VIDEO | Alexandru Ioniță I la ora poveștilor: „Cum să fie scurtă cariera de fotbalist?!”

Alex Ionita I FC Rapid 1923
Alex Ionita I FC Rapid 1923

„Dacă aș fi avut talentul lui Alex Ioniță ajungeam mult mai sus!” Nu sunt vorbele vreunui jucător de care nu a auzit nimeni, ci ale lui… Daniel Pancu! E drept, într-o discuție cu un prieten, în urmă cu ceva ani, când ambii jucau împreună pentru Rapid. Am început cu această frază special pentru a înțelege cam ce calitate are Alexandru Ioniță I, atacant de 31 ani pe care FC Rapid 1923 tocmai l-a luat. Crescut de Rapid, cel poreclit… „Cap” a oferit un interviu de mai bine de o oră, video, pe care vi-l redăm mai jos. Pentru că nu are farmec dacă nu îl priviți și voi.

Alexandru Ioniță I, debut în 2009

Sigur, poate unii au avut norocul, precum subsemnatul, să prindă live meciurile cu Internațional Curtea de Argeș, Gaz Metan Mediaș, steaua sau Dinamo. În care Alex Ioniță I a făcut spectacol, în sezonul 2009-2010. Calitățile sale de atacant erau cu mult peste oricare jucător de-l vedem acum. Dacă Ioniță I nu s-ar fi accidentat la Koln, nimeni nu ar fi vorbit, aproape sigur, de Denis Alibec sau George Pușcaș. Ca să nu mai aducem în discuție alte nume. Sigur, Alex nu a ajuns la nivelul la care putea ajunge. Însă are destui ani în față ca măcar pe suporterii FC Rapid 1923 să-i bucure și să cucerească trofee alături de echipă!

Clișee demontate de talentatul atacant

Până una alta și până să vizionați toată emisiunea, am dori să apreciem totuși câteva declarații pe care Alex Ioniță I le-a dat și care demontează niște clișee ordinare în care lumea fotbalului s-a înecat tot mai mult.

CITEȘTE ȘI  Meci mort, cinci minute fulger și o promovare tot mai aproape de FC Rapid 1923

„Cariera de fotbalist nu e scurtă, cum să fie scurtă?! Eu deja am 13 sezoane de când joc la seniori și mă simt excelent!”, sunt vorbe pe care le spune un om care a avut inclusiv o accidentare urâtă la gleznă, care l-a ținut aproape un an pe tușă. Un fotbalist care nu a făcut avere, totuși, din fotbal, precum atâția alții. Un comentariu realist și extrem de adevărat, dacă vrem să fim corecți cu realitatea și cu noi înșine.

„Dacă regret că nu am jucat în Cupele Europene? Nu!” Scurt și la obiect. Nu spunem că e bine sau rău, însă e normal să răspunzi așa. Până la urmă pe talentul lui a jucat în Bundesliga, chiar și numai 97 minute. Acele meciuri sunt mai tari decât, să zicem, un Rapid – MyPa. Așa că asta e o declarație corectă. Ca fotbalist, fiecare meci trebuie să fie important și jucat la victorie. Revenind, iată mai jos întreg interviul!

LĂSAȚI UN MESAJ