Rapid

Trei meciuri, două etape. De atât mai are nevoie FC Rapid 1923 pentru a PROMOVA

Cum 1923.ro a anticipat, FC Rapid 1923 a învins pe FK Miercurea Ciuc. E drept, cu ceva emoții, însă, până la urmă, victoria a fost meritată. Pentru simplul fapt că Horațiu Moldovan, portarul gazdelor și omul meciului, este jucător al celor de la FC Rapid 1923! Deci, pe undeva, era normal să joace astfel. Mai ales că golul luat cu Mioveni a fost unul extrem de ușor. De aici înainte, cu cele patru puncte strânse peste locul 3, CS Mioveni, lucrurile se netezesc și mai mult. De ce? Păi o să explicăm, bazându-ne pe logică, pe previziunile de acum câteva săptămâni, dar și pe faptul că clasamentul, în prezent, arată cu totul pe dos decât ar trebui.

Victorie previzibilă pentru FC Rapid 1923 la Călărași

FC Rapid 1923 are două meciuri pe care, în mod normal, le va câștiga. Asupra Dunării Călărași are un ascendent moral imens, având în vedere că le-a dat câte patru goluri în ultimele două meciuri. În plus, Dunărea nu poate folosi mai mulți jucători care au fost la FC Rapid 1923, conform unei clauze contractuale, iar problemele financiare de acolo nu indică decât un singur deznodământ: 2 solist. În aceeași etapă nu doar că rapidiștii vor urca la 49 de puncte, dar există șanse mari de tot să se ducă la șapte puncte de Mioveni. De ce? Păi simplu! Argeșenii au meci la Miercurea Ciuc, echipă care a arătat că joacă, de departe, cel mai bun fotbal per total după FC Rapid 1923 în acest play-off!

CS Mioveni nu poate bate la Miercurea Ciuc!

Da, peste Craiova! Poate comenta cine vrea, dar adevărul e aici. Sigur, neșansa, lipsa de experiență, au dus la rezultate slabe, dar Miercurea Ciuc e o echipă care va prinde locul de play-off și are potențialul să bată cam orice club din Liga 1. În tot cazul, în Harghita, Mioveni e prea slabă să bată. Poate să obțină un egal cu bulan, dar noi mergem pe o victorie a ciucanilor, mai ales că la succes, dacă FC Rapid 1923 bate la Călărași, ajung la egalitate de puncte cu locul 4, ultimul potențial promovabil. În tot cazul, în mod normal, cu trei etape înainte de finalul stagiunii, vișiniii vor avea fie șase, fie șapte puncte față de locul 3.

Meciul cu Timișoara poate fi greu doar cu o victorie a lor cu Craiova!

Sigur, matematic nu se va rezolva mare lucru, dar pentru asta există meciul din următoarea etapă cu ASU Poli Timișoara. Avantaj din nou imens pentru rapidiști, o dată datorită ascendentului moral din meciurile directe, ambele câștigate la Timișoara în acest sezon, cât și datorită volumului mult mai mare de odihnă pe care băieții îl au după deplasarea de la Craiova, când patru din cinci meciuri se joacă acasă, iar unul în deplasare la Călărași, care nu e foarte departe. Sigur, dacă Timișoara ar bate pe Craiova, cum își dorește toată lumea, atunci ar putea fi un meci mai dificil, dar noi tot credem că băieții lui Mihai Iosif au o calitate net superioară bănățenilor și se vor impune.

Diferența dintre FC Rapid 1923 și Mioveni ar trebui să fie mare la final

În acest context, se va celebra promovarea directă, cu trei etape înainte de final, fiindcă distanța față de CS Mioveni va fi insurmontabilă. Ba mai mult, la cum arată argeșenii, mai mult de un loc 4 nu prea au cum să prindă, și asta doar pentru că au șase puncte peste Timișoara și Dunărea Călărași are mari probleme financiare. În rest, greu. Ba, cel mai probabil, diferența de puncte dintre FC Rapid 1923 și CS Mioveni până la finalul sezonului va fi de două cifre. Rămâne de văzut, momentan nu asta contează. Nici nu are de ce să ne intereseze. Cert e că dacă băieții își fac jocul obișnuit în următoarele două meciuri, noi spunem că sunt șanse de 90 la sută să se bucure de promovarea directă cu trei etape înainte de final!

S-ar putea sa te intereseze

7 Comments

  1. La Rapid este frapanta inconstanta. Nu prea se leagă niște meciuri bune. Și un exemplu bun este acest portar, care, totuși, n-a apărat ca Navas (ce comparație fac și eu…dar și Navas cum a aparat cu City?! ). Poate e și experiența, poate și tinerețea, poate chiar și valoarea. Să sperăm că promovăm și se vor schimba multe…

  2. Ba da, FC Rapid 1923 este cea mai bună din liga a 2-a și a arătat asta pe teren. Miercurea Ciuc poate bate orice echipă din Liga 1 care ajunge la baraj, la asta ne referim. Nu credeam că e neapărat nevoie să facem precizarea. Sigur, ne asumăm eroarea. Păi de exemplu ce au Iași, Dinamo, Hermannstadt în plus? Ah, că se vor face cărțile, poate, în așa fel încât să nu pice ele, da. Dar pe teren… Să fim serioși. Uităm iar că Iași a luat bătaie în Cupă la scor de la Petrolul, care e echipă de județ. Normal că ciucanii nu ar bate, de exemplu, CFR Cluj. Că dacă ar juca cu CFR Cluj ar rămâne în 10 în minutul 5 și până în minutul 10 ar avea și un 11 metri Deac. Dar noi ne referim la o luptă la baraj. Oare Miercurea Ciuc nu a mai eliminat Dinamo în Cupă acum un an sau doi? Când dinamoviștii erau tot slabi, dar de vreo zece ori mai buni decât acum, iar Miercurea Ciuc mai subțire decât e acum? Păi cine e cea mai bună? Craiova? Călărași? Craiova a jucat bambilici cu Mioveni. Că a bătut FC Rapid 1923? Păi da, dar aia a fost ocazia. Au jucat și ai lui Miță modest, deci…

  3. Dacă… Păi Moldovan joacă de vreo 15 meciuri și nu ne amintim să fi avut un meci ca ăsta. Uităm ușor ce lucruri bune a făcut Drăghia, dar și că Moldovan a luat 1-3 de la Miercurea Ciuc, 1-2 de la Slobozia, golul ăla de la Mioveni de-l apăra orice portar serios ș.a.m.d. Drăghia și Moldovan sunt ambii portari buni, dar sunt pentru nivelul fotbalului românesc. Poate uităm ce ieșiri hazardate a mai avut Moldovan. Nu e peste Drăghia, dar e mai în formă și are și potențial de creștere. Atât tot!

  4. Daca juca Draghia, vai de viata noastra. Mii de Multumirii pt cine la adus

  5. Miercurea Ciuc, o echipa care poate bate orice echipa din Liga 1? Nu crezi ca exagerezi? Macar un pic? A doua dupa Rapid? Pai cumva suntem cea mai buna echipa din liga a doua? Eu sunt de parere ca incepeti sa o dati in barci… nu suntem nici cea mai buna echipa si nici Miercurea Ciuc cea mai buna dupa noi. Da… e o echipa care pune probleme si poate ca va bate pe Mioveni sau cel putin ii va fi egala dar asta si pentru ca joaca acasa si in acelasi timp pentru ca pe Mioveni e o presiune foarte mare pe care nu cred ca o va depasi. Dar hai sa nu ne ridicam in slavi adversarii doar ca sa avem noi scuze ca vezi doamne cu cine am jucat si d-aia n-am putut noi sa jucam fotbal!

  6. hai s-o luam mai usor si sa nu ne hazardam prea tare. eu zic ca, daca noi castigam urmatoarele meciuri cu dunarea si cu poli si mioveni pierde la ciucani etapa urmatoare, problema promovarii e ca si rezlovata si asta indiferent de ultimele doua partide ale play-off cu mititeii lui mititelu si cu mioveni.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.