Fara asteptari, nici dezamagiri nu vei avea

Cand viitoarea campioana a Germaniei a eliminat Rapidul dupa 1-0 la ei si 1-1 pe Giulesti, s-a lasat cu un scandal monstru. Taher si-a luat cateva sticle-n cap si si-a facut bagajele nesuportand o astfel de jignire. Iar visele de la meciul de prezentare cu OL, care au continuat cu un start fulminant de campionat, erau deja naruite.

Tot acest episod, ni se parea, unora, in momentele petrecute in ligile inferioare, ceva ce pare a se fi petrecut in vreun film vechi, nicidecum in realitate, pentru ca… Ce n-am fi dat in acele momente sa mai avem macar speranta unui meci oficial cu o campioana a Germaniei.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Si totusi acest episod de trista amintire s-a intamplat in realitate. Iar cauza este simpla si se aplica in toate domeniile vietii in care, la un moment dat, suferim dezamagiri.

Aceasta cauza poate fi rezumata intr-un singur cuvant: ASTEPTARI.

Am scris in COMOARA ASCUNSA ceva despre asta si mi se pare foarte potrivit sa redau aici:

Ai vazut “Rock’n Rolla?” E o replica foarte tare in film la un moment dat: “Nu pui intrebari, nici minciuni n-ai sa auzi!” Adaptata la contextul acestui fragment, aceasta fraza s-ar traduce prin: “Fara asteptari, nici dezamagiri nu vei avea”.

La acest capitol, George Copos a stiut cum sa insufle suporterilor asteptari mici si a oferit bucurii extraordinare.

De ce n-ar fi si acum la fel?

Asa de repede am uitat ca dupa meciul de la Slobozia, Liga 1 ni se parea un miracol?! Asa de repede transformam miracolul in ceva banal?!

CITEȘTE ȘI  POVESTE | Omul care l-a transformat pe Cristi Săpunaru

Hai mai bine sa inlocuim ASTEPTARILE cu BUCURIA ca se vorbeste din nou la nivel mare despre RAPID. 

Hai sa nu mai avem ASTEPTARI. Cu atat va fi mai mare BUCURIA reusitelor ce vor urma.

Si haideti sa le acordam incredere oamenilor care se ocupa de viata RAPIDULUI, pentru ca acesti oameni sunt OBSEDATI. Si cand spun asta, o spun la modul cel mai pozitiv posibil.

Incepand cu Bocciu, care a fost OBSEDAT sa ajunga seful galeriei, atat de mult, incat daca ar fi fost sa aleaga intre asta si ABSOLUT ORICE pe lume, ar fi ales sefia galeriei Rapidului. L-am pus primul pe lista, pentru ca din punctul meu de vedere, renasterea RAPIDULUI apartine in primul si in primul rand GALERIEI! Galeria e cea care face oamenii sa se indragosteasca de RAPID. Nu echipa! Pentru ca acolo e cea mai pura si mai autentica traire RAPIDISTA. Cu bunele si cu relele aferente!

Continuand cu Daniel Niculae care e OBSEDAT sa reuseasca. EU NU AM NICIUN DUBIU CA LA CENTENAR SE VA REUSI EVENTUL! Pentru ca stiu cat de importanta e puterea AFIRMATIILOR.

Trecem apoi la patronul Angelescu. URMARITI-L mai cu atentie si invatati sa furati de la el SETEA si FOAMEA de SUCCES pe care le are!

Mai e nevoie sa spun ceva de Iosif? Cred ca nu mai e nevoie! Cred ca deja clar pentru toata lumea!

Inchei cu o concluzie, care se aplica in toate domeniile vietii. Nu numai in fotbal!

TOTUL INCEPE CU UN VIS. CONTINUA CU UN SCOP HRANIT DE CREDINTA SI SPERANTA. IAR PE DRUM, CATEODATA TE IMPIEDICI DE DEZAMAGIRI. CARE PE MOMENT TE FAC SA UITI DE SCOP. SA TE INDOIESTI SI SA INCETEZI SA MAI SPERI. DEZAMAGIRILE SUNT CONSECINTA UNOR ASTEPTARI PE TERMEN SCURT! ASA CA… HAI SA NU UITAM DE SCOP. SI SA-L HRANIM CU SI MAI MULTA CREDINTA. CU SI MAI MULTA SPERANTA. IAR ASTEPTARILE PE TERMEN SCURT SA LE INLOCUIM CU BUCURIA MOMENTULUI!

CITEȘTE ȘI  "Iosif e cel mai bun antrenor din România! Dacă îl schimbă, Rapid retrogradează"

Ne mai auzim!

Dragos Leasa

Cand nu scriu pe 1923.ro ma gasesti pe YOUTUBEINSTAGRAMFACEBOOK

PS: Iti recomand din suflet aceste doua carti:

RAPIDISMUL – ISTORIA UNUI FENOMEN SPORTIV

ZAMBETUL LEGENDEI

Apasa pe fiecare pentru a le achizitiona.

2 Comments

  1. Salut Dragos,
    Am carte cu un mesaj frumos semnat de tine pentru care iti multumesc.
    Atunci când m-ai intervievat că să consemneze în cartea ta am uitat sa-ti mentionez un episod care poate face parte din istoria Rapidului.
    În 1983 terminasem Academia Militară și fusesem repartizat la Mihai Bravu(jud. Giurgiu) la UM 02599, comandant de batalion. În octombrie acel an, printre recruți incorporate a fost și un anume Muncea. Da. Era băiatul lui Muncea Geamgiul șeful galeriei Rapidului. Ca rapidisti, l-am numit „cancelar” la cdr de batalion, o funcție privilegiată pentru orice recrut. După prima înnoire biroul meu era plin cu fotografii europene, camioane, stegulețe și alte abtipilduri cu Rapid. Peste 30 de ani m-am revăzut cu „butoiasu” la tribuna a ii-a. Era firesc să nu ma mai recunoască. Nici eu nu-l mai recunoștea. Am rămas cu parere de rau ca nu-si mai amintea de acest episod.
    Adevarul este ca, după prima ediție, ai posibilitatea sa aduni multe alte evenimente și întâmplări care pot face obiectul unei reeditări. Toate cele bune!!

  2. Eu sunt pragmatic! Vreau un Rapid puternic, un patron cu bani gata să aducă jucători f buni , dar aceștia nu vor veni să-i antreneze Mița, cu tot respectul .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.