Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a susținut o conferință de presă în care a analizat diverse faze controversate de arbitraj din Superliga, inclusiv faultul lui Răzvan Onea asupra lui Florinel Coman, în meciul dintre Rapid și FCSB.

Kyros Vassaras a explicat că arbitrul Horațiu Feșnic putea să acorde atât cartonaș galben, cât și cartonaș roșu, iar sistemul VAR nu l-ar fi contrazis.

„Este un atac imprudent, cu contact jos, la nivelul ghetei. Nu este un contact întreg, doar în atinge. Nu sunt elemente clare pentru un cartonaș roșu. Uitați fotografia cu ce s-a întâmplat la acea fază. Ăsta a fost contactul, fără forță excesivă, dar la viteză mare.

Nu sunt elemente clare ca arbitrajul video să intervină. Ce criterii lipsesc? Piciorul întins – nu. Contact asupra gleznei cu crampoanele – nu. Nu sunt criterii clare și arbitrul video nu poate să intervină. Dacă arbitrul acordă cartonaș roșu, arbitrul video va confirma”, a spus Kyros Vassaras, la conferința de presă.

Întrebat de ce mai avem VAR în Superliga dacă nu intervine în momentele controversate, Kyros Vassaras a explicat situația.

„Sunt multe declarații făcute în ultima vreme. Înțeleg că este o situație aprinsă, suntem în finalul de campionat. Un lucru este clar: nu există direcții pentru sau împotriva vreunei echipe, este foarte grav să spui așa ceva.

De ce avem VAR? Am răspuns la asta de la începutul sezonului. VAR-ul există pentru a interveni doar în situațiile grave, clare, de interpretare greșită. VAR-ul nu poate rezolva toate problemele din fotbal. VAR-ul se bazează pe câteva principii, care trebuie aplicate în fiecare meci”, a spus Kyros Vassaras, în debutul conferinței de presă.