Scandal

Pedeapsă micșorată pentru Zeno Bundea după ce a lovit o arbitră

Zeno Bundea (43 de ani), fost jucător la Universitatea Craiova, FC Național și Rapid, a avut câștig de cauză la Comisia de Apel, iar pedeapsa i-a fost micșorată. Astfel, antrenorul care a lovit-o cu palma peste față pe arbitra Jozefinne Schuster va avea de ispășit 12 etape, în loc de 18. Inițial, antrenorul Zeno Bundea fusese suspendat pentru 18 jocuri și primise o penalitate de 1.500 lei, după ce a agresat o arbitră în timpul meciului pe care echipa lui de juniori U15, Zenit Fotbal Oradea, l-a disputat pe 20 septembrie cu LPS Oradea. Deși a săvârșit o faptă deosebit de gravă, lui Zeno Bundea i-a fost mișcorată pedeapsta dictată inițial, considerându-se că fostul fotbalist „se află la prima abatere și că a regretat faptele”.

Suspendare micșorată pentru Zeno Bundea: decizia Comisiei de Apel

Întrunită pe data de 07.10.2021, orele 17.00, la sediul AJF Bihor, Comisia de Apel formată din Morgovan George – președinte, Gavriș Gelu Petru și Virag Alexandru membri a analizat apelul formulat de antrenorul Bundea Zeno de la clubul ACS Zenit Fotbal Oradea. În urma analizării rapoartelor oficiale și audierea persoanelor prezente la ședință – antrenorul Bundea Zeno, arbitrul Schuster Jozefinne, arbitrul asistent Ilie Diana și observatorul Boros Petru – comisia a decis admiterea apelului și modificarea în parte a deciziei nr. 1 a din 28.09.2021 a Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Bihor. Comisia de Apel a menținut sancțiunea de suspendare de 12 jocuri pentru fapta de bruscare a arbitrului de centru, încadrată la articolul 65 litera b din Regulamentul Disciplinar.

Au fost reținute și abaterile concurente săvârșite de către antrenorul Bundea Zeno, injurii și comportament jignitor și agresiv verbal la adresa arbitrilor. Penalitatea sportivă de 1500 lei aplicată prin decizia Comisiei de Disciplină a fost menținută, aceasta nefiind contestată de apelant. Având în vedere că antrenorul se află la prima abatere, iar în apelul formulat a recunoscut și a regretat faptele, comisia a decis înlăturarea sancțiunii sporului de 6 etape, constând în jumătate din maximul prevăzut pentru abaterea săvârșită.

Apelantul va efectua o suspendare de 12 jocuri în temeiul articolului 65 punctul b, iar conform art. 19 pct. 6 din Regulamentul Disciplinar, suspendarea se aplică pentru toate calitățile deținute de acesta la clubul Zenit Fotbal Oradea.

– Decizia nr. 1 a Comisiei de Apel din cadrul AJF Bihor, 7.10.2021

Jozefinne: „Mi-a tras o palmă puternică peste față, apoi m-a lovit cu antebrațul în piept”

„Domnul Zeno Bundea a protestat tot meciul. Asistenta Ilie Diana i-a atras atenția tot timpul. După ce l-am eliminat a izbucnit. M-a înjurat ca la ușa cortului, începând cu mama. A intrat pe teren și mi-a tras o palmă puternică peste față, apoi m-a lovit cu antebrațul în piept. M-am dezechilibrat, iar colega mea Diana Ilie m-a ținut să nu cad. Am oprit meciul, iar domnul Bundea a continuat înjurăturile și amenințările. A intrat peste noi în vestiar. Chiar dacă aș fi greșit, nu se face așa ceva”, a declarat arbitra Jozefinne Schuster.

Sursa: gsp.ro

S-ar putea sa te intereseze

3 Comments

  1. Regulamentul ar trebui sa aiba „zero toleranta” pentru astfel de fapte, indiferent daca este lovit un arbitru sau un jucator. In acest caz, ar trebui ca respectivul sa fie eliminat pe viata de la orice implicare in viata sportiva.
    Dur? Poate! Insa altfel nu putem sa ne respectam unii pe altii pe teren sau in afara lui.

  2. Din punctul meu de vedere, cei care lovesc intentionat un arbitru ar trebui eliminati definitiv din viata sportiva. Punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.