La Pitești chiar se consumă chestii interesante: de ce n-are Rapid voie să joace în violet! :)))

Sapunaru violet

Ion Răileanu, secretarul asociației „FC Argeș 1953 VAV”, cea care a amenințat cu tribunalul clubul Rapid pentru că a folosit culorile alb-violet în acest sezon, rămâne tare pe poziții și spune că giuleștenii nu au dreptul să utilizeze combinația respectivă pe echipamentele de joc. În plină pauză competițională, o știre surprinzătoare a captat atenția în peisajul Ligii 1. Asociația „Fotbal Club Argeș Pitești 1953 Vulturii Alb-Violeți” a reclamat la LPF faptul că Rapid nu ar avea dreptul să evolueze în Liga 1 în culorile alb-violet.

Nea Ion Răileanu, în plin delir

În încercarea de a lămuri inițiativa inedită a argeșenilor, Gazeta a luat legătura cu Ion Răileanu, unul dintre semnatarii petiției. Fost secretar general la „vechiul FC Argeș”, în timpul lui Constantin Stroe, Răileanu le transmite un mesaj ferm giuleștenilor și „înțeapă” inclusiv actuală echipă a piteștenilor din Liga 1: „Ei se numesc «Campionii», nu altfel”. Același Ion Răileanu a contestat în 2018, la OSIM, alături de alți oameni din fosta structură, dreptul actualei echipe de a folosi marca FC Argeș, despre care spune că nu are nicio legătură cu vechiul club.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Ion Răileanu nu o vrea pe Rapid în alb-violet: „Se încalcă niște drepturi!”

Cei de la Rapid ori să nu mai continue, și nu se întâmplă nimic, ori să continue, dar să ne ceară nouă o convenție. Se încalcă niște drepturi! Treaba asta e protejată prin marcă. Dacă vom avea câștig de cauză în acest demers? Să spună legea, nu noi. De ce se supără cei de la Rapid? N-avem nicio legătură cu FC Argeș (n.a – echipa din Liga 1), noi suntem vechiul club. S-a băgat Primăria peste noi atunci când am luat-o de la capăt din Divizia C. Să fie sănătoși, dar ei nu se numesc FC Argeș, se numesc «Campionii»! I-am contestat la OSIM, procesul încă e pe rol. Poate să dureze și zeci de ani. Ei folosesc marca și sigla clubului vechi”, a declarat Ion Răileanu astăzi, pentru gsp.ro.

O păsuiește pe Poli Timișoara

Omul care vrea să-i interzică Rapidului să joace în alb-violet își explică protestul: „Se încalcă niște drepturi! Să se facă puțină ordine în țară”. Întrebat de Gazeta de ce o acțiune asemănătoare n-a fost întreprinsă și împotriva celor de Poli Timișoara, un alt club care evoluează în alb-violet, Ion Răileanu a adus aminte de o „convenție”. Pe care piteștenii ar fi făcut-o cu Poli în 2000. Atunci când președintele Constantin Stroe le-a cedat timișorenilor locul Daciei Pitești din liga secundă. FC Dacia Pitești, desființată în 2001, a fost precursoarea actualei CS Mioveni. „Cu Timișoara e o altă chestiune. Când ei au fost într-o situație critică, le-am cedat locul în Divizia B. Atunci le-a oferit echipament, antrenori, jucători. A rămas ca o convenție tacită între noi și ei”.

De ce „Campionii FC Argeș”?

Pentru a avea drept de promovare în Liga 1, activitatea echipei de fotbal FC Argeș a fost preluată în 2019 de către structura de drept privat „Club Sportiv Campionii FC Argeș”. Accederea pe prima scenă n-ar fi fost permisă unui club de drept public, așa cum FC Argeș era începând cu 2017, anul în care brand-ul a revenit la viață după falimentul din „era Penescu”. Asociația FC Argeș 1953 VAV, prin președintele Antonel Alin Mîrzacu și secretarul Ion Răileanu, a înaintat o notificare către Rapid, LPF și posturile de televiziune care au difuzat meciul, acuzând faptul că giuleștenii nu ar avea voie să folosească acest echipament.

Formația din Giulești a jucat în tricouri violet și șorturi albe în meciul cu UTA (2-2 pe 10 septembrie), dar și cu Sepsi (2-2, pe 2 octombrie). Asta a atras protestul argeșenilor. Asociația respectivă susține că această combinație de culori ar fi sub protecția mărcii „Fotbal Club Argeș Pitești 1953 Vulturii Alb-Violeți”, înregistrată la OSIM, scrie gsp.ro.

1923.ro, site-ul tău preferat, nu mai dă și comunicatul VAV fiindcă e evident că e scris undeva într-un birt de la marginea orașului. Ne place și nouă maximum caterinca, dar nu avem cum să insistăm pe o asemenea inepție.

1 Comment

  1. Dacă „FC Argeș 1953 VAV” nu consideră „Campionii” continuatoarea argeșenilor, atunci „FC Argeș 1953 VAV” de ce îi lasă pe „Campioni” să le foloseasca alb-violetul?!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.