INTERVIU | Alexandru Catrici, comparat cu Belodedici și Vlad Chiricheș…

Alex Catrici FC Rapid 1923
Alex Catrici FC Rapid 1923

În vârstă de 19 ani, Alexandru Catrici este unul dintre tinerii de perspectivă de la FC Rapid 1923. Comparat cu Vlad Chiricheș și Miodrag Belodedici, Catrici rămâne cu picioarele pe pământ și spune că pentru moment își propune să devină un om de bază la FC Rapid 1923. Apărătorul central Alexandru Catrici a trecut peste o accidentare serioasă, fractură la metatarsianul piciorului drept, iar acum a revenit în programul echipei. Mai mult decât atât, Catrici a fost căpitanul FC Rapid 1923 II în acest sezon. În Seria 4 a Ligii 3, unde a evoluat în șapte din cele zece etape și a înscris două goluri.

Interviu cu Alexandru Catrici

Ai avut un tur de campionat constant la FC Rapid 1923 II, în Liga 3, iar recent ai revenit și în circuitul echipei de seniori. Ce obiectiv ți-ai setat pentru restul sezonului?
Obiectivul meu principal este să am cât mai multe apariții la echipa mare. Nu știu dacă plecarea lui Bogdan Manole eliberează un loc în plus pentru mine sau Cristi (n.r Cristian Ignat, colegul din centrul apărării de la FC Rapid 1923 II), dar cu siguranță este o șansă în plus.

Care este atmosfera la echipă după venirea lui Nicolae Grigore?
Este o atmosferă placută și foarte bună. Da, a fost un sezon cu suișuri și coborâșuri, dar cred că după ultimele rezultate am reușit să fim din nou pe drumul cel bun.

Catrici a fost căpitan în prima echipă la numai 17 ani

Agentul tău, Bogdan Apostu, spunea în 2019 că ești văzut drept „noul Vlad Chiricheș”. Tu cum te-ai descrie pe scurt?
Nu îmi place să mă autocaracterizez, dar pot spune că sunt ambițios, muncitor.

CITEȘTE ȘI  Nicolae Grigore, primele declarații după semieșecul cu Ripensia

Ai avut șansa să porți banderola de căpitan la prima echipă în Liga 3, la numai 17 ani. Acum dacă te uiți în urmă, ce a însemnat acest lucru pentru tine?
Sunt mândru că am avut șansa să port banderola de căpitan a Rapidului la vârsta de 17 ani. Pentru mine este una dintre cele mai mari realizări de până acum.

Alexandru Catrici: „Rapid are cea mai frumoasă galerie din România”

De pe 8 martie nu a mai avut FC Rapid 1923 parte de susținerea spectatorilor. Excepție făcând poate meciul de la Recea. Cum resimțiți voi lipsa galeriei?
Am resimțit foarte mult lipsa suporterilor în această perioadă, pentru că îi aveam mereu aproape și ne dădeau un impuls, chiar și în momentele grele, datorită lor ne motivam suplimentar. Cred că dacă îi aveam în tribune, am fi putut promova. S-au făcut zece luni de la ultimul meci cu suporteri și le-am simțit lipsa. Ne dorim enorm ca începutul noului an fotbalistic să îi readucă alături de noi, chiar și într-un număr redus, dar să îi simțim din nou alături de echipă.

Cum ai descrie galeria Rapidului?
Galeria Rapidului este unică, cea mai frumoasă galerie din România. Nu am un cântec preferat, toate îmi plac foarte mult.

Alexandru Catrici a ratat transferul la Udinese

Care ar fi cel mai importante sfaturi pe care le-ai primit de la Daniel Pancu și Mihai Iosif?
Cel mai important sfat primit de la Mihai Iosif și Daniel Pancu este acela de a avea mereu încredere în mine și în calitățile mele.

CITEȘTE ȘI  CLASAMENT | FC Rapid 1923, egal dramatic și locul 3. Cum arată ierarhia

Care dintre colegii tăi îți pune cele mai mari probleme la antrenament?
Toți colegii mei sunt foarte periculoși și îmi pun probleme la antrenament, dar în special Cătălin Hlistei.

Înainte să ajungi la FC Rapid 1923 ai jucat pentru Nouva Mama Mia Becicherecu Mic, au existat discuții cu Udinese. Care au fost discuțiile cu Udinese la vremea respectivă și care ar fi povestea transferului la FC Rapid 1923? 
Da, au existat discuții legate de transferul meu, dar din păcate cele două cluburi nu s-au înțeles. Povestea este destul de simplă. Agentul meu, Bogdan Apostu, m-a informat de interesul Rapidului, iar când am auzit am știut că este o șansă uriașă pentru mine, fiind un club atât de mare. Nu am stat pe gânduri și am ales cu sufletul, iar acum sunt sigur că am făcut cea mai bună alegere.

Catrici ține cu Real Madrid și are două întrebări pentru Sergio Ramos

Care ar fi echipa ta preferată din străinătate?
Echipa mea preferată este Real Madrid. Urmăresc în special campionatele din Spania si Anglia.

Dacă ai discuta pentru zece minute cu Sergio Ramos, ce întrebări ai avea?
Aș avea două întrebări pentru el. Cum reușește să fie atât de constant mereu și cum reușește să fie atât de calm în situații foarte grele din timpul meciurilor.

FC Rapid 1923 are foarte mulți juniori în academie care visează să îmbrace tricoul vișiniu. Ce mesaj ai pentru ei?
Să creadă în ei, să fie ambitiosi, să muncească cât mai mult și să nu renunțe niciodată la visele lor, pentru că totul este posibil dacă iți dorești cu adevărat.

CITEȘTE ȘI  Rapid - Gloria Buzău 24-25. Înfrângerea care întrerupe seria pozitivă

Sursa: digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ