Şoc în fotbal! Rooney s-a retras la 31 de ani!

fotbal
Wayne Rooney va mai juca fotbal doar la Everton

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Revenit la Everton de la Manchester United, din această vară, Wayne Rooney a decis să se retragă. Nu de tot din fotbal, ci doar din echipa națională a Angliei. Cu mai puțin de un an înaintea Cupei Mondiale din 2018. Ceea ce este, oricum, o mare lovitură! În vârstă de 31 de ani, atacantul este cel mai bun marcator din istoria ”Albionului”. Şi al doilea cel mai selecționat jucător, după fostul portar legendar al britanicilor, Peter Shilton. Rooney l-ar fi putut depăși pe fostul goalkeeper dacă și-ar fi continuat cariera internațională. Cel puțin până după Cupa Mondială de fotbal din Rusia. La care Anglia are mari șanse să se califice, întrucât conduce în grupa sa din preliminarii. Cu șase etape înainte de final, scrie digisport.ro.

Nu se retrage din fotbal, ci doar de la naţională

Decizia surprinzătoare luată de Wayne Rooney vine la două zile după ce el a anunțat că va avea o discuție cu selecționerul Gareth Southgate. Cel care l-a lăsat în afara lotului la precedentele două meciuri ale Angliei, cu Scoția (din preliminarii) și Franța (amical). Ultimul meci al lui Wayne Rooney în echipa națională a fost cel cu Scoția (3-0). De la finalul anului trecut, de pe 11 noiembrie. Prima dată, el a jucat în tricoul reprezentativei în februarie 2003, într-un amical pierdut cu Australia (1-3). Atunci, jucătorul avea doar 18 ani. A fost minunat că Gareth Southgate m-a sunat în această săptămână și mi-a spus că mă vrea din nou în echipa Angliei pentru meciurile următoare. Am apreciat cu adevărat asta. Cu toate acestea, după ce m-am gândit mai mult timp, i-am spus lui Gareth că m-am decis deja să mă retrag din fotbalul internațional.”

Se concentrează exclusiv pe Everton

Wayne Rooney a mai adăugat despre viitorul său în fotbal: „A fost o decizie foarte grea și am analizat-o împreună cu familia, managerul meu de la Everton și cu toți cei care sunt aproape de mine. Să joc pentru Anglia a fost mereu ceva special. De fiecare dată când am fost selectat ca jucător sau căpitan, a fost un adevărat privilegiu și vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat. Dar cred că acum este timpul să mă retrag. Am luat o decizie grea să plec de la Manchester United, dar știu că am procedat corect să revin acasă, la Everton. Acum vreau să-mi păstrez toată energia și să mă concentrez să ajut echipa să câștige.”

Ratează atingerea unui record colosal

La final, marele atacant a mai oferit un mesaj emoţionant. Faţă de echipa care i.-a adus mari satisfacţii în fotbal. Chiar dacă nu şi un trofeu… „Voi rămâne mereu un fan al Angliei. Unul dintre puținele mele regrete este că nu am făcut parte dintr-o echipă a Angliei care să câștige un turneu. Din fericire, jucătorii pe care îi are Gareth pot duce mai departe această ambiție și sper că fiecare va susține echipa. Într-o zi, visul va deveni realitate și aștept cu nerăbdare să fiu acolo ca fan sau ca altceva, a declarat Wayne Rooney. 119 selecții și 53 de goluri are Rooney pentru echipa națională a Angliei. În ceea ce îl privește pe Shilton, acesta a jucat 125 de meciuri pentru prima reprezentativă a britanicilor, între 1970 și 1990.

8 COMENTARII

  1. Un ultim ps .adevărul și cei care au îndrăzneală sa pună întrebări incomode deranjează dar sa știți ca ăsta pe cei care nu au dreptate și nu dețin ADEVĂRUL. VA DORESC ÎNCĂ O DATA NUMAI BINE ȘI SINCER VOI (VOM)ÎNCERCA SĂ FACEM UN SAIT CARE SA FIE INTRADEVAR AL SUPORTERILOR RAPIDISTI .TOATE CELE BUNE.

  2. DA ca prezenta mea deranjează mă retrag .nu este nici o problema eu știu ce am de făcut pt a fi alături de RAPID .VĂ DORESC NUMAI BINE

  3. …zise trolul number 1,5…
    Sa stiti ca nu e obligatoriu sa comentati chiar la fiecare articol de pe site mai puteti lua si cate o pauza din cand in cand ca nu o sa se supere nimeni. 🙂

  4. Vă Salut ,vedeți voi cu articole de genul acesta traficul pe acest sait este destul de redus .Rapidiști iubesc RAPIDUL iar ațîța timp cit nu veți da știri cu ceea ce se intimplă în viața RAPIDULUI.