Haos la Rapid? Vor să dea afară jumate din lot să aducă alți jucători

Vișiniii nu au reușit niciun transfer după promovarea în prima ligă, iar ProSport a aflat care este motivul amânării mutărilor de mercato. Oficialii Rapidului încearcă să rezilieze contractele fotbaliștilor care au promovat echipa, dar aceștia refuză să plece. Majoritatea au salariile dublate ca bonus de promovare. Până nu vor elibera mai multe salarii, rapidiștii nu au forța financiară să aducă fotbaliști de Liga 1. Rapid a promovat direct în Liga 1, după șase ani de pauză, de pe locul 2 al play-off-ului din divizia a doua. Suporterii vișiniilor așteaptă cu nerăbdare startul noului sezon de Liga 1, având în vedere revenirea în noua divizie și construcția noului stadion din Giulești, Rapid Arena. 

Salariul maxim va fi de 6.000 euro pe lună la Rapid

Pentru a rămâne în prima divizie, patronul Victor Angelescu și președintele Daniel Niculae sunt conștienți că au nevoie de întăriri serioase și se chinuie de ceva vreme să creioneze o echipă care să facă față cerințelor Ligii 1.Totuși, acest lucru e mai greu de făcut în realitate, decât de scris pe hârtie. Angelescu nu dispune de foarte mulți bani, a stabilit un buget salarial cu plafon maxim de 6.000 de euro pe lună. Excepție vor face doi sau trei jucători foarte experimentați, de genul lui Cristi Săpunaru, jucători care vor primi salarii mai mari de 6.000 de euro. 

ProSport a aflat care sunt motivele pentru care Rapid nu a bifat niciun transfer oficial până în acest moment. Angelescu și Niculae încearcă să scape de surplusul de jucători deveniți indezirabili. După ce vor rezilia contractele acestora, se vor semna înțelegeri cu fotbaliștii care sunt ținte de transfer. Din actualul lot, vor fi păstrați doar jucătorii tineri gen Antonio Sefer sau Rareș Ilie.

Le-au dublat salariile pentru promovare!

Cei doi conducători se chinuie de ceva vreme să rezilieze contractele jucătorilor din liga a doua, dar acest lucru este foarte greu. Negocierile merg foarte greu, iar sursele ProSport susțin că actualii jucători au primit ori bonusuri foarte mari de promovare, cum e cazul lui Daniel Benzar care trebuie să încaseze 25.000 de euro, ori au avut clauză de prelungire automată a contractului și dublarea salariului. Cu alte cuvinte, dacă un fotbalist care a jucat la Rapid în liga a doua pe un salariu de 3.000 de euro pe lună, acum acesta va încasa 6.000 de euro pe lună.

Cel mai probabil, acești fotbaliști nu vor accepta să plece pur și simplu, fără să fie despăgubiți financiar. Până acum, giuleștenii au reușit să rezilieze contractele a trei jucători: Daniel Benzar, Amir Jorza și Marian Drăghiceanu. Pe lângă cei trei, veteranul Ionuț Voicu a ales să se retragă după promovarea cu echipa sa de suflet.

Antrenorul are un salariu lunar de doar 3.000 de lei

Deși s-a speculat că Bogdan Andone ar putea fi numit antrenor principal, problemele financiare și presiunea fanilor l-au făcut pe Victor Angelescu să îi acorde în continuare credit lui Mihai Iosif, cel care a promovat echipa în Liga 1. Acesta are contract de antrenor secund și este remunerat cu doar 3.000 de lei pe lună, iar Angelescu i-a promis că îi va mai da bani în plus sub formă de bonusuri, atenție!, nestipulate în contract.

Iosif I-a cerut patronului rapidist un bonus de 15.000 de euro pentru promovarea echipei în prima ligă, dar acesta l-a refuzat și i-a transmis că se mai gândește dacă poate să-și rupă 10.000 de euro. Ca o paralelă, pentru promovarea directă în Liga 1, Rapid va încasa de la Liga Profesionistă de Fotbal nici mai mult nici mai puțin de 1.030.000 de euro.

Sursa: prosport.ro

4 Comments

  1. E nasoala situatia. Sunt curios cum vor juca cei care nu vor sa plece, daca vor ajunge sa fie bagati in teren. Contractele ar trebui sa fie facute cu obiective foarte clare, altfel te trezesti cu d-astia pe cap.

  2. acum ca sa fim drepti nu numai rapidul n-a facut transferuri si celelalte cluburi n-au miscat mai nimic in aceasta privinta. cred ca un lot de 24-25 de jucatori e suficient. aproape ca nu imi vine sa cred ca Mitza Iosif are un salariu de cateva sute de euro si ca nici nu are bonus de promovare, lucru asta e deadreptul scandalos.

  3. Păi dacă trebuie 15 jucători noi (cum au zis Vamă și Șumi), evident că sunt mulți de dat afară. Nu poți avea în lot 40 de oameni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.