Alexandru Guzun, fost jucător la Rapid, performanță remarcabilă ca selecționer

Naționala Under 21 a Republicii Moldova a învins naționala similară a Belgiei cu scorul de 1-0, în preliminariile pentru EURO 2021. Alexandru Guzun, fost jucător la Rapid, în prezent selecționerul Moldovei U21 a reușit una dintre surprizele preliminarelor EURO 2021, învingând naționala Belgiei U21 deși a avut 10 absențe în cadrul echipei.

Alexandru Guzun, după meciul cu Belgia

“A fost o victorie muncită, acum o lună am preluat echipa și mi-a fost greu. Nu am crezut că putem învinge, am avut 10 absențe, nici nu credeam că suntem în stare de așa ceva, într-o asemenea situație. Lumea e fericită aici la Chișinău, toți mă felicită, sună telefonul întruna. Eu am preluat echipa până la finalul campaniei, apoi mai discutăm”, a declarat Alexandru Guzun conform ProSport, citat de realitateasportiva.net. Antrenorul Moldovei U21, Alexandru Guzun, a declarat că are amintiri frumoase petrecute la Rapid și nu uită atmosfera făcută de suporteri pe stadionul din Giulești.

Îi este dor de atmosfera de la Rapid

“Ce atmosferă, ce vremuri la Rapid. Mi-e dor de acel stadion, de fani. Îmi aduc aminte că am debutat într-un Rapid-Petrolul 1-0, nu am să uit acel meci. Acum știu că au avut probleme financiare în ultimii ani, sper ca echipa să revină în prima ligă. Are cei mai frumoși și zgomotoși suporteri pe care i-am vazut vreodată”, a declarat Alexandru Guzan.

Guzun a jucat pentru Rapid București în sezonul 1993-1994, evoluând în 31 de partide.

Succes de-a dreptul fabulos pentru Alexandru Guzun

Pentru a înțelege cât mai bine amplitudinea acestui succes, trebuie amintit că Belgia este lider FIFA la naționalele mari. E adevărat, nu a câștigat nimic, dar nimeni nu poate nega că este o formație redutabilă. Sigur, nivelul de la U21 nu este comparabil, dovadă vie stând România. Chiar și așa, victoria Republicii Moldova, foarte curând o națională mai bună ca a noastră, reprezintă un succes imens pentru Alexandru Guzun.