ISTORIE | Cupa României câștigată în 1998 în Giulești după… 23 ani!

Cupa de la Cristi Dulca merge în Giulești
Cupa de la Cristi Dulca merge în Giulești

Muzeul Rapidului prinde contur. Conducerea FC Rapid 1923, la inițiativa lui Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu, dorește înființarea unui muzeu dedicat clubului care își va avea locul la stadionul din Giulești, noua bijuterie a clubului. De colectarea majoritatea obiectelor cu valoare inestimabilă se ocupă Lucian Ionescu, iar unul dintre cele mai importante este replica după Cupa României pe care clubului a cucerit-o în 1998. Până acum, aceasta a fost în posesia căpitanului de atunci, Cristi Dulca!

Cum a ajuns Cupa la Cristi Dulca

Într-o vizită făcută legendarului fundaș rapidist, Lucian Ionescu a „recuperat” prețiosul obiect, care are o poveste aparte. Cum interviul integral cu Cristi Dulca este oferit doar pentru abonații premium ai canalului de Facebook FC Rapid 1923, nu vă divulgăm prea multe, ci vă invităm să vă abonați pentru a vedea singuri. Dar, pe de altă parte, vă prezentăm o scurtă prezentare, venită din partea lui Cristi Dulca: „Am luat-o în 1998, s-a lipit de mine și nu voiam să mai renunț la ea. Nea Marian Rada chiar îmi tot spunea: ‘Când aduci, bă, Cupa?’ L-am tot amânat până a rămas de tot la mine. Acum mă despart un pic cu greu de ea, dar cu mare drag, că știu că ajunge unde trebuie!”

23 ani de două ori pentru a ajunge în Giulești!

Ce este și mai interesant de atât este numerologia care leagă Rapidul de acest trofeu miniatural. În 1998, Rapid câștiga această cupă după o pauză de 23 ani. După cea luată în 1975, din postura de divizionară secundă. Tot după 23 ani, destinul face ca Cristi Dulca să o predea clubului, pentru muzeul de care ne dorim să ne bucurăm toți! Nu de alta, dar până acum Cristi Dulca nici nu avea cui să o predea. Așa că momentul este excelent. Așteptăm muzeul! Iar pe voi vă invităm din nou să vă abonați la platforma premium pentru a beneficia de o mulțime de exclusivități.

CITEȘTE ȘI  Rapid e pe cai mari! Două victorii în două zile pentru fete

LĂSAȚI UN MESAJ