Stiri

Categoria de români care ar putea primi bani de la stat. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească

Ministerul Muncii, prin Agenția Națională de Ocupare și Formare Profesională, are un program finanțat din fonduri europene care prevede că fiecare român, care a locuit cel puțin 36 de luni consecutiv în orice țară europeană și dorește să revină acasă, primește suma de 2.500 euro, bani livrabili în două tranșe, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, scrie ziare.com.

„Statul, prin instituțiile sale, face eforturi constante pentru ca oamenii să revină acasă. O primă dovadă că statul român este interesat de soarta românilor din diaspora este chiar faptul că există Departamentul Românilor de Pretutindeni în cadrul Guvernului României. De asemenea, există grupuri de lucru coordonate atât de la nivelul Guvernului României, grupuri de lucru interministeriale, cu reprezentanți ai ministerelor, cât și un grup de lucru coordonat de la Administrația Prezidențială, condus de Sandra Pralong”, a zis Cristian Vasilcoiu în cadrul unei dezbateri.

Românii pot primi o primă tranșă atunci când vin în România și se angajează, iar a doua tranșă o primesc dacă lucrează cel puțin 12 luni în țara noastră.

„În 30 de zile de la revenirea în țară, cetățeanul poate merge la Agenția Județeană de Ocupare și Formare Profesională și poate depune o cerere în sensul că trebuie să fii interesat că vrei să te angajezi. De asemenea, trebuie să faci dovada că ai locuit 36 de luni, consecutiv, în orice țară europeană”, a adăugat Cristian Vasilcoiu.

ANOFM oferă și consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă, dar și în vederea deschiderii unei afaceri.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.