ISTORIE | Amintiri din 2006: „Ne reproșau că n-am meritat calificarea”

AFC Rapid 2005 - 2006

În 2006, AFC Rapid a jucat cu steaua sau fcsb, că nimeni nu știe care echipă era cu adevărat, în sferturile Cupei UEFA. Evident, giuleștenii au fost atunci mult mai buni și meritau calificarea. Cumva, asta a spus și un fost jucător de-ai lor. Cu toate că nu prin cuvintele sale. Ci prin cuvintele colegilor rapidiști de la echipa națională. Pe care, apareant, le acceptă. Numai că pentru fecesebiști / steliști asta nu prea e important. E și logic…

Dorin Goian a povestit despre meciul din 2006

Dorian Goian (40 de ani) fost campion cu fcsb, a lăsat cariera de jucător și s-a mutat la Suceava, acolo unde a cochetat cu antrenoratul la două echipe de Liga 3, Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți. Fostul internațional a oferit un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor în care a povestit cum a traint momentul sfertului UEFAntastic, împotriva lui AFC Rapid, și și-a adus aminte chiar de un moment din ziua meciului din 2006 cu giuleștenii:

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

„Știi că în perioada aia, în dimineața meciurilor, se mergea la IDM. Să jucăm biliard. Cele două ore în care te mai destindeai. Rapid venea și ea, ne-am întâlnit acolo cu câteva ore înainte de primul fluier. În alte zile, când jucam și noi, și ei acasă, ne vedeam și ne mai salutam. În acea dimineață, noi am intrat într-o parte, ei în cealaltă. Practic, se evita orice contact”. 

Dorin Goian: „Am avut ocazia să stau cu domnul președinte Băsescu”

Dorin Goian a vorbit și despre perioada de după „dubla” cu AFC Rapid din 2006 din Cupa UEFA: „După mai mult timp, când ne mai vedeam pe la lot, ne tot reproșau că n-am meritat calificarea. Noi o țineam pe a noastră, ei pe a lor, dar a rămas calificarea. Un moment cu bucurie imensă. Am avut ocazia să stau cu domnul președinte Băsescu la un pahar cu vin. Nu oricine face asta.

CITEȘTE ȘI  Vești din Franța: Ben Arfa ar fi făcut vizita medicală! Află detaliile