Alte sporturiNaționala de Fotbal a României

Rapid viseaza la titlul de campioana | Echipa e pe primul loc in Liga Nationala

CS Rapid Bucureşti rămâne pe primul loc în clasamentul Ligii Naţionale feminine de handbal, botezată Liga Florilor, după ce a învins-o pe HC Zalău, scor 25-20 (12-7), sâmbătă, 6 noiembrie, în sala din Giulești, în etapa a opta. Formația pregătită de antrenorul spaniol Carlos Viver are 21 de puncte, două peste Dunărea Brăila, care a învins într-un meci devans, contând pentru runda următoare, campioana en-titre CSM București (27-25), scrie libertatea.ro

Echipa de handbal feminin a trăit în ultimii ani momente dificile. A gravitat între eșalonul secund, de unde a promovat anul trecut, și lupta pentru menținerea în Liga Națională. Acum, Rapid și-a propus să revină la cel mai înalt nivel în handbalul feminin. Acum fix un an l-a adus pe Carlos Viver, 48 de ani, fost selecționar al naționalei feminine a Spaniei, și-a întărit substanțial lotul (Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Eliza Buceschi, Marta Lopez, Alicia Fraga Fernandez, Azenaide Carlos) și trage la titlu, lucru care nu s-a mai întâmplat de aproape două decenii. Concurența e teribilă în acestă stagiune. CSM București, campioana en-titre, care a și produs singurul eșec al Rapidulul în acest sezon (30-38), SCM Rm. Vâlcea, dar și Dunărea Brăila au același obiectiv.

Formația din Giulești are cinci titluri în palmares, ultimul cucerit acum 18 ani, cu Gheorghe Covaciu pe bancă! Rapidistele mai au în vitrină Cupa României (2004) și trei trofee continentale: Cupa Campionilor (1964), Cupa IHF (1993) și Cupa Challenge (2000).

Cu HC Zalău, formația pregătită de Gheorghe Tadici, Rapidul n-a avut mari dificutăți și a câștigat clar.

Sub ochii lui Rică Răducanu, fosta glorie vișinie de la fotbal, Sorina Târcă, 22 de ani, le-a condus pe feroviare spre victorie, punând 5 goluri pe tabelă.

Fiica Marianei Tîrcă a fost cea mai bună marcatoare la Campionatul European U17 din 2015 (55 goluri în 7 meciuri), cea mai bună marcatoare la Campionatul European U19 din 2017 (56 goluri în 7 meciuri) și a fost desemnată cea mai bună tânără jucătoare din Liga Florilor în 2019, la Gala Premiilor Handbalului Românesc.

La Rapid, evoluează și veterana Oana Lefter, fostă Manea, 36 de ani. Ex-pivotul naționalei a revenit pe parchet, după ce, în urmă cu doi ani, își anunțase retragerea din activitate.

Etapa a 9-a va fi ultima din 2021 în Liga Naţională şi programează partide între 7-20 noiembrie, după care campionatul va fi întrerupt pentru reunirea echipei naţionale şi participarea acesteia la Campionatul Mondial din Spania, de luna viitoare. Liga Naţională se va relua în 5 ianuarie 2022.

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.