Cristiano BergodiGândurile lui LeasăMircea LucescuRapidȘtiri Rapid București

Rapid prinde viteză spre titlu! Încă o seară fabuloasă pe Giulești

Va fi un campionat extrem de disputat, iar după victoria Rapidului din meciul cu CFR, putem spune cu certitudine, fără a fabula, că Rapidul e acolo sus, în lupta directă pentru titlul de campioană.

Vă spuneam anii precedenți că nu poți niciodată reuși mai mult decât îți propui, iar când Rapidul și-a propus salvarea de la retrogradare am fost primul care a prognosticat că Rapidul nu va obține mai mult decât salvarea de la retrogradare.

Următorul an, când conducerea și-a propus accederea în Play-Off am spus clar că la mai mult de locurile 5-6 nu putem spera.

Rapid prinde viteză spre titlu! Încă o seară fabuloasă pe Giulești

Astăzi pot afirma cu certitudine că Rapid nu va termina mai jos de locul 3! Deși ultimele jocuri ne îndreptățesc pe toți să sperăm la mai mult.

Rapidul joacă entuziasmant și sunt din ce în ce mai puține voci critice la adresa echipei, iar dincolo de acest lucru, în seara asta a avut loc un eveniment care, deși pare ceva mărunt, mie unul mi se pare enorm în ceea ce urmează să vedem la Rapid:

MODUL ÎN CARE ȘI-A MANIFESTAT BUCURIA CRISTIANO BERGODI DUPĂ GOLUL TREI

Zburdând pur și simplu pentru a sărbători împreună cu elevii lui, Cristiano Bergodi a arătat că trăiește pur și simplu totul la intensitate maximă și că e foarte apropiat de jucătorii săi, iar acest lucru mă duce cu gândul la ceea ce am scris, în urmă cu ceva vreme. Iată ce scriam aici, pe 1923.ro, în luna mai a acestui an:

Ne aducem aminte cu toții de perioada în care Mircea Lucescu antrena la Rapid. Atunci când Rapidul dădea gol, „Il Luce” făcea sprinturi și trăia împreună cu jucătorii bucuria reușitei.

Am văzut la mai multi antrenori acest lucru, iar explicația vine de la mentalitatea lui Jose Mourinho, prin care jucătorii se simt ca făcând parte cu adevărat dintr-o familie.

Unul dintre lucrurile care îl fac pe Mourinho un antrenor fabulos este că nu îi face pe jucători să joace pentru ei, nu îi face să joace pentru suporteri, ci îi face să joace pentru el.

Revenind la Rapid și la Adrian Mutu, putem „citi” multe din modul în care trăiește meciul. Este foarte clar că își dorește foarte mult victoria la fiecare meci. Modul în care se exprimă denotă clar că vrea mult mai mult decât ce a reușit echipa in acest sezon. Dar împresia e că între el și echipă este răceală. Este prea mult respect și prea puțină empatie și tocmai de aceea Mutu nu a reușit să-i facă să joace nici pentru el, nici pentru ei, nici pentru suporteri.

Rapid a suferit foarte mult la capitolul atitudine. A avut inconstanță. A intrat de multe ori pe teren ca și cum victoria era o formalitate, pierzând puncte prețioase cu echipe retrogradate. Și nu putem da vina doar pe lipsa de valoare a jucătorilor. Au lipsit mult mai multe. A lipsit foamea și ambiția. A lipsit determinarea. Iar când și-au făcut prezenta nu ne-a stat nimeni în cale.

De aceea, clubul are nevoie de jucători de valoare, dar si de ceva ce Adrian Mutu a demonstrat că nu poate fi: UN PSIHOLOG SPORTIV priceput care să fie în stare să rezolve blocajele inevitabile care apar în viața unui jucător. Iar primul dintre jucătorii cu astfel de blocaje care îmi vine in minte este Ioniță.

De aceea, modul în care Cristiano Bergodi s-a bucurat în această seară mă bucură cel puțin la fel de mult ca victoria Rapidului, pentru că sunt ferm convins că Bergodi e acel om despre care scriam că Mutu nu poate fi.

Că îi face pe jucători să joace pentru el, pentru ei sau pentru suporteri sau poate puțin din ambele, asta contează mai puțin. Important e că de la meci la meci vedem cum Bergodi îi face pe elevii săi să joace așa cum Rapidul nu a mai jucat de mult și pe noi ne face să visăm la ceva ce n-am mai visat de mult.

SE POATE!

Dragoș Leasă

1923.ro

S-ar putea sa te intereseze

4 Comments

  1. ASTAZI 8.02.24 AM CITIT CU STUPOARE CA DL BERGODI S AR MULTUMI SI CU UN PUNCT CA SI VICTOR ANGELESCU AR FI DE ACORD. DLE SUCU CU ASEMENEA COLABORATORI CARE SE MULTUMESC CU PUTIN SAU DELOC N AR TREBUII SAI PRIMITI LA STADION. SA INTELEGEM CA MECIUL ESTE PREGATIT PT MICA CIUPEALA POATE ,POATE. ACUM CAND S AU FACUT EFORTURI FINANCIARE S AU ADUS OAMENI DE VALOARE SI TREBUIE SA ATACAM SA FIM PESTE ADVERSAR, SA NE STIE DE FRICA ,DE JUPAN LA NOI SE JOACA PIANO, LENT SI FOARTE INCETIN RETRAGERE. CU ASEMENEA OAMENI LA CONDUCERE NU MAI VEDEM EVERESTUL.RUSINICA,RUSINE, DE RAS

  2. DUPA CATE O VICTORIE”NE FACEM VANT PRECUM CALU DE BASINA” ASEARA DL SUCU ERA TARE BUCUROS CUM AU JUCAT BAIETII,LENT SI FOARTE INCET SI MAI ALES RUDIMENTARI

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.