Artisti RapidistiDan ȘucuRapidScandalȘtiri Rapid București

Câte milioane de euro vrea Andrei Păunescu pentru Imn și ce comunicat oficial a dat clubul Rapid

Rapid a emis un comunicat oficial, după ce Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, a dat clubul în judecată.

Andrei Păunescu le cere giuleștenilor 1 milion de euro pentru că ar fi folosit în scop comercial versurile imnului echipei, scris de Adrian Păunescu, fără acordul lui.

Rapid, comunicat oficial după ce a fost dată în judecată

„Am constatat cu surprindere faptul că Andrei Păunescu, fiul regretatului poet Adrian Păunescu, a acționat în judecată clubul nostru, formulând o reclamație care are ca obiect «dreptul de autor și drepturile conexe». Mai precis, suntem acuzați că am utilizat versurile din Imnul Rapidului în scopuri comerciale.

Așa cum știu suporterii rapidiști de toate vârstele, Imnul Rapidului a fost compus de către poetul Adrian Păunescu, la începutul anilor ’80, și a devenit un simbol al rapidismului. De atunci, «Imnul» a fost intonat de sute de mii de ori, iar pasaje din el au fost folosite, începând cu perioada aceea, pe diverse elemente simbolistice sau materiale promoționale (tricouri, căni, cărți, programe de meci, etc.).

În semn de respect și omagiu pentru autorul «Imnului», sala de conferințe a stadionului poartă numele Adrian Păunescu, iar la inaugurarea arenei din Giulești, Andrei Păunescu a fost invitat, contra cost, să intoneze Imnul. Așa cum spuneam, ne surprinde faptul că am aflat de această reclamație doar din spațiul public, fără vreo informare prealabilă verbală sau scrisă.

Din respect, în primul rând pentru trecut și istorie, până nu vom primi reclamația oficială, refuzăm orice fel de polemică legată de acest subiect”, a transmis Rapid, pe Facebook.

Andrei Păunescu îi cere 1 milion de euro Rapidului

Rapid a fost dată în judecată pentru că vinde produse inscripționate cu versurile clubului și i se cere 1 milion de euro ca daune, scrie gsp.ro.

CFR Călători a fost acționată în instanță pentru că a trecut versuri din imn pe locomotiva dedicată împlinirii a 100 de ani de la înființarea Rapidului, iar firma Mobexpert a fost dată în judecată pentru că are la vânzare anumite produse cu versurile imnului.

În total, Andrei Păunescu care 4,15 milioane de euro.

 • FC Rapid – 1.000.000 de euro
 • Vinicola Averești 2000 SA – 1.000.000 de euro
 • Romfilatelai SA – 200.000 de euro
 • CS Rapid – 500.000 de euro
 • Superbet – 500.000 de euro
 • Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători sau Mobexpert – 500.000 de euro
 • Metrorex – 200.000 de euro
 • Dante Internațional SA – 100.000 de euro
 • Stargift SRL – 50.000 de euro
 • Retail Concept Design SRL – 100.000 de euro

S-ar putea sa te intereseze

12 Comments

 1. Nu am inteles prea bine. Cere daune si pentru folosirea numelui Rapid, ca si asta apare in versurile imnului?

 2. Urmeaza sa ne ceara niste bani Marina Almasan in calitate de fosta sotie a lui Socaciu, pentru melodie, dar si Margareta Paslaru pentru ca imnul are un vers care provine dintr-un cantec interpretat candva de ea si anume: ”Glasul rotilor de tren”.

 3. Andrei PAUNESCU NU PREA A FACUT NIMIC IN VIATA.!DORESTE SA SE PRICOPSEASCA ….MAI BINE SA MUNCEASCA !IMNUL RAPIDULUI A FOST CREAT DIN DORINTA LUI ADRIAN PAUNESCU -TATAL.ADRIAN PAUNESCU LA VREMEA RESPECTIVA A FOST RECOMPENSAT !ACUM UN NEICA NIMENI DORESTE AVANTAJE -LA MUNCA !

 4. Un nenorocit care nu a scris niciun vers
  din acest Imn, nu este altceva decât o copie a lui Florin Manea care s-a gândit că poate santaja Rapidul cu sume de care nu este în stare sa le câștige prin munca cinstita
  Marș de aici, nu ai niciun fel de considerație din partea nimănui!
  Hai Rapiduletul!

 5. Adrian Păunescu a făcut imnul pentru Rapid,pentru galeria Rapidului și pentru toți suporterii rapidiști nu pt el.Așa că doar Rapidul poate să ceară eventuale daune la alte persoane dacă îl folosesc.Nu am văzut să scrie imnul pe vreun tricou aflat la vânzare.
  Să facă și Andrei un imn ceva care să iasă în evidență nu să cerșească.

 6. Cand esti un pui de comunist mi se pare normal sa vrei felia cea mai mare din tort, mai ales cand esti flamand! Ar trebui sa ne plateasca el un milion de euro pentru faptul ca am acceptat ca imn o poezie scrisa de un comunist pupator de funduri ceausiste! Jigodie socialista

 7. P.S. 2 De fapt de cand acest cantec e imnul nostru? Imnul nostru era si este „S-a strans astazi in tribuna” s.a.m.d. cu care am protestat in toate timpurile impotriva nedreptatilor suferite. Ca l-am uitat si am adoptat cantecul lui Paunescu aducandu-i si lui si urmasilor lui consacrare si popularizare ,asta e alta poveste. Ei sunt cei buni de plata galeriei pentru popularizarea si reclama adusa gratuit.

 8. P.S. Cat plateste Andrei Paunescu, faimos prin numele tatalui, galeriei Rapidului pentru promovarea versurilor (muzica ii apartine lui Victor Socaciu) si implicit popularizarii si promovarii imaginii lui? Pentru viitoare contracte mult mai benefice material? Pentru scoaterea de la naftalina?

 9. Am scris un comentariu. Disparut. Rezum: Extrapoland, cat si cui platesc cei care au transformat „Hora Unirii” in ‘Hora Reciclarii’ (sic) reclama difuzata copios in media?

 10. S-au găsit toţi să ceară bani… foşti jucători din perioada Copos, acum fiul lui Păunescu…
  Am şi eu o întrebare, unde se trage linie şi se arată cu degetul că anumite mesaje de pe produse sunt din imn? Dacă foloseşti un vers? jumătate de vers („suntem peste tot acasă”)??? „Haide, hai Rapid Giuleşti” (din refren) mai ai voie? Dar „Rapid Giuleşti” (poate scris pe o cană) este acceptat, (doar apare în imn)??? Dar „glasul roţilor de tren”…este în strofa a 3-a???

 11. O treaba simpla. Fara sa-i solicite cineva Adrian Paunescu s-a apucat sa scrie versuri pentru posibilele viitoare imnuri ale Rapidului si Craiovei pe muzica lui Victor Socaciu, cautand publicitate si audienta in plus la acea vreme (pentru el) . Rapidul, noi aveam imnul nostru consacrat ” S-a strans astazi in tribuna /Galeria cea mai buna/ Din intregul Bucuresti/ Ca astazi e sarbatoare /Joaca o echipa mare/ E Rapidul( Realul) din Giulesti… s.a.m.d. ‘ plus alte multe cantece. Din dorinta de modernizare si ca recunostinta pentru poet ,galeria i-a facut o concesie si a adoptat noul imn desi traditia ne cerea sa il pastram pe cel vechi. Cu cat plateste Andrei Paunescu galeria ca i-a popularizat pe culmi negandite acel cantec si i-a adus consacrare ilustrului mediocru (faimos prin numele purtat) Andrei Paunescu? Extrapoland, cat si cui platesc cei care au transformat „Hora Unirii” in „Hora Reciclarii” reclama difuzata pe toate posturile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.