Rapid

Farmecul vieții nu se dezminte. Cum a fost confundat Fathi Taher, fostul patron al Rapidului, cu un hoț: „Domnu’ Manea, veniți repede, e un țigan care umblă în birouri”

Decedat în 2014, la vârsta de 60 de ani, Nicolae Manea este încă o legendă vie a Rapidului. Chiar dacă fizic nu îl mai pot vedea, Nae este încă viu în amintirea fanilor giuleșteni, în special prin vocea fiului său, Florin Manea.

Actualul agent FIFA a povestit mai multe întâmplări savuroase pe care le-a trăit tatăl său, mai ales cele din perioada în care Rapid era condusă de George Copos.

Fathi Taher, confundat cu un țigan, care vrea să fure din birourile Rapidului

În 2008, timp de câteva luni, Fathi Taher a fost principalul finanțator al Rapidului, el preluând 60% din acțiunile clubului. Omul de afaceri iordanian s-a stins din viață în 2021, la vârsta de 73 de ani.

„S-a furat mult la Rapid pe vremea lui Copos, dar mai mult s-a furat pe vremea lui Taher. L-au distrus pe omul acela. Veneau jucători care costau 500 de mii de euro și el dădea 3 milioane și jumătate de euro pe ei.

A fost o fază tare de tot cu Taher. Eram cu tata (n.r. – Nicolae Manea) la Pro Rapid. Și vine o femeie de la curățenie la noi: ‘Domnule Manea, veniți repede, e un țigan care umblă în birouri’.

Nu știa că e patron, credea că e vreunul care fură. O întrebăm: ‘Cine fură, mă?’. La care ea: ‘A intrat un țigan în birouri și umblă în hârtii’.

Săracul Taher, n-avea o treabă cu fotbalul. Era unul la bucătărie și semăna cu Marian Rada, creț, așa. La care Taher: ‘Băi, Rada, de ce nu vrei mă să preiei echipa? Și ăla era bucătar, nu avea nicio treabă’. Lui Maftei îi zicea Constantin…”, a dezvăluit Florin Manea, la GSP Live.

Nae Manea l-a dărâmat cu un bodicec pe Costel Zotta

Fost jucător la Rapid în perioada comunismului, Nae Manea este una dintre legendele Rapidului. După Revoluție, Manea a făcut parte în mai multe rânduri atât din cadrul staff-ului tehnic, cât și al celui administrativ al clubului din Giulești.

Înainte de unul dintre angajamente, fostul atacant a mers în biroul lui Constantin Zotta pentru a semna contractul. Conform spuselor lui Florin Manea, întâlnirea s-a terminat rău pentru fostul arbitru și președinte.

„Odată eram eu cu tata și cu domnul Sichitiu și la un moment dat apare Copos. Sichitiu dă să sară. La care tata: ‘Stai, mă, jos! Cine a venit? Jean Marais?’ A stat el un pic și când s-a apropiat Copos a sărit în sprint: ‘Patronel, patronel’.

Altădată vine Copos și îi zice lui tata: ‘Nae, vezi că s-a stricat gresia la intrare. Și ce dacă? Ce sunt eu faianțar? 2000 de ani și tot așa o să stea gresia. Sună-l pe unu să pună gresie’.

Copos cică: ‘Îți tai din salariu’.

‘Taie, bă, d-aia nu mai pot eu’. Tata nu avea rușine. Cine era Copos față de tata? Cu tot respectul pentru Copos. La noi nu titlurile contează. La noi, mai bine o bară frumoasă decât un gol urât. Tata a adunat mii de oameni în fața casei. Copos trebuia să sară când îl vedea pe tata sau Sichitiu pe tata.

Îl sună Copos într-o zi pe tata și îi zice să se întâlnească cu Zotta, să îl angajeze la Rapid. Ajunge la Zotta în birou, ăsta stătatea picior peste picior: ‘Ce să te pun eu, mă, pe tine la Rapid?’

I s-au umflat venele la gât lui tata. Ca și cum l-aș întreba eu pe Totti ce să îl pun la Roma.

Când s-a ridicat tata, i-a dat una în piept, un bodicec, de s-a dus cu scaunul pe spate. D-aia îl iubesc eu pe Săpunaru, că nu halește d-astea. Are coloană vertebrală. Da, mă, da, ne batem dacă trebuie. Eu cu spiritul ăsta am crescut”, a adăugat agentul FIFA.

S-ar putea sa te intereseze

5 Comments

  1. Patronul plateste salarii (de cele mai multe ori nemeritate), patronul plateste amenzi (una de 110.000 lei e tocmai calda !), deplasari, daune materiale, procese etc. si tot el trebuie sa se ridice in picioare in fata slujbasului care a fost primit de pe drumuri pentru a i se oferi o bucata de paine. Halal mentalitate de borfas ! Iata de ce dau buzna investitorii in fotbalul romanesc !
    Pupati-pe Angelescu pe toate partile pana nu se va lamuri si el ce fauna il inconjoara. In urma lui se pune lacatul pe veci !

  2. Mesaj pentru admin: Rapid are canal de youtube unde pune faze din meciurile jucate in cantonament si interviuri. Ma gandesc ca nu multa lume stie de el si ca ar prinde bine unele clipuri in locul unor articole de cancan. FC Rapid 1923 pe youtube.

  3. În iarna anului 1987 am avut onoarea ca NAE MANEA însoțit de TÂRĂ, (*Făt de cefereu*) BACOȘ („Omito” acum la Ghicago,!) , GEORGE STANCA și RADU CĂLIN CRISTEA , însoțit de proaspăta sa soție, OANA SĂLIȘTEANU ((fiica renumitului pictor** Ion Sălișteanu) să,fie oaspeții mei, un modest ilfovean-rapidist… Au lipsit prietenul meu de excepție , FLORIAN PIȚTIS (bolnav, atunci, de sciatică). și IOAN GOANȚĂ ( răcit, în acele momente, mi s-a spus cu un*fular la gât*) Voi reveni cu amănunte, dacă este cazul… Deocamdată nu vreau să plictisesc…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.