Daniel NiculaeInterviuri

Andrei Nicolescu dă de pământ cu Niculae și Iosif și se va vedea cu Angelescu în… instanță!

Andrei Nicolescu, fostul vicepreședinte al Rapidului se bucură pentru succesul echipei din prima etapă, dar nu îi menajează pe Victor Angelescu și Daniel Niculae. Andrei Nicolescu expune în exclusivitate lucruri pe care Daniel Niculae le-a făcut la Rapid, neștiute până acum de public. Mai mult, acesta are de recuperat sume mari de bani pe care le-a împrumutat clubului și îl anunță pe patronul clubului că îl va acționa în instanță.

Rapid a câștigat primul meci de la revenirea în Liga 1, după o pauză de șase ani, cu Târgoviște 1-0. Arena Națională a fost plină de suporteri, glorii ale clubului vișiniu, patronul Victor Angelescu a venit cu familia, iar președintele Daniel Niculae a fost și el prezent, așa cum era și firesc. Absent a fost însă unul dintre fondatorii noului Rapid. Avocatul Andrei Nicolescu este cel care a adunat în jurul Academiei Rapid toate forțele suporterilor și a gloriilor vișinii, înainte ca actuala echipă să cumpere la licitație palmaresul istoric.

Andrei Nicolescu a oferit detalii despre situația de la Rapid

Acesta a ocupat poziția de vicepreședinte al clubului și a împrumutat Rapidul cu bani în mai multe rânduri. Într-un final, în timpul play-off-ului de promovare în prima ligă, Nicolescu fost îndepărtat de patronul Angelescu pentru a-i face pe plac lui Daniel Niculae, revenit pe poziția de președinte. Nico a mai ocupat poziția de președinte-jucător în liga a patra. Nicolescu a acceptat provocarea ProSport de a discuta despre Rapid, iar acesta nu ezită să îl critice pe președintele giuleștenilor, Daniel Niculae, și dezvăluie cum i-a permis Daniel Pancu lui Niculae să fie președinte prima oară în Giulești. Printre altele, fostul vicepreședinte al vișiniilor dezvăluie ce proiecte avea pregătite pentru club și îi transmite lui Victor Angelescu faptul că se vor întâlni în instanță.

Interviu cu Andrei Nicolescu

Andrei, unde ai văzut meciul Rapidului, acasă la tv sau de pe stadion?
Am văzut meciul de acasă, nu am mers la stadion.

Consideri că ai un merit în revenirea Rapidului pe prima scenă din România?
Am un merit mai mare sau mai mic, dar cu siguranță esențial. Pare însă că acest merit a fost uitat în ultimele două luni. Mai sunt și alții care au merite și care au fost șterși cu buretele. Mă refer la Ovidiu Burcă sau Dan Tudorache.

Andrei Nicolescu: ”Pancu i-a zis lui Niculae ”bine, mă, hahalero!” ”

Ai fost afectat de faptul că Victor Angelescu a renunțat la tine în favoarea lui Daniel Niculae?
Nu este vorba despre alegere aici, însă trebuie admirată tenacitatea cu care Niculae a urmărit obsesiv să scape de toți cei care erau în echipa cu care a pornit la drum Rapidul în 2017. Era aproape să nici nu se alăture echipei de atunci, dacă Pancu nu îl lăsa să fie președinte. A fost la un pas să renunțe de atunci!

Cum adică era să renunțe?
Așa s-a întâmplat! Mișcarea CFR și AFC Rapid promovaseră din liga a cincea în patra, iar eu m-am întâlnit inițial cu Pancu și ”Corsicanu” să stabilim un nou drum pentru Rapid. După care ne-am văzut cu Ovidiu Burcă, apoi cu Niculae și am făcut ședință. Când am stabilit ca Pancone să fie președinte, el a strâmbat din nas. Pancu I-a spus textual: ”bine, mă, hahalero! Fii tu președinte și hai să plecăm la drum”. S-a înseninat la față și așa am am pornit la drum cu noul Rapid.

Asta e tot ce a făcut Niculae? Nu e neapărat ceva rău să își dorească să fie președinte.
Niculae e de admirat în dorința lui obsesivă de a fi președinte. Pentru asta a inventat conflicte, a refuzat să joace în anumite meciuri pentru a-și impune puncte de vedere. S-a certat definitiv cu prietenul de o viață, Pancu. A inventat povești care să incite suporterul rapidist. Cât nu era în club a criticat constant la televizor orice era legat de Rapid. Ca în final să sufle frumos în ureche cu o perseverență machiavelică. Din păcate pentru el, este exponentul blestemului lui Maiorescu (n.r. Maiorescu vorbește despre formele fără fond), iar asta se va vedea mai devreme sau mai târziu.

”Sper ca Rapidul să nu se transforme în cimitirul elefanților!”

De unde a plecat acest conflict cu Nico și de ce nu a putut fi rezolvat?
Nu există niciun conflict! E unul inventat pentru un singur scop, acela de a conduce singur, fără o echipă managerială, așa cum a fost principiul când s-a plecat la drum în 2017.

Cum ti se pare că arată echipa in acest moment? 
Echipa a arătat bine în primul rând, iar tribunele au fost splendide. Cei care conduc au clar o idee despre cum trebuie să se desfășoare campionatul acesta. Sper doar ca Rapidul să nu se transforme în cimitirul elefanților. Am văzut lotul format din 30 de jucători acum, plus câțiva care nu intră în vederile antrenorilor și au fost trimiși pe la echipa a doua. E o formă un pic nedefinită, sunt posturi cu patru variante și alte posturi cu un singur jucător. Probabil se mizează pe polivalența unora dintre jucători.

Ce transferuri consideri ca ar mai trebui făcute?
A fost evident pentru toată lumea înainte de prima etapă că lipsesc doi atacanți din lot.

Andrei Nicolescu: ”Memoria și caracterul lui Iosif au fost afectate!”

Este știut faptul ca ai împrumutat clubul cu bani. Ți-ai recuperat împrumutul sau mai aștepți?
Am împrumutat în timp de trei ani și jumătate clubul cu sume care nu sunt considerabile la nivelul unei echipe de prima ligă. În toamnă, când discutam despre viitor împreună cu Victor (n.r. acționarul majoritar al Rapidului), am optat amândoi pentru amânarea oricărei restituiri, ca să putem construi în viitor fără o povară financiară. Am fost înșelat, dar în în viață sunt multe evenimente din care trebuie să înveți. Cel mai important e că atunci când a fost greu, lângă Rapid au fost destul de puțini. Acum, în Liga 1, se găsesc mai ușor salvatori născuți rapidiști.

Consideri că Mihai Iosif ar trebuie sa continue la Rapid sau ar trebui adus un alt staff tehnic?
Miță Iosif trăiește clipa! Cel mai important este ca lumea să îl lase să și-o trăiască și să îl sprijine. Îmi pare rău pentru el, se pare că această separare a lui Victor Angelescu de mine i-a afectat un pic memoria și lui Miță. Și cred că, parțial, și caracterul.

Andrei Nicolescu: ”Cu Victor Angelescu o să mă văd în instanță!”

Din ce stii, care e bugetul Rapidului în acest moment?
Bugetul nu îl știu, dar îl pot estima pe baza datelor și previziunilor făcute anul trecut. Cred că e unul suficient pentru menținerea în Liga 1 și cred că e un obiectiv real de îndeplinit pentru Rapid.

Relația ta cu Victor Angelescu mai poate fi reparată în viitor?
Despre relația cu Victor prefer să nu vorbesc. O să mă văd cu el în instanță.

Care e cel mai important lucru pe care l-ai făcut la Rapid?
Cel mai important lucrat creat în paralel cu promovarea echipei cred că a fost dezvoltarea Centrului de copii și juniori. Nu trebuie uitat faptul că Buturugă Cristian a făcut minuni pentru clasificarea Academiei și am reușit să urcăm în doi ani cât alții în zece. Nu trebuie uitat nici de Ovidiu Burcă și Sandu Tăbârcă, când vine vorba de dezvoltarea acestei Academii. Din păcate, tendința e să se șteargă cu buretele orice a avut legătură cu mine. Îmi pare rău că s-a renunțat, sau așa pare, la o serie de proiecte pe care le-am gândit.

”Am vrut să accesăm fonduri europene pentru un canal TV dedicat!”

La ce proiecte te referi?
Sunt destule! Clubul oamenilor de afaceri rapidiști, aplicația mobilă pentru suporteri, aplicația internă pentru baza de date, extinderea aplicației de Ticketing la stadion, baza de date tip CRM, propunerea de administrare comună a stadionului cu naming în vederea obținerii unei susțineri financiare pentru dezvoltarea fan-shop-ului și a muzeului. Lista continuă…

Te rog…
Am vrut să dezvoltăm la alt nivel Rapid TV, prin accesarea de fonduri europene pentru un canal dedicat, inclusiv cu producție de la Academia de copii și mai sunt și altele! Mă bucur totuși că se continuă demersurile pentru transformarea bazei Radiocom în viitoarea bază performanță a Rapidului. Speră să se și reușească!

Sursa: prosport.ro

S-ar putea sa te intereseze

16 Comments

 1. Poate explica vreun cunoscator care e aia „baza Radiocom”, ca eu n-am gasit nimic ? In Bucuresti nu sunt multe terenuri de sport.

 2. Ca să fim clari, nu-ți scrie Leasă, ci Dominte. Ăla de a și publicat. Și-ți și explic, pe șleau, de ce am făcut asta. Fiindcă, deși nu l-am agreat niciodată pe Nicolescu, el este unul dintre partizanii acestui proiect și are dreptul să-și dea cu părerea, fie că ne place sau nu. Acest comentariu pe care-l fac e strict pentru Google, fiindcă eu știu cine e imbecilul complexat din spatele acestui cont fals și nu am absolut niciun motiv să-ți dau explicații, pentru că-ți cunosc nivelul. Dacă declarațiile unuia sunt pentru tine fake news, e clar că ești mai înapoiat decât o baltă-n care dai cu piatra. So, dacă nu-ți place, șo. Papa.

 3. Tot la dezbinari incita Leasa ăsta ….
  Și dacă au fost toate cacaturile astea ,după dracu sa le scrii ? Îți place știrea șoc?
  Tu nu te schimbi în 1923 de ani !
  Ma mir cum dracu mai primesc ,,noutati” de la site-ul asta când sunt dezabona de la fake-newsu-rile astea !

 4. ..trist ca se continua rascolirea rahatului si ca apar stiri tendentioase la adresa acestei echipe….stiri de genul …Rapid renunta la doi jucatori recent transferati Ionita I si Ursu ( anul trecut inseamna ”recent” ??..contributia celor doi in campionatul trecut a fost O ) , ca Iosif ar fi dominat de Sapunaru , ca Sapunaru face echipa,..ca Rapid da teapa la suporteri cu biletele de la tribuna O , ca Niculae nu stiu ce face , ca Iosif nu are licenta ….ca Rapidul asta nu este cel adevarat…SITE-UL SUPORTERILOR RAPIDISTI …ma indoiesc !!…echipa asta trebuie sa existe !…

 5. Acest asa zis interviu nu face decat sa arunce din nou cu venin …stati linistiti ca nu punem botul..la Rapid este liniste si batul bagat prin gard nu ne afecteaza…suporterii sunt alaturi de echipa si nu o sa reusiti sa inveninati atmosfera….un interviu marca ” mihai mironica ” cel cu handicap intelectual !

 6. Acest asa zis interviu nu face decat sa arunce dun nou cu venin …stati linistiti ca nu punem botul..la Rapid este liniste si batul bagat prin gard nu ne afecteaza…suporterii sunt alaturi de echipa si nu o sa reusiti sa inveninati atmosfera….un interviu marca ” mihai mironica ” cel cu handicap intelectual !

 7. Respect Nicolescu! La fel ca Ovidiu Burcă, omul a făcut mult pentru Rapid, atunci când suporterii se resemnaseră în tăcere cu eutanasierea de către Guvernul Cioloș. Vom vedea în timp care sunt calitățile de manager ale lui Nico. Deocamdată nu prea văd pe nimeni lucrând alături de președinte, așa cum se întâmplă la cluburile serioase.

 8. Salut tuturor.Ma gandesc ca nu e fum fara foc,imi amintesc ca Dl.Nicolescu clar a fost printre protagonistii renasterii Rapidului deci respect si totodata il rog sa nu fie orgolios si sa faca rau acestui frumos nou-nascut.sa se faca tot posibilul din partea ambalor parti sa se ajunga la un numitor comun benefic.Pace tuturor.

 9. problema se va rezolva fara mari consecinte pt rapid. Nicolescu isi va primi banii inapoi si punct, asa-i normal.

 10. Sper ca dl avocat sa fie aproape de Rapid și dl primar Tudorache sa fie mai respectat ca fara sa proiect Rapid nu exista Forzza Mita

 11. Pentru că este un interviu. E ca și cum n-am crede noi ceea ce ai scris tu aici. Simplu!

 12. Toata stima pentru d-l avocat, dar cam asa se-ntampla in fotbal si nu numai. Sunt multe orgolii si frustrari. Sper ca prin actiunile lui viitoare sa nu faca rau Rapidului, dar cum ipocrizia a ajuns la rang se virtute, te poti astepta la orice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.