Fotbal internațional

F-A-B-U-L-O-S-! Marius Șumudică este LIDER în Turcia. Primele reacții!

Gaziantep, formația pregătită de Marius Șumudică, a urcat, temporar, pe primul loc în Turcia, după ce a învins Ankaragucu, scor 2-0. La câteva zeci de minute după finalul jocului, Marius Șumudică a intervenit în emisiunea Liga Digi Sport, explicând cât de mare este această performanță pentru un club precum Gaziantep, care impresionează într-un campionat din care mai fac parte formații precum Galatasaray, Beșiktaș, Bașakșehir sau Fenerbahce. Antrenorul român a vorbit și despre modul în care i-a motivat pe jucătorii săi, lăudându-i și pe Alexandru Maxim și Alin Toșca.

Șumudică, după ce a devenit lider în Turcia: „Extraordinar! Ei n-au fost primii nici în liga a doua”

„Este o oarecare surpriză și pentru mine. Uitându-mă la ei zi de zi și văzând cât de mult își doresc, am încredere în ei. Azi am avut răbdare, am jucat pe un teren execrabil din toate punctele de vedere și a fost dificil pentru noi, dar iată că până la final am marcat două goluri. Suntem pe primul loc, nu s-a întâmplat niciodată în istoria acestui club, nici măcar în Liga 2, unde au fost la baraj.”

„25 de meciuri în care marcăm meci de meci, nu s-a întâmplat demult în Turcia, nu pierdem de un an în casă, sunt lucruri extraordinare. E cea mai bună perioadă a carierei mele. Le mulțumesc jucătorilor, fără ei n-aș fi ajuns aici. Cuvintele sunt de prisos. Bucurie mare, lideri, îți dai seama! Lideri în Turcia, după atâtea etape. Asta le-am spus de când am pregătit meciul: ‘Vă e frică să fiți pe primul loc? Să luați trei puncte și să faceți istorie? Nu trebuie să vă fie frică, pentru că sunteți cei mai buni!’. Să marchezi 25 de etape meci de meci cu echipe puternice, acasă și afară, înseamnă mult.”

„Maxim și Toșca au jucat senzațional, Junior a intrat ceas după accidentare. Din păcate, suntem decimați la meciul cu Sivasspor, nu avem mai mulți jucători. O să intre Mirallas, o să mai intre din jucători și sper ca și acolo să facem o figură frumoasă. După Sivasspor, jucăm acasă cu Kayseri. Da, cu Dan Petrescu, eu știu? Eu, din ce știam aseară, se înțeleseseră. Mai am patru luni de contract, patru meciuri din tur, vom vedea ce va fi pe parcurs, a spus Șumudică, la Digi Sport.

  • 31 de puncte a strâns Gaziantep în primele 16 etape din Turcia
  • 31 de puncte are și Beșiktaș, formație cu un golaveraj inferior, dar cu un meci mai puțin disputat
  • 8 victorii, 7 remize și un singur eșec a înregistrat Gaziantep în acest sezon

Sursa: digisport.ro

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.