Fotbal internațional

S-a rezolvat, nu se poate. România, încă o rușine! Ratare lamentabilă a EURO

Islanda – România 2-1. Un rezultat, nu neapărat ca scor, dar ca deznodământ, preconizat de 1923.ro, având în vedere nivelul scăzut la care a ajuns fotbalul românesc. După o primă repriză în care echipa dintr-o țară cu 300.000 oameni a părut ca Barcelona într-un meci cu Huesca, inevitabilul s-a produs. O calificare la EURO 2021 nu era o performanță. Acum merg 24 echipe. România are unul dintre orașele organizatoare, București. Nici măcar calificarea din grupe nu trebuia să fie o performanță pentru o națiune cu 20 milioane de locuitori. Însă ceea ce s-a întâmplat în fotbalul românesc în 2020 aici ne-a adus.

Dacă România juca cu Ungaria la Budapesta, putea fi o rușine istorică

România nu putea trece niciodată de Islanda. Nici măcar cu un penalty la VAR speranțele nu s-au reaprins serios. Și chiar dacă trecea, finala de la Budapesta, cu Ungaria, care a bătut măr, în deplasare, Bulgaria, probabil ar fi însemnat o rușine. Ungurii, decenii bune, au fost sub noi, dar anul ăsta pare să se schimbe armele. Nu e greu de înțeles de ce, dacă ne uităm cam ce investiții se fac în sportul maghiar. Vor veni decenii în care nu ne vom mai bate în vreun fel cu maghiarii, ca acum 60 de ani. Ar fi ușor să dăm vina pe Rădoi, dar adevărul e, cu cine să te califici?

Te califici, te califici, dar cu cine?

Cu Crețu, care nici nu știam dacă este fostul meu coleg de bancă din liceu sau ăla de a dat chix acum zece ani la Rapid și acum e bun la fcsb? Nu, nu e nici unul, spre surprinderea mea, dintre cei doi. Ci o fostă mare speranță a fotbalului românesc care acum e sculă în Slovenia. Bine și acolo, dar totuși… Să joci cu Tătărușanu care a semnat contract de rezervă? Cu Stanciu, vedeta unui club de la marginea capitalei cehe? Cu Burcă și Bălașa în centrul defensivei? Cu Mitriță, pasat de americani la arabi, după ce în prealabil s-a făcut de râs la o echipă sub-mediocră din Italia? Cu reșapatul Iancu? Lista poate continua, dar ne oprim aici.

Ăsta e doar începutul declinului absolut pentru fotbalul din România

Rușinea e la fel de mare cu cea suferită la EURO 2016, când ne-a călcat în picioare… Albania. Sigur, Islanda e mult mai puternică decât albanezii, dar, a priori, tot națiune de pescari, cu fotbal semiprofesionist e. Chiar dacă a jucat sferturile acelui EURO și la Cupa Mondială din 2018. Vă prezentăm în continuare lista cu meciurile de baraj pentru ultimele patru poziții la EURO 2021. Vom avea acolo naționale care, aparent, n-au ce căuta. Dar toate sunt mai bune decât România. Pentru că la noi s-a jucat din talent, din ce a fost în trecut. Acum avem un fotbal plin de copii cu părinți sensibili și lipsit de orice infrastructură decentă. Ce voiați? Unde să ne calificăm și de ce? Stați să vedeți ce urmează…

Baraje:

Ungaria – Islanda

Georgia – Macedonia de Nord

Irlanda de Nord – Slovacia

Serbia – Scoția

Sursa foto: digisport.ro

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.