POVESTE | Cum a ratat Marius Șumudică contractul carierei

Marius Şumudică pe vremea în care juca la Rapid
Marius Şumudică pe vremea în care juca la Rapid

Marius Șumudică impresionează ca antrenor după ce a cucerit titlul cu Astra în Liga 1 și este revelația din Superliga din Turcia cu Gaziantep. Dar a avut și o carieră strălucită ca jucător. Cumnatul său și fostul lui secund, Bogdan Andone, a povestit una din multele anecdote care îl au ca protagonist pe fostul atacant. Pe vremea când acesta era fotbalist și golgheter la Rapid.

Situația lui Șumudică povestită de cumnatul Andone

”Eram amândoi la Rapid în 1999 și l-am convins cu greu pe Mircea Lucescu să ne lase să mergem în China. Șumi era golgheter, dar a zis că nu merge singur. I-a convins pe cei de la Dahlian Wanda să merg și eu cu el. Am plecat împreună în China unde era obligatoriu testul Cooper, altfel nu puteam fi legitimați. Ne-am pregătit vreo două zile, apoi să dăm testul, eu fără probleme, el nu avea capacitatea. Era impresarul Florin Iacob cu noi, ne striga că nu suntem în timp, hai mărește, hai Șumi, hai că sunteți în întârziere. La un moment dat, Șumi mi-a zis: du-te tu, că vedem noi cum facem. Alerg puțin, mă uit după Șumi, era pe turnantă!”

”Chinezii ne dădeau de de 20 ori mai mult decât la Rapid!”

„El avea alte calități, era jucător de fața porții, nu era de anduranță. Eu nu aveam probleme cu alergarea. Oricum, chinezii au zis că rezolvă ei cu federația, și-l doreau mult pe Șumi, el era fabulos la finalizare, cu stângul, cu dreptul, avea lovitură de cap. Iar chinezii dădeau bani frumoși. La Rapid aveam contracte de 15-20 de mii dolari pe an, acolo erau de vreo 20 de ori mai mari. Ne-am întors în România, chiar la celebrul meci cu FC Național când l-a fugărit Gino Iorgulescu pe Zotta! A fost apoi returul, am câștigat campionatul cu Rapid, iar Șumudică a fost golgeterul ligii”, a povestit Bogdan Andone la emisiunea Liga DigiSport.

CITEȘTE ȘI  EXCLUSIV | Maria - Luana Grigoriu, portretul unei campioane vișinii!

LĂSAȚI UN MESAJ