Rapid

ANALIZĂ | Joc din ce în ce mai bun pentru FC Rapid 1923

FC Rapid 1923 a legat patru victorii din patru meciuri în 2021. Sigur, mulți vor spune că adversarii au fost modești, dar asta e relativ. Tot fotbalul românesc este modest. Așa că dacă joci o partidă de verificare cu Mostiștea Ulmu, locul 2 din liga a 3-a, sau cu Chindia Târgoviște, locul 6 din Liga 1 s-ar putea ca rezultatul să fie același. Exemplul cel mai elocvent în acest sens este UTA, locul 9 din Liga 1, care în urmă cu mai puțin de un an era bătută de două ori de FC Rapid 1923. În fine, se va zice că astea-s amicale. Sigur, sunt, dar noi ne uităm la cum curge jocul pe poarta adversă și asta e cel mai important!

Mostiștea Ulmu n-ar fi dat vreodată gol

Meciul cu Mostiștea Ulmu a fost unul în care, într-adevăr, vișiniii au fost o echipă verticală pe poarta adversă încă din primul minut. Motiv pentru care Nicolae Grigore a și simțit foarte bine asta la pauză și nu a schimbat decât portarul și vârful de atac. Pentru a nu altera consistența și avântul din prima repriză. Cu toate că la pauză rezultatul era modest, 1-1. Adevărul e că dacă nu ar fi fost greșeala lui Goge din careu, când a faultat un adversar, Mostiștea nu putea înscrie în vreun fel.

Remarcații principali

Dacă ar fi să remarcăm câțiva oameni în prima repriză aceștia ar fi următorii:

  • Cristian Ignat – fundaș central care tocmai a împlinit 18 ani, s-a achitat excelent de sarcinile sale și nu a lăsat spații, motiv pentru care Grigore l-a folosit, până la urmă, tot meciul. 60 de minute lângă Nastos, 30 de minute lângă Dandea – e o soluție de prim unsprezece!
  • Enrichi Finica – celălalt jucător moldovean pare, de departe, soluția ideală pentru banda stângă a apărării fiind ca siguranță și consistență în joc, în acest moment, peste Goge și peste Florică. E una dintre surprizele plăcute ale acestei perioade de pregătire!
  • Bogdan Barbu – transferat în această iarnă, mijlocașul începe să arate că poate fi o variantă extrem de bună la centrul terenului, atât prin modul în care vede ambele faze ale jocului, cea defensivă și cea ofensivă.
  • Octavian Ursu – nu doar că a marcat din nou, dar este, poate, singurul jucător transferat care e deja o certitudine. Nu doar că a marcat iar, ci și datorită prezenței sale în joc și a modului în care susține faza de atac
  • Adrian Bălan – marcator din nou, Adi pare să-și fi regăsit forma și a ajuns deja la patru goluri în 2021. Până în acest moment este clar că nu există altă alternativă pentru primul 11 pentru postul de atacant, chiar dacă Grigore îl are acum și pe Ioniță I.

FC Rapid 1923 nu a schimbat prea mult la pauză

În rest, nu avem de făcut mențiuni în mod special. Mai ales că Moldovan n-a prea fost pus la încercare, Voicu și Nastos au jucat conform așteptărilor și experienței, în timp ce de la Jorza, Goge și Ilie pretențiile sunt ceva mai mari. Însă cel din urmă este clar, alături de Pănoiu, varianta „under” pe care Nicolae Grigore trebuie să o folosească în 2021. După pauză s-a intrat la fel, doar că a fost Devenish-Mears în poartă și, imediat, Ioniță I în atac. Culmea, deși Bălan n-a mai fost pe teren, FC Rapid 1923 a dat mai multe goluri în repriza a doua.

Trei absenți importanți de la FC Rapid 1923

Asta datorită consistenței lui Barbu, Ursu și, mai apoi, Hlistei, Pănoiu și chiar Ioniță I, cu toate că golul său a venit din lovitură liberă, în rest el neavând mari ocazii. Remarcabile pentru repriza a doua au fost doar absențele lui Sefer, Drăghiceanu sau Zunic. Însă ele chiar nu s-au văzut. Pentru că cei de mai sus au jucat mai mult, n-ar fi corect să facem o comparație cu cei care au jucat mai puțin de repriză, cu toate că am punctat mai sus cine a intrat cu poftă de joc. Plus că e remarcabilă pofta de joc și calitățile fizice pe care liberianul Ernest le are și care-l pot pune în poziția de a juca meci de meci pentru vișinii.

Care ar fi, acum, un prim unsprezece ideal?

În rest, nimic notabil. Partea bună e că băieții au arătat aceeași organizare și că relațiile de joc par din ce în ce mai bune. Motiv pentru care promovarea chiar nu ar trebui să fie o problemă dacă se continuă cu câștigarea consistenței în joc. Pe final, după cele patru meciuri scoase până acum, mai propunem și un prim unsprezece care în acest moment pare cel mai probabil și cel mai logic:

Drăghia – Voicu, Ignat, Dandea, Finica – Ilie, Barbu, Pănoiu – Ursu, Bălan, Hlistei

Sigur, Moldovan, Devenish-Mears, Zunic, Ernest, Goge sau Ioniță I pot reprezenta oricând variante. Momentan însă varianta de mai sus pare cea mai potrivită, având în vedere jocul prestat de fiecare. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile!

Foto: Facebook FC Rapid 1923

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.