Daniel NiculaeGândurile lui Leasă

Dan Sucu e antifumator. Daniel Niculae trage cu pofta din electronice

Articolul acesta nu este despre Dan Sucu si Daniel Niculae. Articolul acesta este pentru tine, tu cel care fumezi! Si pentru tine, tu cel care nu ai fumat niciodata, dar esti tentat sa te apuci!

Numele meu este Dragos Leasa. Ma stii din piesele pe care le-am dedicat Rapidului, iar astazi vreau sa-ti povestesc despre o experienta din viata mea, in speranta ca-ti va fi de folos.

Timp de 18 ani, de la 13 pana la 31, am fumat. Si cand spun ca am fumat, nu ma refer ocazional sau ceva de genul. Cand am stins ultima tigara, ajunsesem la 3 pachete de Marlboro rosu pe zi.

Nu-mi imaginam nimic fara tigari. Nu-mi imaginam o iesire la restaurant. Nimic-nimic! Nu-mi imaginam nici ca pot gandi fara sa fumez! De lasat, nici nu se putea pune problema! Nici nu puteam sa imi imaginez ca voi putea vreodata sa ma las de tigari. Singura mea grija nu era nici macar faptul ca tigarile se scumpeau de pe o zi pe alta. Singura mea grija era sa nu fie interzise si sa nu se mai gaseasca.

Totul pana intr-o zi pe care nu am sa o uit niciodata! Pe 5 iulie 2013 mi-a aparut in newsfeed pe facebook articolul de AICI.

Cand am citit si am vazut ca prin metoda lui Allen Carr te poti lasa de fumat fara chin, fara sacrificii, primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost ca e o inselaciune. Vreo schema ceva care sa ia banii naivilor. Asa ca am inceput sa cercetez. Ce am descoperit? Ca super vedete internationale de la Ashton Kutcher la Anthony Hopkins laudau entuziasmati metoda lui Allen Carr.

Urmatorul pas: mi-am luat cartea „In sfarsit nefumator”.

Am devorat-o pur si simplu fara oprire, iar cand am terminat-o, un intreg univers cu totul si cu totul nou mi s-a intrezarit in fata.

O lume in care sunt liber.

O lume in care sunt NEFUMATOR.

Mi-am calmat totusi entuziasmul pentru ca nu era prima oara cand eram hotarat sa ma las de fumat si am zis ca testul final va fi a doua zi dimineata la cafea! Orice fumator stie ca nu exista cafea fara tigara decat daca esti nefumator!

Cafeaua aceea, din dimineata zilei de 6 iulie 2013, a fost… Nici nu stiu cum sa explic. Tu cum ai explica atunci cand cu o dimineata inainte nu iti imaginai cafeaua fara tigara, iar acum constati ca e cu foarte mult mai buna! Acea cafea a fost certitudinea mea ca nu voi mai fuma niciodata! Si n-am mai facut! Nici nu o voi face!

Cartea lui Allen Carr poate fi comandata AICI. Ti-o recomand cu draga inima.

Singurul avantaj pe care il are un fumator in fata unui nefumator, e ca nefumatorul nu o sa stie niciodata cat de bine e sa te lasi de fumat!

In perioada imediat urmatoare, am devenit extrem de antipatic in randul prietenilor mei nefumatori, datorita (sau din cauza, cum vreti…) entuziasmului in ceea ce privea noua mea calitate de nefumator. Imi doream foarte mult ca si ei sa se bucure de acest lucru. Si tocmai de aceea, imaginile cu Daniel Niculae tragand cu pofta dintr-o tigara electronica, care apar din ce in ce mai des la meciurile Rapidului, nu mi se par absolut deloc in regula.

Copilul nu face ce-i spui tu, copilul face ce te vede pe tine ca faci, iar un copil care il are ca idol pe Daniel Niculae nu o sa i se para deloc daunator sa se apuce de fumat!

Aici avem un contrast imens intre Daniel Sucu, antifumator declarat, promotor al unui stil de viata sanatos si presedintele Daniel Niculae, dupa cum puteti foarte usor vedea.

Sunt anti-fumător. La birou am trei zile de concediu plătite în plus pentru cine nu fumează la birou. Dacă nu fumează niciodată la birou, primesc aceste trei zile de odihnă, plătite, în plus”, a transmis actualul acționar de la Rapid și proprietarul Mobexpert.

In timp ce Daniel Niculae, in video-ul de mai jos trage cu pofta dintr-o tigara electronica.

Nicotina este un drog extrem de puternic, deoarece declanseaza in organism o serie de reactii chimice la nivel neuronal, care duc la eliberara dopaminei in organism. 

Dopamina este numita „hormonul placerii”. Aceasta substanta imbunatateste conectivitatea legaturilor sinaptice si duce la descarcari electrice mai intense intre celulele nervoase.

Ca urmare, nicotina da fumatorului o placere asemanatoare recompensei la primirea unei laude, dupa rezolvarea unei probleme dificile sau momentului de receptare a unei opere de arta, inducand o stare de bine, de multumire de sine si de relaxare. 

Mai mult, nicotina duce la secretia de adrenalina, hormonul eliberat de organism in momente de tipul „lupta sau fugi”. Nicotina ajuta creierul sa faca fata mai bine situatiilor de stres, ajuta la imbunatatirea concentrarii in timpul rezolvarii unor sarcini.

De aceea, atunci cand stiu ca urmeaza o perioada de crestere a tensiunii psihice, fumatorii isi aprind instinctiv o tigara.

In afara de respiratia scurta si rapida, de pulsul accelerat si de tensiune arteriala ridicata, adrenalina duce la o imediata varsare in sange a unei cantitati crescute de zahar, pentru a pregati muschii de lupta sau fuga.

Ca si cum n-ar fi facut destule pana acum, nicotina determina pancreasul sa secrete mai putina insulina. Excesul de zahar din sange nu mai este consumat prin activitate musculara, iar atunci, pe fondul cantitatii mari de glucoza care trebuie metabolizata de catre organism, senzatia de foame este inhibata.

O legenda spune ca un rege al Spaniei, vazand acest efect, a dispus fumatul obligatoriu in randurile armatei, scazand masiv cheltuielile cu hrana in timpul campaniilor militare.

Cu timpul, in creierul fumatorului se formaza asa-numitele cai neuronale care tin nu numai de efectele chimice, dar si de gesturile legate de fumat (de exemplu ceremonia aprinderii tigarii) sau de conditionarea sociala (spritul cu baietii, cafeaua de dimineata).

Cu cat numarul de tigari/zi este mai mare, cu atat manunchiul de neuroni care se ocupa de aceasta activitate este mai gros. Rata de insucces a renuntarii este atribuita, in buna masura, si acestui factor.

In fine, poate cea mai mare rezistenta la abandonarea fumatului o depune subconstientul. Pe scurt, subconstientul este acel nivel al mintii noastre in care este depozitata intreaga noastra personalitate, tot ceea ce suntem noi, oamenii – amintiri, deprinderi, cultura, afecte, vointa.

Subconstientul functioneaza dupa principiul placerii si refuza orice durere. Or, renuntarea la tutun este o durere, pentru ca trebuie suprimate efectele dopaminei, adrenalinei si insulinei.

De aceea cartea lui Allen Carr este atat de magica! Pentru ca reuseste sa-ti faca o secretie de dopamina mult mai puternica atunci cand te lasi de fumat, aratandu-ti cu exactitate recompensele de care te vei bucura si iti reseteaza subconstientul. De aceea terapia lui are o rata de succes de 90% in comparatie cu asa zisele medicamente anti-fumat, care fac exact opusul, aruncandu-te intr-un final, inapoi in bratele tigarilor.

Daca nu te poti lasa doar cu cartea, pe care asa cum ti-am zis, o poti achizitiona de AICI, iti recomand terapia.

APASA AICI PENTRU TERAPIA ALLEN CARR

Metoda Allen Carr pentru a scăpa de fumat

Metoda Allen Carr Easyway constă în sesiuni de terapie anti-fumat, de grup sau individuale, care ajută fumătorul să ia decizia cu care s-a luptat ani de zile: aceea de a stinge ultima țigară. Fără regrete, cu emoții firești și înțelese și totodată privind încrezător către viitor. Asta pentru că metoda Allen Carr se bazează pe argumente logice și de bun simț, prin intermediul cărora se schimbă perspectiva asupra fumtului, pe care nu-l mai percepem prin filtrul iluziei, ci așa cum este în realitate. Nu vorbim despre orori, nu vorbim despre motivele pentru care îți dorești să te lași de fumat, ci atacăm tocmai acele motive din pricina cărora fumezi (ex.: fumez ca să mă concentrez, ca să mă calmez, ca să mă recompensez etc.).

Mai trebuie să știi că metoda Allen Carr funcționează pentru orice fumător, indiferent dacă are la activ 2 ani de fumat sau 30, chiar dacă fumează o țigară pe zi sau 5 pachete, cum era cazul celui care a conceput această metodă – Allen Carr.

Cum?

Înlăturând temerile care-i țin captivi pe fumători: Cum aș putea sărbători o reușită, fără țigări? Cum să ies în oraș fără să fumez? Ce fac cu mâinile? Cum mă mai calmez fără tutun? Cum să depășesc un moment greu fără țigări?

Metoda Allen Carr anulează toate aceste spaime și conferă încredere, astfel încât cei care vin în terapie pleacă la final simțindu-se eliberați, susținuți și pregătiți pentru acest proces de transformare.

Și cu sevrajul cum ramane?

Unul dintre primele mituri demolate în sesiune este cel al sevrajului fizic, de care se tem atât de mulți fumători. În realitate, fiecare fumător trece prin sevraj zi de zi, fără să știe. Simptomele sunt atât de ușoare, încât mulți fumători nici nu-și dau seama că sunt dependenți.

Ceea ce „se simte” atunci când oamenii încearcă să se lase de fumat folosind adjuvanți nicotinici, medicamente sau pur și simplu propria lor voință, este frustrarea cauzată de iluzia renunțării la un sprijin, la un prieten drag.

Prin abordarea sa complet diferită, metoda Allen Carr îți oferă starea mentală adecvată pentru a te simți pur și simplu eliberat.

  • adjuvanți nicotinici (plasturi sau gume cu nicotină, spray-uri nazale,inhalatoare, țigări electronice);
  • terapie de șoc (nu vă arătăm fotografii șocante, informații despre boli sau inducerea fricii de moarte);
  • medicamente;
  • țigări medicinale;
  • voință.

Apelăm doar la rațiune, logică și bun simț.

GARANTIA ALLEN CARR: Te lasi de fumat sau primesti banii inapoi!

Allen Carr şi-a creat propria metodă anti-fumat în 1983. De atunci, organizaţia fondată de el s-a răspândit pretutindeni în lume, reuşind să ajute fumători din peste 50 de ţări. Pe măsură ce anii au trecut, Allen Carr a fost recunoscut ca fiind un expert mondial în domeniul renunţării la fumat iar reputaţia brandului „Allen Carr’s Easyway to Stop Smoking” a crescut graţie unui singur lucru: metoda funcţionează!

Din informaţiile pe care le avem, suntem singura organizaţie care oferă o garanţie a serviciului nostru: în eventualitatea unui insucces, vă returnăm la cerere toţi banii înapoi. Nu aveți nimic de pierdut. Dacă vă doriţi cu adevărat să vă lăsaţi de fumat, metoda noastră vă va ajuta să atingeţi acest obiectiv şi, mai mult decât atât, veţi traversa perioada imediat următoare cu uşurinţă. Dacă respectaţi instrucţiunile care vă sunt oferite, veţi deveni nefumător şi, totodată, veţi depăşi perioada sevrajului fără chinuri. În plus, având toate instrumentele necesare la dispoziție și aplicându-le, veți reuși să vă gestionați în mod eficient momentele din viitor, în care v-ați mai putea gândi la fumat, astfel încât să preveniți o reapucare.

Pentru majoritatea fumătorilor, o singură şedinţă este suficientă pentru a deveni nefumători. Cu toate acestea, în anumite cazuri sunt necesare mai multe şedinţe pentru atingerea acestui obiectiv. În plus, practica ne-a demonstrat că sesiunile de suport sunt necesare și în cazul în care fumătorii scapă de fumat de la prima sesiune, tocmai pentru a asigura succesul pe termen lung. Ne dorim ca el să fie permanent. De aceea, programul Allen Carr include o sesiune principală și două de suport. La cerere, sesiunile de suport se pot repeta pe parcursul unui an de la efectuarea primei sesiuni. Pentru detalii privind costurile adiționale, vă rugăm să vă adresați centrului nostru.

TERMENII ȘI CONDIȚIILE GARANȚIEI

Dacă, în termen de trei luni de la data primei şedinţe, continuaţi să fumaţi şi vă decideţi să nu vă opriţi și să nu mai participați la sesiuni de suport suplimentare, vă returnăm banii, fără a vă supune niciunei anchete (va fi retinuta doar suma de 300 lei reprezentand cheltuieli de procesare si administratie).  Vom avea completă încredere în cuvântul dumneavoastră. Însă, vă cerem ca încercarea de a vă lăsa de fumat să fie autentică şi onestă. Dacă ați depășit cele 3 luni, nu vă mai puteți cere banii înapoi, indiferent de numărul de sesiuni parcurse.

Această garanție va fi invalidată dacă:

(1) Anulaţi, amânaţi sau pur şi simplu nu vă prezentaţi la sesiunea programată sau dacă întârziaţi mai mult de 15 minute.

(2)Nu luaţi parte la minimum 2 sesiuni gratuite de suport, în termen de 3 luni de la data participării la prima sesiune (a doua şi a treia sesiune nu repetă conţinutul celei dintâi, durează fiecare aproximativ 2 ore si vor fi sustinute la cererea expresa a clientului, conform calendarului prestablit in cadrul programului de grup sau la o data stabilita de comun acord cu terapeutul in cadrul programului individual)

Lucrul terapeutic este unul de echipă, în care atât clientul cât și terapeutul creează un parteneriat bazat de încredere reciprocă și bunăvoință, astfel încât șansele de succes să fie la cotele cele mai înalte posibil. De aceea, este important ca demersul dumneavoastră să fie motivat de reușită.

In speranta ca acest articol ti-a fost de folos, de-abia astept sa-mi spui cum ti se pare viata de nefumator!

Dragos Leasa

1923.ro

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

  1. Mulțumesc frumos! Am să citesc cartea! Sunt convinsă că îmi va fi de folos! M-a convins și fiul meu să las fumatul! Doamne ajută să reușesc să afirm cu bucurie și eu: ”În sfârșit, nefumătoare!” Să dea Domnul să pun început bun, fără fumat!

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.