A murit Fathi Taher… Condoleanțe familiei!

Fathi Taher

Fathi Taher (73 de ani), fostul patron al Rapidului, a decedat azi la Istanbul. Din câte se pare, conform surselor ProSport, omul de afaceri suferea de cancer la colon. Înmormântarea va avea loc la Amman, capitala Iordaniei. Acesta era cetățean iordanian, de origine palestiniană, venit în România, ca să facă afaceri, în 1970, pe când avea în jur de 23-24 de ani. În toamna lui 1988, Taher pleacă acasă, și se întoarce în România, la începutul lui 1991. Afacerile intermediate de Taher, ca reprezentant al Kuwaitului în România, se derulau prin intermediul Departamentului de Comerț Exterior.

Cine a fost Fathi Taher

Taher, aflat pe lista celor mai bogate persoane din România, a avut afaceri în industrie, turism şi imobiliare. Câteva dintre afaceri: Școala Româno-Americană din Pipera, Hotelul Marriott din Capitală, asiguratorul AIG România, fabrica de ciocolată Kandia, fabrica Griro și chiar clubul de fotbal Rapid București. În 2008, Fathi Taher a bătut palma cu George Copos pentru 60% din acțiunile Rapidului. După o scurtă perioadă, Taher și-a anunțat retragerea susținând că a pierdut banii investiți.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Cum a ajuns Taher în Giulești? Iordanianul povestește chiar el

„Am fost plecat din România în vacanța de iarnă și, când m-am întors, la începutul anului, am aflat că domnul Copos a scos Rapidul la vânzare. Nu vă imaginați că a dat anunț la ziar, era o informație care circula exclusiv în anumite medii. Colaboratorii mei de la Griro mi-au zis: „De ce să nu-l luăm noi?“, știută fiind vechea afinitate între Griro și Rapid – „Rapidul a plecat de la Grivița Roșie în 1923. De la această idee a plecat discuția cu Copos care, o să vă mirați, m-a contactat el pe mine, după ce indirect i-am comunicat interesul meu și al Griro pentru Rapid”, a povestit peste timp omul de afaceri.

CITEȘTE ȘI  Mihai Iosif nu va fi pe bancă, dar tu poți fi în tribune! Trebuie să vii!

Fathi Taher, avere estimată în 2020 la 350 de milioane de euro

Se spune că el a cheltuit 10 de milioane de euro la Rapid. Taher poseda în 2020 o avere estimată la 350 de milioane de euro și avea afaceri in turism, imobiliare și industria alimentară. Taher a fost acționar minoritar la compania Orizont din Predeal, care deținea, pe lângă hotelul Orizont din Predeal, și hotelul Trei Brazi din aceeași stațiune. În urma unor dispute cu acționarul majoritar al companiei, SIF Transilvania, acesta și-a cedat acțiunile de la compania Orizont și a primit în schimb pachetul majoritar la Trei Brazi.

Sursa: prosport.ro

3 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.