Rapid

De vis! Romania se califica la Euro de pe primul loc. Si fara infrangere

Am inceput prima oara sa cred cu adevarat in calificarea Romaniei, dupa meciul cu Elvetia. Pai cum sa nu ti se aprinda niste beculete la un astfel de meci care, in loc sa se termine 5-0 pentru elvetieni, a adus tarii noastre un punct, dupa o faza care i-a facut si pe cei mai necredinciosi dintre noi sa se inchine. Ce alta reactie sa ai cand ii cade mingea in cap lui Puscas si Mihaila egaleaza?!

Norocul a jucat o doza extraordinar de mare in ecuatia calificarii, iar totul a pornit inca de la tragerea la sorti, unde, sa fim realisti, am primit una dintre cele mai accesibile grupe posibile, daca nu chiar cea mai accesibila.

Spun „noroc” ca sa fiu pe intelesul tuturor. Pentru ca eu cred ca a fost mai degraba o aliniere de planete, asa cum spunea Sumudica vara trecuta. Dumnezeu le-a aranjat pe toate astfel incat sa-l rasplateasca pe Iordanescu si sa ne arate noua ca SUCCESUL APARTINE CELOR CARE CRED CA SE POATE. 

Dar chiar si-asa, performanta ramane si este una extraordinara. E un inceput al unui nou drum, cu Romania din nou pe o harta din care ne-a obisnuit sa lipseasca.

Pana una-alta, Romania termina pe primul loc, neinvinsa, o campanie de calificare in care a plouat cu „neincredere” in toate partile, mai putin acolo unde chiar conteaza.

Ce se va intampla la turneul final, nici nu mai conteaza. Totul e bonus. Iar viata m-a invatat ca are surprize placute de oferit in momentele in care ai renuntat aproape complet la asteptari, de aceea nu privesc cu neincredere o iesire din grupe, indiferent de numele adversarilor pe care baietii lui Edi Iordanescu ii vor intalni.

E momentul sa ne bucuram. Suntem din nou prezenti la o sarbatoare a fotbalului.

Hai Romania!

Dragos Leasa

1923.ro

S-ar putea sa te intereseze

5 Comments

  1. Iar alt articol cu „Dumnezeu le-a aranjat pe toate”, orice chestie, orice rahat i le punem pe umerii divinităţii, noi nu mai contăm, suntem nişte floricele purtate de vânt, sigur Doamne-doamne nu a avut timp decât de campionatul european de fotbal, „să se ducă ăştia nu ceilalţi” a zi el, la naiba cu crimele, violurile, sinuciderile, violenţele, bolile, războaiele… nu? Dă-i dracului de copii cu leucemie, molestaţi şi distruṣi pe viaţă, sau omorâţi prin diferite conflicte, mai importantă este calificarea României, poate de asta nu a avut timp cel-de-sus de adevăratele probleme ale planetei, s-a uitat la meciurile României…

  2. Din GSP citire: Horațiu Moldovan (nota 8) * Imperial! România a câștigat un portar mare pentru echipa națională, iar în ritmul ăsta, Rapidul s-ar putea umble de milioane de euro bune printr-un viitor transfer. Siguranță și încredere, ca mesajul Poliției Române! A scos tot ce se putea scoate, parade de senzație, și a fost ovaționat de un stadion plin. Okafor, dar mai ales Vargas nu-l vor uita prea curând.
    Deci din iarna ne trebuie si portar.

  3. Moldovan nu pleaca fara 10 milioane de ieuro, cum se zicebla stâna, asta-i portal de Barcelona si Machester City!
    Rapid trebuie sa fie mandra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.