ANALIZĂ | Victoria care o poate face pe FC Rapid 1923 favorită la locul 1

FC Rapid 1923 Balan Pop
FC Rapid 1923 Balan Pop

După 4-2 cu Concordia Chiajna, FC Rapid 1923 vede altfel viitorul. Locul 2 în clasament și un derby etapa viitoare cu FC U Craiova, chiar în Oltenia. Desigur, nu e chiar așa de important, pentru că oricum se joacă, după cum bine știți, fără spectatori. Așa că, un succes este posibil și chiar probabil. Echipa lui Andrei Ciolacu a arătat forma cea mai bună în aceste prime șase etape, însă în ultimele meciuri a respirat cam greu. Totul a culminat cu egalul rușinos de la Recea, din ultima etapă, 3-3. E drept, oltenii lui Napoli nu s-au făcut de râs chiar ca FC Rapid 1923 în Maramureș, dar oricum, să iei trei goluri de la o asemenea echipă, îți expune din start niște vulnerabilități.

Recea merită apreciată, însă e un produs al unui fotbal falimentar

Pentru a fi siguri că ne înțelegeți, reluăm ideea că nu avem absolut nimic și chiar nu desconsiderăm echipa din Recea. Numai că problema este că într-o ligă cu nume grele, să ridice capul o formație dintr-o localitate în care fotbalul se juca doar de plăcere până acum câțiva ani, fără a avea nume grele în primul 11, reprezintă, de fapt, eșecul fotbalului românesc, ca întreg. Recea poate să termine și pe locul 1, dacă va merita. Asta nu înseamnă că e normal ce se întâmplă acolo. Sigur, noi suntem convinși că va retrograda, dar asta e altă poveste. Noi revenim asupra luptei dintre actualele prime clasate în liga a doua.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

O victorie în Oltenia pentru FC Rapid 1923, locul 1 pentru mult timp

În cazul în care, așa cum ne dorim, FC Rapid 1923, va bate în Oltenia, atunci putem spune că opțiunea la locul 1, măcar la finalul sezonului regular, este în mod sigur a vișiniilor conduși de Adi Iencsi. Sigur, cum am tot spus, la cât de slab e nivelul în liga a doua se poate întâmpla orice, în orice meci, ca la Recea. Numai că uitându-ne pe parcursul celorlalte echipe ne dăm seama că, într-adevăr, Craiova, e cea mai tare nucă. Cel puțin deocamdată. Sigur, „cunoscătorii” ar invoca Petrolul, U Cluj, Dunărea Călărași, Farul, Turris sau Concordia. Pe ultimele două le-am văzut ce pot. E drept, echipa din Turnu Măgurele e destul de solidă, însă, în mod normal, ar fi pierdut la Buftea.

CITEȘTE ȘI  BREAKING NEWS | Rapid și-a luat portar! Are trofee importante în palmares

Restul adversarilor FC Rapid 1923 nu ar trebui să fie o problemă

Apoi, Petrolul s-a făcut de râs cu Farul și Călărași acasă, iar în ultima etapă cu struțo-cămila Viitorul Pandurii, echipă despre care nimeni nu înțelege cum și de unde a apărut. Pe urmă de U Cluj nu mai e nimic de spus, pentru că poziția din clasament este grăitoare. Despre Călărași veți spune că nu merge rău. Da, dar Dunărea s-a chnuit cu Aerostar Bacău în ultima etapă. O echipă care, literalmente, nu voia să ia startul în liga a doua. Dacă ne uităm pe rezultatele lor înțelegem și de ce, evident. Farul nici nu mai merită menționată, pentru că cine o crede echipă bună, după zeci de ani de istorie mediocră, chiar are nevoie de ceva consiliere. Uitasem de Mioveni, marea favorită din sezonul trecut. Care e la fel de bună, numai că acum rezultatele sunt cele pe care le merită.

Metaloglobus, mai periculoasă decât toate echipele de „tradiție”

Dacă analizăm un pic clasamentul, ne dăm seama că Metaloglobus e mai periculoasă decât toate cele enumerate mai sus. Din simplul motiv că are doi jucători care dacă ar veni la FC Rapid 1923, Ovidiu și Claudiu Herea, echipa vișinie ar arăta cu totul și cu totul altfel. De asemenea, Metaloglobus este singura, alături de Craiova, neînvinsă actualmente. De aceea spunem că un succes cu Craiova ar plasa-o pe FC Rapid 1923 pe locul 1 în top, dar și pe prima poziție în ceea ce privește numărul de goluri marcate. Așadar, perspectivele sunt bune. Mai cu seamă că pe urmă se vor juca două partide la Buftea, cu Mioveni și U Cluj. Apoi la Petrolul 52 și după acasă, iar, cu Farul. În cazul unui succes la Craiova, sunte sigur că băieții vor strânge cel puțin opt puncte din celelalte patru.

CITEȘTE ȘI  "Rapid are maximum de puncte, dar nu e nici la jumătate din potențial"

Vali Negru știe de ce e în stare echipa sa, FC Rapid 1923

Cum spunea Vali Negru – știți, băiatul ăla despre care se spunea că avea cel mai mare IQ dintre fotbaliști – băieții chiar pot câștiga aproape toate meciurile. Fostul mijlocaș, acatualmente secund al lui Iencsi, gândește ca noi. Și este normal să fie așa, pentru că el înțelege excelent valoarea fotbalului românesc. Evident, dacă echipa se va mai împletici precum la Recea, vom da cu ea de pământ. Partea bună e că adversari de acel nivel nu prea mai sunt pe listă. Poate Aerostar, ca rezultate, și, să zicem, Metaloglobus, ca nume. Numai că bucureștenii chiar arată bine de vreo doi ani. Și, totuși, sunt o echipă din capitală. Cu toate că nu are un nume demn de a aspira la locurile fruntașe din Liga 1.

Meciul cu FC U Craiova, marele test al lunii octombrie

În fine, rămâne de văzut. Etapa de weekendul viitor este, poate, cea mai importantă din acest an pentru FC Rapid 1923. Suntem siguri că toată suflarea vișinie, ca și noi, nu ia în calcul decât trei puncte. Suntem convinși că băieții le pot lua. Mai ales că formația s-a și întărit de curând cu doi fotbaliști cu mare experiență. Rămâne de văzut. Noi mergem pe mâna lor și așteptăm ca acel coșmar de la Recea să nu se mai repete prea curând. Cel puțin nu când este important la nivel de clasament. Și, mai important, la nivel de perspective de promovare!