Adevarat

Rasturnare de situatie! Cand intra Romania in Schengen

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat, luni seara, într-o intervenție la Digi 24, că România ar putea adera la spațiul Schengen „în prima jumătate a anului 2023”. Șefa Parlamentului European a reiterat faptul că țara noastră este pregătită să intre în spațiul de liberă circulație, iar Parlamentul European va „insista” asupra acestei spețe.

„Să privim cu speranță după un an greu la o decizie pozitivă care să-i permită României să adere la spațiul Schengen. (…) Ceea ce vreau să cred și vreau să mă asigur este că în 2023 vom reuși. Știți de ce? Pentru că nu cred că avem o altă alternativă. În 2024 sunt alegeri europene. Care va fi mesajul nostru pentru cetățenii europeni din România? Votați pentru Parlamentul European, casa democrației! Responsabilitatea mea este să conving, dar și să livrez și cred că este momentul ca România să intre în Schengen”, a declarat Metsola.

Întrebată, astfel, dacă din punctul său de vedere, 2023 va fi anul în care România va intra în Schengen, Roberta Metsola a subliniat: „Aș spune că în prima jumătate a anului 2023 România va trebui să adere”.

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.