PRIM UNSPREZECE | Cum va arăta FC Rapid 1923 în lupta pentru Liga 1

FC Rapid 1923 Calarasi
FC Rapid 1923 Calarasi

În materialul de aici v-am redat cifrele pe care le-au acumulat în 2021 jucătorii de la FC Rapid 1923. Pe baza acestora, dar nu numai, vom alcătui un prim unsprezece. Nu doar o singură garnitură, pentru că trebuie așternut în scris atât viziunea pe care antrenorul Nicolae Grigore o are, dar și alte variante de prim unsprezece care ar trebui să existe. Unele poate mai curajoase, altele mai conservatoare. În tot cazul un factor important  este regula under despre care am scris aici. În plus, oameni importanți precum Zunic, Drăghiceanu sau chiar Ursu au avut sau au probleme medicale și acest factor cântărește de asemenea mult. Mai ales în perspectiva meciului de pe 21 februarie, cu Ripensia Timișoara.

Primul unsprezece gândit de Nicolae Grigore

Judecând după meciul cu CS Mioveni, în care Nicolae Grigore a făcut doar două schimbări la pauză, restul după minutul 80, e clar că deja are un nucleu în minte. Cu toate că și la penultimul amical, cu Popești Leordeni, s-a procedat, oarecum, similar, cu alți jucători, nivelul adversarului ne duce cu gândul că totuși garnitura cu CS Mioveni este cea de reper. Așadar, pornind de aici și de la cifrele analizate am ajuns la concluzia unei prime echipe pe care este foarte probabil ca Nicolae Grigore s-o alinieze cu Ripensia Timișoara.

Andrei Drăghia – Ionuț Voicu, Anestis Nastos, Alexandru Dandea, Enrichi Finica – Amir Jorza, Ștefan Pănoiu – Octavian Ursu, Alexandru Ioniță I, Cătălin Hlistei – Adrian Bălan

Una dintre necunoscutele FC Rapid 1923, Enrichi Finica

Un prim unsprezece aproape de ideal, dar cu trei potențiale probleme, care-i vor da bătaie de cap lui Nicolae Grigore. Prima, Enrichi Finica. Cum jucătorul din Republica Moldova nu se știe încă dacă va avea drept de joc „under”, cel mai probabil Nicolae Grigore va opta pentru alt junior. Aparent, luați în considerare, pentru al doilea loc de under sunt Luca Florică și Antonio Sefer. Pentru că piesa fixă, în acest moment pare a fi Ștefan Pănoiu. Cu toate că în fața apărării nu pare deloc poziția lui. Despre ceilalți doi, Florică și / sau Sefer, motivul de îngrijorare principal e că ei nu se pot compara, în acest moment cu concurenții pe post.

CITEȘTE ȘI  Rapid e pe cai mari! Două victorii în două zile pentru fete

Zunic ar trebui să fie titular, Nastos variantă de înalt compromis

De exemplu Octavian Ursu, care sperăm să fie apt fizic la meciul cu Ripensia este clar mai bun decât Sefer, în timp ce Finica și Goge au un aport mult mai mare la joc și oferă o siguranță superioară. Celălalt mare semn de întrebare este Nastos. Un fundaș despre care noi am scris că trebuia să plece în iarnă ar putea rămâne, totuși, în centrul apărării. Măcar până la momentul în care Zunic va reveni. Titular în primele trei partide amicale, bosniacul a jucat impecabil, neluându-se gol cu el pe teren. Însă e greu de spus, în acest moment la ce nivel poate reveni. Ceea ce este clar, peste Nastos este în mod sigur.

Ignat, variantă mult mai bună pentru centrul apărării FC Rapid 1923

Până la revenire, în locul lui Nastos o decizie mult mai bună pare a fi Cristi Ignat. Deși are numai 18 ani, jucătorul din Republica Moldova arată o maturitate cu mult peste medie și un potențial de creștere uriaș. Jucând lângă Alexandru Dandea – jucător în formă excelentă – chimia pare a fi perfectă. Sigur, cum Nicolae Grigore răspunde de rezultate, e normal să înceapă cum consideră el, cu toate că nu are dreptate. În rest, garnitura pare fixă, poate doar formula nu se potrivește cu calitățile jucătorilor. Mai precis, normal ar fi să rămână un singur închizător, mai ales că nivelul ligii a doua nici de atât n-ar avea nevoie, iar Pănoiu trebuie valorificat ofensiv.

FC Rapid 1923 ar putea juca mai bine cu un închizător și două vârfuri

Practic, ideal, formula ar trebui să arate nu 4-2-3-1, ci 4-1-3-2. Având în vedere că, o mare bilă albă pentru Nicolae Grigore este că e dispus să joace cu doi atacanți clasici, Adrian Bălan și Alexandru Ioniță I. Context în care al doilea dintre ei nu are rost să rămână în linia de mijloc, când poate marca multe goluri alături de celălalt vârf. Cu ei doi în față și cu o linie Ursu – Pănoiu – Hlistei în spatele lor, FC Rapid 1923 poate marca în orice meci mai multe goluri decât adversarul. Deși Lazăr a fost piesa cheie la închidere în tur, acum Jorza, mai mult o găselniță a lui Grigore pare să acopere excelent acea poziție și să fie mai mult decât suficient în fața apărării.

CITEȘTE ȘI  Livescore | Play-off Liga 2 | Etapa 2

Jorza în locul lui Barbu, doar pentru că sunt deja cinci ofensivi

Două nume care ar putea oricând intra în primul unsprezece sunt Bogdan Barbu și Rareș Ilie. Dacă primul părea a fi mult mai potrivit în locul lui Amir Jorza acum câteva meciuri, trebuie totuși luat în considerare că Barbu este mai presus de orice un fotbalist ofensiv. Contextul actual nu-l ajută fiindcă un cvintet Ursu – Pănoiu – Hlistei – Ioniță I – Bălan este mai mult decât suficient în contextul actual. În schimb, Rareș Ilie este, în ideea în care Ignat și Finica nu pot fi folosiți, până la urmă, ca underi, prima opțiune, de departe, alături de Ștefan Pănoiu. În fapt, acesta trebuie să fie prima variantă în cazul în care Octavian Ursu nu va fi apt de joc cu Ripensia.

Echipa ideală pentru FC Rapid 1923. Dacă Finica ar putea fi under

Suspendați nu sunt, rămâne de văzut dacă-și revin accidentați. De Marian Drăghiceanu nu am scris, dar el, cu toate că este decarul echipei, nu pare, deocamdată, pregătit să fie titular. Este însă un jucător care poate aduce oricând un plus, chiar și în 30 de minute. Cum este, actualmente, și cazul lui Antonio Sefer. Ca o concluzie, după ce am făcut această analiză la obiect și subiect, trebuie spus că un prim unsprezece ideal, independent de accidentări, suspendări sau de eligibilitatea anumitor jucători pentru regula under arată în felul următor:

Andrei Drăghia – Ionuț Voicu, Ivica Zunic, Alexandru Dandea, Enrichi Finica – Amir Jorza – Ionuț Ursu, Ștefan Pănoiu, Cătălin Hlistei – Alexandru Ioniță I, Adrian Bălan

CITEȘTE ȘI  ANALIZĂ | Cât de importantă este o victorie a FC Rapid 1923 cu Dunărea Călărași

Oameni care pot ajuta oricând și precizări legate de portar

Imediat pe listă, ca potențiali înlocuitori ar trebui să fie luați în calcul în special Ignat, Barbu și Ilie. Firește, Goge, Sefer, Drăghiceanu, Lazăr, chiar Costin au demonstrat că pot fi variante fezabile. În timp ce Ernest, chiar dacă nu a dat gol încă, pare o potențială surpriză. De la restul se așteaptă un pic mai mult.

În loc de încheiere mai spunem că postul de portar nu a fost subiectul discuției dintr-un mod simplu. Cele trei variante din lot, Drăghia, Moldovan și Devenish-Mears par de valori extrem de apropiate. Care pot juca oricând. Cert este că, tocmai din acest motiv, nu există justificare pentru ca cel mai vechi dintre toți și cel mai experimentat, Andrei, să nu rămână principala variantă măcar în primele partide. Rămâne de văzut cum va arăta echipa la meciul FC Rapid 1923 – Ripensia Timișoara de pe 21 februarie, ora 11:00.

2 COMENTARII

  1. Pe undeva ai dreptate, dar asta nu e foarte relevant, mai ales la ce fotbal avem noi. Pentru că nu e ca și cum îl bagi pe Ursu pe stânga și dă două goluri pe meci din șuturi. Acum, Hlistei e important, chiar dacă nu joacă mereu nemaipomenit. N-ai cum să îi sacrifici pe Hlistei sau Ursu ca să joci cu Sefer, nu e peste nici unul dintre ei. Pe Hlistei și doar pentru 11 metri să-l ții e bine venit. Păi, după cum s-a văzut, FC Rapid 1923 e o echipă care primește astfel de lovituri și e bine să-l ai pe unul care marchează meci de meci. Iar Ursu a arătat deja că e alt nivel…

  2. Eu nu inteleg de ce tot scrieti despre Sefer si Ursu pe acelasi post cand ei sunt opusi si joaca pe posturi diferite.
    Sefer aripa dreapta de picior stang
    Ursu aripa stanga de picior drept
    Daca il pui pe Ursu pe partea drepta, practic ii anulezi posibilitatea de a suta spre poarta
    Concurenta pe post va fi cu Hlistei

LĂSAȚI UN MESAJ