorn Halton, având în total peste 200 de meciuri înainte de a se retrage din activitatea de jucător la 26 de ani.

Cariera de Antrenor

După retragerea din fotbal, Brunskill a început o carieră de antrenor. A fost director tehnic adjunct la academia Liverpool timp de zece ani. Apoi, a fost antrenor la cluburi precum Blackburn Rovers și Norwich City, lucrând cu antrenori cunoscuți.

În 2013, a avut primul său rol de antrenor principal la clubul Floriana din Malta. A lucrat și pentru Asociația de Fotbal din Anglia, Bolton Wanderers și echipa de tineret a Iordaniei. A avut roluri importante și la cluburi din China și Norvegia.

În 2022, a devenit antrenor secund la Blackpool, alături de Neil Critchley. A urmat pe Critchley la Queens Park Rangers și apoi s-a întors la Blackpool în 2023.

La Rapid București

Acum, Iain Brunskill s-a alăturat echipei Rapid București. Experiența sa internațională și cunoștințele sale în fotbal vor ajuta echipa să se dezvolte și să performeze mai bine. Colaborarea sa cu Neil Lennon aduce noi strategii și tehnici pentru echipă, ceea ce poate duce la rezultate mai bune în competițiile naționale și internaționale.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.