Diverse

Râzi cu lacrimi | Fanii FCSB înainte de meciul cu RAPID: „Mergem 600 și facem cât tot stadionul lor!”

Derby-ul Rapid – FCSB, din runda cu numărul 5 a play-off-ului, se va disputa, duminică, în Giulești, cu casa închisă, iar fanii echipei oaspete promit să facă o atmosferă de senzație pe stadionul rivalilor, scrie prosport.ro.

Eu am dat o declarație la ProSport și l-am susținut pe Bocciu în demersul lui pentru a se schimba acel regulament. Să fie 10% în loc de 5%. Dar ei ar trebui să facă primul pas, pentru că și noi am fost la Sepsi și am rămas afară. Eu nu am dat galeria afară, pentru că echipa avea nevoie de suporteri. Și noi suntem nemulțumiți că la Farul se dau doar 250 de bilete, pentru că aceasta e capacitatea stadionului. Dar dacă tot se vrea modificarea acelui program al Federației, să înceapă de la Rapid. Să ne dea toată peluza! O să primim din nou răspunsul că nu. Și eu las acasă în jur de 1000 de oameni. Ce să fac acum? Să nu mai încurajăm echipa. Mergem acolo, 600, care facem cât tot stadionul lor și asta este. Mergem acolo să încurajăm echipa.

Steaua este cea mai iubită echipă și Rapid ce să facă? Veneau 12-13 mii pe Arena Națională și restul stadionului… Tot timpul când le-a dat Steaua gol a sărit jumătate de stadion în sus. Mi se pare corect să joace la ei acasă, au stadionul lor, simt că presiunea pe jucători e mai mare. Se aude frumos când cânta suporterii, deci merită să joace acolo”, a declarat Gheorghe Mustață, conform sursei citate

Liviu Ungurean, unul dintre liderii galeriei rapidiste, a intrat și el prin transmisiune telefonică la ProSport Live și a făcut din nou un apel pentru schimbarea regulamentului în ceea ce privește numărul de bilete pe care îl primește echipa oaspete:

„Eu zic că ar fi cel mai bine să întrebați conducerea Rapidului în legătură cu biletele, pentru că ei manageriază. Pe mine puteți să mă întrebați de galeria Rapidului și o să va răspund cu cea mai mare plăcere. Părerea mea o susțin. Eu le-aș da celor de la FCSB toată peluza dinspre teatru dacă aș putea. Pentru că mie îmi place spectacolul. Da, nu se poate realiza. Legea nu permite, Jandarmeria se opune, ISU se opune, toată lumea se opune… Eu spun părerea mea, aș lăsa pe toată lumea să între pe stadion, cum era odată”, a transmis Liviu Ungurean.

În încheiere, Gheorghe Mustață a fost întrebat de moderatorul emisiunii dacă poate face o promisiune, și anume că nu vor fi scandări rasiste la derby-ul Rapid – FCSB:

„Mesaje rasiste pot să promit că nu vor fi. Nu putem să riscăm să fim noi suspendați și să jucăm fără suporteri la următorul meci. Nu vom mai risca lucrul ăsta. Suntem acolo, la diferență de 2 puncte. Și dacă facem asta înseamnă că afectăm echipa și nu le vom fi alături jucătorilor la meciul cu Craiova, cu CFR Cluj. Și nu vrem să riscăm asta”, a încheiat Mustață.

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

  1. Numai un oligoid poate compara galeria Rapidului cu cea a fcsb-ului. In repertoriul lor in afara de , „steaua e, steaua e…”, sau „steaua, steaua”, si interminabilul ‘ la, la, la”, altceva nu exista si atentie , numai cand echipa lor conduce! E ca si cum ai compara un concert de inalta tinuta artistica cu o manea jalnica in care e vorba de bani si dusmani. Vis a vis de numarul mare de suporteri cu care se lauda, sa fim cinstiti, daca nu era evenimentul norocos din 1986, pentru care s-a stricat un campionat intreg ani la rand, nu stiu daca astazi mai umpleau un inel din stadionul National. De atunci, multi care nu aveau nici o preferinta fotbalistica au inceput sa simpatizeze cu steaua, impartial ca romanul, adica cu „cine e mai bun”. Cand eram tanar si megeam la cuplaje pe 23 August erau o manuta de baieti cu trei steaguri, bagati la peluza unde era situata prima tabela de marcaj. Asa ca, nu ai cu ce sa compari!

  2. Noi avem stadion. Ei nu au si nici nu vor avea vreodată,

    Mă intreb câți suporteri ar fi avut wcsb dacă situația era invers, adică ei in liga secundă iar csa in superliga. Si nu vorbesc aici de chestii legitime.
    Că majoritatea susținătorilor de culori roș albastre s-au dus ca oile după echipa din prima ligă.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.