ANALIZĂ | Ce înseamnă o echipă cu jucători peste 30 de ani. Mai ales în apărare

Săpunaru

Comentariile cum că transferurile celor de la Rapid sunt jucători bătrâni sunt mai puerile decât un copil care întreabă de ce apa e udă. Asta ca să nu scriu altfel. Însă pentru ca acest comentariu să se lege bine de ceea ce am de gând să spun vom folosi exemplu Italiei. De la EURO 2020, dar nu numai. Pentru că revenim și în urmă cu 10 ani, chiar 20, când, mai ales AC Milan, făcea furori în Europa. Cu fotbaliști pe care specialiștii cu burtă de bere îi consideră bătrâni. Sigur, ei uită că au 59 de ani, de exemplu.

Italia la EURO 2020 se bazează pe fundași trecuți bine de 30 ani

Nu mi-a plăcut vreodată Italia în mod deosebit. Dimpotrivă. Însă acum va câștiga EURO, pentru prima dată după 53 de ani. De ce? Pentru că arată bine, nu că e valoroasă. Însă are o disciplină și o organizare cum rar se vede. Sigur, au și jucători de fantezie, dar nu asta e cheia. Nu, eternii Bonucci, Chiellini, mai ales, dar și Acerbi. Fotbaliști trecuți bine de 30 de ani, toți apărători. Asta ca să facem o trecere mai lină și să revenim la ce se întâmpla în urmă cu 10 sau chiar 20 de ani când Paolo Maldini, Alessandro Costacurta, ori Alessandro Nesta asigurau liniștea defensivă. Toți italieni. Și toți mari.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Herea ar fi fost ideal la mijloc lângă… Săpunaru!

Acum, Rapid i-a contractat pe Dragoș Grigore și Junior Morais, ambii 34 de ani. Urmează Cristi Săpunaru, 37 ani, și mai e acolo și Alexandru Dandea, aproape 33 ani – apropo, care a cam dezamăgit sezonul trecut. Mai mult, Rapid îl mai are pe Raul Costin și putea să îl transfere pe Ovidiu Herea. Mai ales că fostul decar din Giulești eu consider că ar fi fost mult mai util decât Costin în Liga 1. Pentru că contrar tuturor proștilor car văd necesitatea unor mijlocași cu profil strict defensiv în Liga 1, Herea putea îndeplini excelent și această poziție, dar avea și posibilitatea să ofere o consistență ofensivă. În principiu lângă Săpunaru.

CITEȘTE ȘI  Noi credem în renașterea lui Alex Ioniță II la Rapid!

AC Milan, cea mai bătrână echipă din Europa în 2010

Revenind la apărare și la paralela făcută, cum noi suntem absolut siguri că nu scriem pentru cretini, pentru că știm că proporția cititorilor inteligenți se apropie de 100 la sută, n-o să explicăm că nu facem o comparație directă cu monștrii sacri de mai sus, ci doar o proporționalitate directă, raportată la nivelul actual al Rapidului și al Ligii 1. Ca să nu mai vorbim că în 2010, adică înaintea sezonului în care AC Milan lua ultimul titlu din palmares, aceasta era cea mai bătrână echipă din Europa, dintre campionatele care contează. Cu jucători de aproape 30 ani, ca medie de vârstă!

Cu alte cuvinte, am încercat să explicăm de ce transferurile lui Dragoș Grigore și Junior Morais sunt nemaipomenite. Dacă vine și Cristi Săpunaru, atunci echipa chiar se poate bate la play-off. O să vedeți!

5 Comments

  1. Herea e un subiect închis. Ar fi fost bun prin 2018, dar atunci n-a prea fost dorit. Pe de altă parte nu e un jucător așa de mare încât să poată pune orice condiții – de pildă angajarea fratelui.
    Dacă Messi ar avea un frate fotbalist, lui i-ar merge 😁

  2. Transferuri mult peste asteptari. Bravo D. Niculae. Un portar de L1 si eventual un mijlocas ofensiv cu experienta si putem spera chiar si la Playoff. Ovidiu Herea ar putea fi una din optiuni.

  3. Nu oricine e Chellini. Dovada? El la 36 de ani joacă la cel mai înalt nivel din carieră, nivel care pentru Săpunaru a fost acum vreo 9-10 ani. Iar Grigore a fost doar rezervă în ultima perioadă la Ludogoret. Cam ca Zunic la CFR în trecutul recent…
    Evident că în campionatul nostru modest o să facă față un an-doi bătrânii ăștia, dar cam atât. Nu ei vor ridica trofeul următor al Rapidului.

  4. Cellini la 36 de ani, da clasă multora de 27! Dar, într-adevăr, avem mulți „specialiști” care dețin adevărul absolut!

  5. Transferurile au fost facute cu cap.Fundasii au experienta si sunt buni fotbalisti,degeaba ai atac(nu ca noi avem)daca nu ai aparare.Au fost multe meciuri pierdute din cauza apararii,acum vad multi ca sunt ne multumiti.Pai bai fratilor,Cfr castiga campionatul numai cu „bosorogi” pt ca au experienta.Eu cred ca vom juca in play-off.Forta RAPIDULETUL!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.