Istorie

Amintiri după steaua – Rapid! Suporterii i-au „sechestrat” pe jucători în ajun de Paște

Ce amintiri de la steaua – Rapid de acum aproape 20 ani! Robert Ilyes, 47 de ani, fost jucător la Rapid, a oferit un interviu în exclusivitate pentru GSP în care și-a adus aminte de câteva momente ieșit din comun din perioada petrecută în vișiniu. Fost mijlocaș, Robert Ilyeș a jucat la Rapid între 2002 și 2005, cucerind un titlu cu echipa din Giulești, două Cupe ale României și două Supercupe;

După steaua – Rapid 2-1: „Nu putem avea Sărbători, nu aveți nici voi”

„Am pierdut cu Steaua în Ghencea în ziua de Paști, 1-2. A dat Claudiu Răducanu două goluri. După meci am plecat la Pro Rapid. Se jucase dimineața, iar seara voiam să plec și eu acasă, la Miercurea Ciuc. Fanii ne așteptau cu bâte de baseball la ieșirea din bază. Am fost primul care a ieșit, s-au pus în fața mea. Ce să fac? Am dat geamul jos și mi-au zis: «Robert, bagă marșarier. Dacă noi nu putem avea Sărbători, nici voi nu o să puteți»” Trebuie să trăiești și astfel de momente. Acum îmi vine să zâmbesc, atunci nu-mi venea. N-o să mai vezi așa ceva în fotbalul românesc”, și-a adus aminte Ilyes pentru gsp.ro.

Rapidiștii și-au luat revanșa, au lăsat steaua în afara Cupelor Europene

Meciul la care face referire a avut loc pe 4 mai 2002. Într-un sezon în care FC Național a fost la un pas să câștige titlul, Steaua se zbătea să prindă ultimul loc de Europa. „Roș-albaștrii” erau pe 6 înainte de startul rundei, iar lucrurile se puteau înrăutăți dacă Martin Tudor nu prindea o zi excelentă. Stelea i-a trădat însă pe rapidiști, respingând aiurea două baloane. Omul potrivit a fost de fiecare dată Claudiu Răducanu (24,74). Pentru giuleșteni marcase Șumudică, în minutul 69, cu o lovitură de cap. Rapid și-a luat însă revanșa, reușind să-i lase pe steliști în afara cupelor europene. După ce a terminat pe 3 și a luat Cupa României, în finala câștigată cu Dinamo, scor 2-1.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.