Istorie

POVESTE | Cum a ajuns Nicolae Vasile de la juniori A la echipa mare în patru luni

Nicolae Vasile este unul dintre jucătorii reprezentativi ai Rapidului din ultimii 10 ani. Chiar dacă nu a jucat, poate, cât ar fi meritat. Atunci când a făcut-o, de cele mai multe ori, s-a achitat impecabil de sarcini. Indiferent de numele adversarului. Cu toate că el a îmbrăcat tricoul vișiniu al echipei doar între 2013 și 2016. Adică de la 17 la… 20 de ani! Două promovări, multe meciuri drept căpitan, partide impecabile în fața unor adversari care păreau să nu dea vreo șansă. Vom discuta despre toate. În articolul de față însă ne interesează altceva.

Nicolae Vasile a ajuns la prima echipă în 2013

Cum a ajuns Niky la 17 ani abia împliniți să joace pentru echipa mare? Mai ales că mai nimeni nu știa de el până să-l vadă, în ianuarie 2013, când a primit banderola de căpitan al Rapidului pe braț, în amicalul cu Rubin Kazan. Povestea nu e lungă, dar e extrem de savuroasă. Și o expunem exact așa cum fundașul stânga ne-a înșirat-o în live-ul pe care l-am făcut pe pagina de Facebook pentru suporterii rapidiști de pretutindeni.

„Am avut șansă, recunosc! În numai patru luni am făcut saltul de la juniori A, la republicani, Rapid II și echipa mare. De fapt, la Rapid II nici măcar nu am jucat vreun meci oficial, ci numai două amicale”, își începe Nicolae Vasile povestea. „Totul a început când domnul Iosif Damaschin, antrenorul de la Republicani i-a cerut lui Adrian Dumitru, tehnicianul de la grupa mea, un fundaș stânga. M-a recomandat, însă domnul Damaschin nu m-a plăcut la început, a zis că am curu’ mare. M-a motivat maximum asta, deși nu mi-a convenit, am tras, și până la urmă am ajuns la juniorii mari.”

Luat de Sandu Tăbârcă la Rapid II, chemat de Perjă la prima echipă

Apoi, ochit fiind de Sandu Tăbârcă și Marian Rada, Niky a făcut pașii firești. „Am fost văzut și luat la Rapid II, dar interesant este că acolo nu am jucat decât două meciuri, dar ambele amicale. Iar primul, cu Sportul… Pfai, a început cum nu se poate mai prost. Am încercat să dau o pasă cu capul la Drăghia și a interceptat-o adversarul și a dat gol. Nu ai idee ce era în mintea mea atunci! Până la urmă, mi-am revenit am dat două centrări de gol și încă un assist. Așa că a ieșit bine. A urmat promovarea la echipa mare în ianuarie, când am primit un telefon de la Dănuț Perjă”, a încheiat Nicolae Vasile povestea tranziției sale de la juniorii mici la echipa mare a Rapidului.

Firește, vom explica mai ales cum a ajuns căpitan în amicalul cu Rubin Kazan, dar și câteva dintre prestațiile sale memorabile, îndeosebi cu fcsb și Viitorul, ambele pe stadionul Giulești. Cel vechi… Pentru asta, însă, te invităm să rămâi pe 1923.ro și visiniu.ro pentru că avem destule povești vișinii pe „țeavă”.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.