Marius Avram îl critică pe arbitrul Andrei Chivulete după Chindia – Rapid: „A aruncat responsabilitatea pe asistent”. De ce a fost analizată greșit faza

Marius Avram, fostul arbitru FIFA și specialistul ProSport în arbitraj, a fost invitat în cadrul emisiunii ProSport Live și a analizat deciziile arbitrului Andrei Chivulete în meciul dintre Chindia Târgoviște și Rapid.

Chindia Târgoviște și Rapid București s-au întâlnit vineri seară, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în cadrul etapei cu numărul 16 din Liga 1 și au remizat, scor 2-2, după ce dâmbovițenii au rămas în nouă oameni.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

După două cartonașe roșii acordate de către Andrei Chivulete în meciul dintre Chindia și Rapid, Marius Avram l-a criticat pe arbitru pentru ezitarea de care a dat dovadă la acele faze cheie ale partidei.

Marius Avram, despre deciziile arbitrului Andrei Chivulete în Chindia Târgoviște – Rapid

Marius Avram a mai detectat o încălcare a regulamentului. Acesta a explicat că arbitrii nu au voie să își acopere gura în timp ce vorbesc între ei.

„A fost un scandal monstru. Arbitrul mi-a dat seama că e nesigur pe decizie. A dat fault după care s-a confruntat îndelung cu arbitrul asistent. UEFA spune că dacă nu ești sigur trebuie să te decizi cu asistentul, dar rapid, unde a avut loc faultul. Ei au discutat mult.

Ce nu am înțeles a fost dialogul dintre cei doi. CCA spune clar să nu discute cu mâna la gură, nu aveau nimic de ascuns. Bănuiala mea e că arbitrul a întrebat ce decizie să ia. A fost nesigur, s-a creat un meleu de jucători acolo, nu dă bine, arată foarte rău să discute cu mâna la gură acolo. A aruncat responsabilitatea deciziei pe asistent”, a spus Marius Avram, la ProSport Live.

„Nu e normal așa ceva. Campionatul trecut, campionatul ăsta, la fel. Noi suntem o echipă mică, luptăm, dar vrem să avem aceleași drepturi ca celelalte echipe. Nu e normal așa ceva. Dacă luăm toate punctele pierdute în anul trecut, eram pe loc de play-off. La fel și în campionul ăsta. Normal că ne mobilizăm. Noi am fost cu doi oameni în plus. Greșeli de arbitraj! Cu FCSB, la fel, cartonaș roșu Kocic, deși nu l-a atins” – Marco Dulca, după Chindia – Rapid

CITEȘTE ȘI  „Oracolul de la Bălcești” anunță: „Ei vor intra în play-off!”. Ce favorită are Dumitru Dragomir în Liga 1

5 Comments

  1. Avram a găsit motiv să l atace pe Chivulete. Dulca normal e fiul lui a la chindia. De ce nu au comentat cu atâta vehemență meciurile în care Rapid a fost furată. În meciul cu Voluntari, penalti clar, Săpunaru tras de tricou în careu,spre exemplu.

  2. Mai stimabililor din presa , dece nu ați ținut-o langa și când Rapid , din etapa 7 și până în etapa 12 a fost ” ciupita ” meci de meci?

  3. Mingea a fost atinsa de Sapunaru, dar traiectoria nu s-a schimbat in mod sesizabil. La televizor , filmat de sus si pe reluari se vede, dar daca tinem cont de dinamica fazei si de aglomeratia din careu, este extrem de greu sa vezi asa ceva. Arbitrul nu a vazut ca mingea a fost deviata de Sapunaru si nu a acordat offside pentru ca Marzuk venea din spate cand a centrat Morais. Se face atata tam-tam pe cazu asta de parca ar fi fost prima data. De asta e necesar VAR-ul.

  4. Eu credeam că Avram a criticat deciziile arbitrului, nu „ezitările” sau… dusul mâinii la gură! Important e dacă a fost sau nu corect, restul sunt detalii.

  5. Toată tevatura a fost din cauză că nici arbitrul principal şi nici cel asistent n-au văzut că mingea centrată în careu a trecut printre picioarele lui Săpunaru, iar acesta a deviat-o fără să vrea, a ajuns la Marzouk care a marcat!.Dacă unul din cei doi arbitrii observau devierea mingii, fiți siguri că golul ar fi fost anulat şi nu mai era atâta tam tam!.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.