România se mai face de râs o dată. Calificare ratată din etapa a 3-a

Romania Germania
Romania Germania

Armenia – România 3-2. Să crezi în calificare e firesc, mai ales la începutul oricăror preliminarii. Cu tot optimismul însă în minutul 85 al meciului cu știfturile de la Macedonia de Nord ne-am dat seama că, în cel mai bun caz, România o va da parte-n parte cu Liechtenstein pentru locurile 5-6. A fost 3-2 printr-o conjunctură. După a venit Germania, într-o partidă în care scorul final trebuia să fie undeva 11-0 pentru nemți. A fost 1-0 pentru că România are, totuși, un fotbalist: Florin Niță. Tot Niță a scos vreo cinci-șase mingi grele și cu Armenia. Armenia, bă! O echipă care a învățat să joace fotbal de câțiva ani.

Norocul României, același Florin Niță

Niță a fost omul meciului, dar în loc de 7 sau 8-2 s-a terminat 3-2. Sigur, înfrângere decentă, cu care ne putem mândri. Însă punctele rămân în Armenia. E prima înfrângere cu ei. De ceva ani batem record după record. Albania, Islanda, Armenia ne înșiră pe ața rușinii. Stați liniștiți, că o să se revanșeze și Macedonia de Nord. Însă apogeul va fi cu Liechtenstein. România nu are cum să facă mai mult de 9-10 puncte din această grupă. Probabil că va exista și o înfrângere cu scor de tenis. Ar fi normală cu așa atitudine, așa vedete.

Cum să contestăm jucătorii rapidiști când ai României sunt mai slabi?

Noi mai avem pretenții și îi înjurăm pe Voicu, Hlistei sau Sefer. Păi cu ce sunt peste ei Crețu, Bancu sau Pușcaș? Avea dreptate Mutu. Tineretul e altceva. Din nou, România a făcut cinci puncte la EURO U21. Însă în doi ani vom mai colecționa alte asemenea rezultate. Cu Kosovo, cu Gibraltar, cu Insulele Feroe. Poate chiar Andorra. Potențial există. O să fie o toamnă distractivă în care ne vom pregăti pentru… EURO 2024. Și ne vom ruga să se extindă competiția la 48 echipe, ca să avem o șansă… Ce rușini de „fotbaliști”!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ