Fan Zone

POVESTE DE SUPORTER | Meciul de la Cluj-Napoca și golul lui Spadacio

Johnny D este unul dintre suporterii care comentează cu mare pasiune la majoritatea articolelor și, culmea, cele mai multe dintre comentarii sunt extrem de interesante. Unul dintre ele mi-a atras atenția în mod deosebit și deja am discutat cu interlocutorul că-l vom publica. Mai ales că de pe stadionul de la CFR Cluj am și eu o poveste. Mult mai tristă decât cea de mai jos, dar ea există. La celebrul meci CFR Cluj – Rapid 0-1 din 2011 antrenor era Marius Șumudică, iar golul a fost marcat de Spadacio.

Hai să-ți povestesc o fază hilară rău. Acu’ vreo 10 ani, eram la facultate în Cluj-Napoca. Unchiul meu era și este încă mare fan CFR, are abonament la meciuri an de an. Era perioada când CFR Cluj lua titlul o dată la doi ani, și în anul impar nici nu prindea Europa, din păcate pentru el era pe final de sezon si era an impar. Și vine Rapidul la Cluj cu șanse de Europa.

Rapidiștii din Mănăștur

Evident el nu merge la meci dacă n-are miză și îmi dă mie abonamentul să intru gratis pe locul lui. Bun până aici. 🙂 Și mă duc la meci cu tramvaiul, ce nu știam eu e că mica ceată de suporteri rapidiști de Mănăștur mergea cu același tramvai spre stadion. Și din nou ce nu știam eu e că ăștia în drum spre stadion cântă zbierând și sar în sus ca gușterii. Eram acolo în ultimul vagon, și dintr-o dată încep ăștia și sar în sus cântând, în așa hal de se legăna dracu’ vagonu’ cu noi, m-am speriat că o să cădem de pe șine! Evident ei știau că nu, că aveau experiență în domeniu :)), și mă ridic și vorbesc cu unu’, că și eu sunt rapidist doar că nu așa expresiv, alea alea, și se termină melodia.

Și ăștia aveau in repertoriu’ să strige oarecum ironic dar in același timp și santimbalic „VIIIIIIIIIIIIN ȚIGANNNNNNNNNIIIIIIIIIII!!!” de se uitau toți la noi din primul vagon ca la draci împielițați! Așa mi s-a făcut o rușine deodată, de m-am pus jos pe scaun și i-am lăsat pe ei într-ale lor. =)) În același timp eram și mândru de rapidiștii mei că nu-i deranja cu nimic că-s făcuți țigani, ba aveau si spiritul de-a lua acest blamaj și a se juca cu el. Excelenta idee! Un fel de rușine cu mândrie amestecată! :))

Toate capetele întoarse

Și le zic ca nu intru cu ei în galerie, oricum nu-s genu’ care stă în picioare tot meciul și dacă stau jos oricum nu văd nimic de ei! :)) Și mă duc acolo in tribună, între CFR-iști unde aveam eu loc de abonament. Bun până aici. 🙂 Și vine repriza a 2-a, le fute un laser Spadacio de la 30 de metri sub bara! Direct, instinctiv am sărit in picioare: GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Ce să vezi?

Încă o dată, mai ceva ca-n autobuz toți s-au întors și se uitau țintă la mine ca la drac de gălbează! Mi-au trebuit vreo 3-4 secunde să mă dezmeticesc și să-mi dau seama unde sunt și după ce m-am trezit am zis: „Hai băi că nu vă afectează cu nimic, e fără miză pentru voi, oricum n-aveți șanse la Europa, măcar noi cu astea 3 puncte jucăm acolo!” M-am scos cumva, dar pentru câteva secunde m-am temut că nu plec întreg de-acolo! =))

O experiență de neuitat, fără de Rapid, pe care n-as fi avut-o niciodată. 😉

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.