POVESTE / Dragostea pentru Rapid, moştenire totală

Rapid
Andrei Marinescu, când juca pentru Rapid

Două goluri ale lui Spadacio şi o victorie minunată pentru Rapid în Ghencea, 2-1! Se întâmpla în 2009, an de la care acum pare o eternitate. Se împlinesc chiar nouă ani în mai… Nu asta este însă ideea. Scopul materialului este de a ne aminti cine a început titular în poarta giuleştenilor. Este vorba despre Andrei Marinescu, jucător născut rapidist şi crescut din punct de vedere fotbalistic de Rapid. Talent imens, aşa cum dezvăluia însuşi Dani Coman atunci când l-a avut coleg, „Marin” a jucat prea puţin pentru Rapid. E drept, în bună măsură şi din cauza concurenţei acerbe pe care a avut-o mereu.

Andrei Marinescu, fiul lui Aurelian Marinescu

Dar şi din cauza unor probleme medicale… Pentru că, de exemplu, în meciul amintit mai sus, la scorul de 0-0, în minutul 41, antrenorul s-a văzut nevoit să îl scoată, accidentat fiind. A fost, poate, momentul de apogeu al celui care atunci avea numai 24 de ani… Mergând şi mai mult în spate şi legându-ne de faptul că Andrei a fost născut rapidist, vom explica şi de ce pentru cei care cunosc mai puţin un amănunt esenţial. Andrei Marinescu este fiul lui Aurelian Marinescu. Născut în Bolintin Deal pe 30 septembrie 1960, acesta a jucat, ca fundaş lateral pentru Rapid între 1984 şi 1989. Practic perioada sa de glorie a coincis cu cea a naşterii micuţului Andrei David care a preluat microbul de la tatăl său.

Aurelian Marinescu a jucat 114 meciuri pentru Rapid

Poate că cele 114 meciuri pe care Aurelian le-a jucat în Giuleşti nu sunt foarte multe, însă în mod sigur nici un număr neglijabil nu este. Din cauzele mai sus explicate, Andrei Marinescu, care acum este om de bază la divizionara secundă CS Afumaţi are şi mai puţine partide în culoarea vişinie, doar 16. Acest aspect nu schimbă datele problemei. Şi arată foarte clar cum dragostea pentru Rapid se poate transmite nu doar din punct de vedere sufletesc, ci şi fotbalistic.