OFICIAL | Wayne Rooney a pus capăt carierei la 35 ani

Wayne Rooney fotbal
Wayne Rooney fotbal

Wayne Rooney (35 de ani) a fost numit antrenor principal la formația Derby County, din liga a doua engleză. Fostul mare atacant al lui Manchester United și al naționalei Angliei era antrenor interimar la Derby de la mijlocul lunii noiembrie, după ce Phillip Cocu a părăsit echipa. În calitate de interimar, Rooney a strâns nouă meciuri pe banca lui Derby, înregistrând trei victorii, patru remize și două înfrângeri. După două luni, formația engleză a decis să îi ofere un contract valabil pentru două sezoane și jumătate lui Rooney, care va fi ajutat de Liam Rosenior, Shay Given și Justin Walker.

Ce a spus Rooney după ce a fost numit antrenor la Derby County

În urma începerii carierei de antrenor, cel mai bun marcator all-time al lui Manchester United și al naționalei Angliei a decis să pună punct celei de jucător, a anunțat Derby. În acest sezon, englezul a jucat în 11 partide la Derby, reușind un gol.

„Când am revenit în Anglia, am fost foarte impresionat de potențialul pe care îl are Derby. Stadionul, baza de antrenament, calitatea celor din staff, a tinerilor jucători de aici și, desigur, fanii, care au rămas loiali. În ciuda altor oferte, am simțit că Derby County este locul potrivit pentru mine”, a spus Rooney, după numirea la Derby County.

Cifrele lui Wayne Rooney și primul meci ca antrenor full-time

Primul meci al lui Wayne Rooney ca principal la Derby County este programat sâmbătă, de la ora 17:00. Atunci când echipa sa va primi vizita lui Rotherham. În runda cu numărul 24 din Championship, al doilea eșalon englez.

  • 22 este locul ocupat de Derby County în liga a doua engleză. Cu 19 puncte strânse în primele 22 de etape
  • 253 de goluri a marcat Wayne Rooney la Manchester United în 559 de meciuri
  • 53 de reușite a strâns Wayne Rooney la naționala Angliei, în 120 de apariții
CITEȘTE ȘI  NEWS ALERT | Campionatul European, anulat de UEFA!

Sursa: digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ