Stadionul Giulești, la 14.000 locuri, este ideal pentru Rapid!

Stadion Rapid Giulești
Stadion Rapid Giulești

S-a discutat mult despre capacitatea noului Giulești. 14.000 locuri, față de 19.100 cât avea vechiul stadion. Sau 11.000, maximum, din 2007, după ce peluza sud și o parte a tribunei I au fost inchise. Zeci de suporteri au fost de părere că stadionul trebuia să aibă 20.000 locuri, 30.000 locuri și așa mai departe. Noi am combătut această idee și cifrele ne dau dreptate. Pentru că nu se va întâmpla niciodată ca stadionul Giulești să fie plin meci de meci! Deși tare ne-am dori și vom face tot ce depinde de noi ca măcar , chiar dacă nu va fi plin ochi, să aibă o medie peste 10.000 oameni la meci. Se poate? Greu de spus! Imposibil nu e!

Rapid a avut sub 8.000 media de suporteri pe Giulești în 2005-2006

Punctul de plecare nu este, însă, unul optimist. În stagiunea 2005-2006, Rapid a avut o medie de 7.500 suporteri la meciurile de acasă, din Liga 1. Sigur, veți spune, poate, că a fost vechea arenă… Însă atunci, Rapid se afla în plin sezon UEFAntastic și se bătea la titlul de campioană. Așadar toate atuurile ca Giuleștiul să aibă mult mai mult ca medie erau importante. De asemenea, în ultimul sezon în care Rapid s-a bătut la titlu, 2011-2012, media spectatorilor a fost sub 7.000. Din nou, e un semn că noul Giulești nu avea de ce să fie mai mare. Însă noi sperăm la o medie de 10.000! Nu e ușor, dar, așa cum am mai spus, nici imposibil!

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

CITEȘTE ȘI  Ivica Zunic a fost pus pe liber, așa cum 1923.ro v-a zis de ieri

10 COMENTARII

 1. Deci: în 1939 puteau asista la un meci 20 000 de spectatori(e drept, nu pe scaune, ci pe gradene, dar gândirea a fost să încapă acei oameni). În 2020, unii au decis că 14 000 de locuri sunt suficiente!!! Oricum, noi rămânem cu discuțiile, ca proștii…

 2. Un lucru este cert și provoacă tristețe maximă. Nu cred să existe pe planetă un alt stadion în care peluza să dea impresia că este mare ca tribuna a II-a. Doare, dar asta dovedește prostie, neștiință, sau rea voință. Ca arhitectură, tribuna a II-a era mândria Giuleștiului, zona în care tremurau toți adversarii, care te copleșea cu măreție când erai în iarbă sau în tribune și un element definitoriu al stadionului. Ce ușor ne uităm tradiția și istoria. Tradiție de fapt asta înseamnă – tot efortul celor de dinainte să păstreze ceva neschimbat în timp, indiferent de greutăți sau adversități. Ceva ce și noi ar fi trebuit să păstrăm și să ducem mai departe în cazul nostru. Dacă am fi avut voința să luptăm pentru asta. Nu am avut. Ne vom obișnui cu el așa cum este, dar omul slab se obișnuiește cu orice până la urmă… Păcat!

 3. Leasa, am tot respectul pentru tine si iti multumesc pentru tot ce ai facut pentru noi,eu te-am sustinut si in fata la aia „10-20” cand te injurau si voiau sa-ti rupa picioarele. Si daca eu sunt bolnav de scenarita si bezmecita, o vom vedea cu timpul, poate ca informatiile le am de la cineva care a lucrat la proiectarea noului stadion?Cine stie?? Si inca ceva, poate ca ai dreptate, cei de care zic normal ca nu au avut un impact decisiv, dar pt Erbasu a picat la fix, costurile erau mai mari,executia mai complexa si timpul prelungit, asa ca o mana spala pe alta.

 4. Grupurile alea de care vorbesti tu, numara cel mult zece persoane si nu sunt mai mult de doua. Greseala a fost cu bazinul. Dar chiar si asa, pe dinauntru stadionul arata superb. Cei care-l vad urat pe dinafara, acolo si sunt deobicei.

 5. Cu plasmuiri bezmetice si scenarita distructiva am ajuns la faliment. Nu ne mai trebuie!

 6. Mediile astea care oricum sunt mici, ar fi si mai mici daca nu ar fi derbyurile care se joaca cu stadioanele pline.
  De exemplu dinamo are 2000 de spectatori meci de meci iar meciurile cu steaua le joaca pe natiomal arena si are 50000. Si asa le iese media de trecere:)

  Stadion mic medie mica.
  Plus ca un stadion nou atrage public pur si simplu pentru ca e placut sa stai in el.

  Noi oricum suntem mai de la tara, asa ca o sa ne descaltam si cand intram in asta asa mic cum e

 7. Cu timpul veti afla adevarul pe care eu il stiu din surse sigure, tribuna a 2-a nu s-a vrut mai mare, 2 persoane din galerie au insistat sa fie asa pentru a nu se reforma acolo grupurile cu care ei sunt in conflict.

 8. Bun comentariul lui Sasha! Sigur, zicem merci că se face! Dar dacă tot s-a făcut, de ce să nu se facă ca lumea? Soluții existau pentru orice situație, inclusiv pentru supratraversarea acelor linii CF. Bănuiesc că proiectantul era antirapidist.

 9. Problema nu e prezentul, ci viitorul. Mă îndoiesc că o să construiască cineva un alt stadion Rapid peste 20 de ani. Dar ierarhia pe termen lung a echipelor românești va depinde esențial de capacitatea stadioanelor. Nu numai încasările din bilete dar și, mai ales, sponsorizările depind de numărul spectatorilor. În viitor acesta va crește – acolo unde managementul va ști cum să-i atragă și să-i fidelizeze, fiindcă doar să pălăvrăgești despre „spirit”, „culori” și „istorie” n-ajunge…
  Media de spectatori a Rapidului a fost mediocră, ce-i drept, dar nu mai mică decât la FCSB sau Dinamo, nu-i așa? Nici Craiova nu atrăgea mulțimile înainte de noul stadion. Dar pentru guvernul României (făcut din foști șoimi ai patriei 😉) astea sunt cluburile importante, iar Rapidulețul – doar o echipă pitorească de cartier.

LĂSAȚI UN MESAJ