Danut LupuDiverseGica HagiMircea Lucescu

Scandalul neștiut din vestiarul tricolorilor. „M-am simțit umilit în Italia. Am vrut să plec acasă de la Campionatul Mondial, dar a intervenit Mircea Lucescu!”

Dănuț Lupu a jucat doar 14 meciuri la națională. ProSport a aflat că la Campionatul Mondial din Italia 1990, Lupu s-a certat cu Emeric Ienei și a vrut să părăsească, după meciul cu Rusia, cantonamentul „tricolorilor” și să revină în țară.

Dănuț Lupu a fost unul dintre cei mari jucători ai României, poate mai talentat ca Gică Hagi, așa cum foarte mulți oameni de fotbal de la noi din țară au susținut și susțin în continuare. Însă, pe cât de talentat a fost, Lupu a fost și un jucător extrem de capricios.

ProSport a aflat de un episod pe care Dănuț Lupu l-a provocat la Campionatul Mondial din Italia în cantonamentul „tricolorilor”. Pe atunci acesta avea doar 23 de ani și a vrut să plece în țară după partida cu Rusia, deoarece s-a supărat că Daniel Timofte a juca titular în fața sa.

Scandalul neștiut din vestiarul tricolorilor. „Nu știu ce a avut nea Imi cu mine!”

Contactat de către ProSport, Dănuț Lupu a acceptat să ne vorbească despre acel episod, l-a confirmat, dar ne-a spus din start că în continuare îl macină faptul că nu a avut șansa să joace mult mai la echipa națională a României.

„Au trecut 31 de ani de la Campionatul Mondial din Italia. Nu prea am vrut să vorbesc în public despre acest eveniment, dar este adevărat. Aveți informații corecte.

Am vrut să plec acasă de la Campionatul Mondial din Italia pentru că nu mi s-a părut normal ca eu să fiu rezervă la acest turneu. După meciul cu Rusia m-am enervat teribil. Nu știu ce a avut nea Imi cu mine, dar mi se părea ciudat ca eu să îi fiu rezervă lui Timofte la națională, iar Timofte îmi era mie rezervă la Dinamo. Voi puteți să înțelegeți acest lucru?

Jucasem în preliminarii și în meciurile amicale, dar în Italia dintr-o dată m-am trezit rezervă și nu mi s-a dat nicio explicație. Ba chiar, în meciul cu Rusia nu a jucat nici Gică Hagi că era suspendat, dar nea Imi tot nu a vrut să apeleze la mine ca titular. În cazul meu nu am reușit nici în ziua de azi să îmi dau seama care au fost interesele atunci.

(Dănuț Lupu în duel cu Diego Maradona- CM Italia 90) sursa foto: prosport.ro

După meciul cu Rusia am anunțat că îmi fac bagajele și plec acasă.  Ei s-au speriat și au apelat de urgență la nea Mircea Lucescu. Era și el atunci în Italia, dar nu făcea parte din delegație. A venit nea Mircea și mi-a spus să mă gândesc mai bine. Mi-a zis că nu e bine ce fac și m-a convins să rămân. Aveam 23 de ani și mă simțeam în vână în acea perioadă. Eu unul nu m-am născut să fiu rezervă. Și mai ales lui Timofte, care el săracul era rezerva mea la Dinamo, așa cum am spus. Îmi pare rău că nu am jucat mai mult la națională pentru că o altă șansă să mai merg la un Campionat Mondial nu am mai prins în cariera mea. Nu are rost să mai dezgropăm morții. Poate că a fost și vina mea, dar au fost și alți factori”, a declarat Lupu.

„Un alt jucător neîndreptățit în Italia a fost Rodion Cămătaru!”

Dănuț Lupu a vorbit și despre un alt coleg de la echipa națională.

„Eu ca eu, că totuși am jucat apoi meciuri la acel Campionat Mondial, dar lui Cămătaru i s-a făcut poate cea mai mare nedreptate la turneul din Italia.

El avea 33 de ani. Dar la el cred totuși că au fost alte interese. Cei din delegație voiau ca nea Imi să îi promoveze pe ăștia mai tineri din atac pentru a prinde transferuri în străinătate. Răducioiu și Ilie Dumitrescu erau și ei foarte tineri pe atunci. Veneam după Revoluția din 1989 și toți eram fierți să prindem transferuri în străinătate. Dar să nu îl bagi pe Cami niciun minut în niciun meci la Campionatul Mondial mi s-a părut prea mult.

Cami pentru noi în partida cu Irlanda era Dumnezeu dacă juca. Niciun antreneor și niciun om din staff nu a conștientizat acest lucru. Cami era singurul dintre noi care putea să spargă zidul apărării irlandeze, dar la un moment dat nea Imi a preferat să joace chiar fără niciun atacant de meserie pe teren în acel meci, tot să nu îl bage pe Cami,  deși îl scosese la încălzire”, a încheiat Lupu.

S-ar putea sa te intereseze

3 Comments

  1. Ce să caute Keșeru!?Niciodată.Nici figuranții ăia doi!!Nu ne trebuie așa ceva.Avem copiii noștri.Să-i bage pe ei!!

  2. Stiu ca comentariu meu nu are legatura cu articolul dar tocmai am vazut cativa jucatori de care Cfr Cluj se desparte: eu zic ca Denis Ciobotariu,Alibec,Jonathan Rodriguez ar trebui ofertati de Nico si Budescu pe care Becali vrea sa il dea afara.Nico chiar ar trebuie sa insiste pentru Budescu si Alibec sa vina acum impreuna la Rapid si eu zic ca se poate realiza daca cei doi vor accepta un salariu decent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.